Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 6 Doctor of Education Program dalam Pendidikan Am 2023

6 Doctor of Education Program dalam Pendidikan Am 2023

Gambaran keseluruhan

Doktor Pendidikan adalah ijazah kedoktoran berasaskan penyelidikan yang mirip dengan Doktor Falsafah tetapi memberi tumpuan kepada bidang pendidikan. Kerana ia adalah anugerah akademik yang canggih, pelajar mungkin memerlukan ijazah sarjana atau sarjana sebelum diterima masuk ke dalam program.

Apakah Doktor Pendidikan Pendidikan Umum? Ia adalah ijazah kedoktoran yang direka untuk memberi para sarjana satu rangka kerja konsep yang luas di sekeliling kepemimpinan dan teori yang diperlukan dalam kemudahan pendidikan. Kursus teras dalam program ini boleh berbeza di setiap universiti. Sesetengah mungkin sama dengan analisis dasar dalam pendidikan, statistik penggunaan dalam penyelidikan, teknologi dan institusi pendidikan, proses pengurusan pengetahuan dalam pendidikan dan asas-asas teori pembelajaran persekitaran. Banyak program Doktor Pendidikan menggabungkan disertasi, ceramah dan projek ke dalam kurikulum.

Ijazah ini boleh menyediakan pelajar untuk peranan kepimpinan dalam bidang akademik berkat pengetahuan pengurusan, inovasi dan komunikasi yang lebih baik. Sebahagian daripada kemahiran yang dipelajari, seperti komunikasi, dapat meningkatkan kehidupan peribadi pelajar.

Kos seorang Doktor Pendidikan boleh bergantung kepada panjang program dan lokasi sekolah. Kebanyakan ijazah doktor mengambil purata tiga tahun untuk diselesaikan. Pemohon yang mahukan anggaran harga yang tepat mungkin perlu melakukan lebih banyak penyelidikan.

Kebanyakan pelajar yang mendaftar dalam program Doktor Pendidikan berminat untuk bekerja dalam bidang pendidikan. Atas sebab itu, kebanyakan graduan terus menjadi koordinator pengajaran, pengetua sekolah, pentadbir pendidikan, pengawas, profesor universiti atau penyelidik pendidikan. Sudah tentu, sesetengah pelajar boleh menggunakan pendidikan ini dan kemahiran yang boleh dipindahkan untuk mula bekerja dalam organisasi, kerajaan atau organisasi bukan untung.

Di manakah anda boleh mengambil Doktor Pendidikan? Ijazah peringkat tinggi ini boleh ditawarkan di universiti di seluruh dunia. Sesetengah sekolah bahkan boleh mempunyai kursus dalam talian, yang bermakna anda boleh mendapat ijazah dari keselesaan rumah anda sendiri. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Doctor of Education
 • Pendidikan
 • Pendidikan Am
Bidang pengajian
 • Pendidikan (6)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian