Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 48 Doctor of Education Program dalam Pendidikan 2024

48 Doctor of Education Program dalam Pendidikan 2024

Gambaran keseluruhan

Apabila pelajar ingin memperoleh pendidikan tinggi dalam bidang pendidikan, mereka boleh memilih untuk mendaftar dalam program Doktor Pendidikan. Selalunya, diperlukan tiga tahun untuk menyelesaikan program ini.

Apakah Doktor Pendidikan dalam Pendidikan? Ia adalah program peringkat tinggi yang memberi tumpuan kepada kaedah, alat pembelajaran dan dasar yang berkaitan dengan pendidikan. Pelajar mungkin boleh memberi tumpuan kepada pendidikan rendah, menengah atau posttondary, atau program mungkin mengambil pandangan umum di semua peringkat persekolahan. Seperti ijazah kedoktoran yang lain, program ini boleh memasukkan kuliah, perbincangan, bengkel dan projek penyelidikan ke dalam kurikulum. Kursus yang diperlukan mungkin sama dengan isu dan trend dalam pendidikan, reka bentuk dan metodologi penyelidikan, analisis dasar dalam pendidikan dan asas-asas persekitaran pembelajaran.

Mengambil kursus peringkat tinggi dalam pendidikan boleh menyediakan graduan untuk memainkan peranan kepimpinan dalam bidang akademik. Pelajar boleh meningkatkan kemahiran menyelesaikan masalah kreatif, komunikasi dan kepimpinan mereka. Walaupun kebolehan ini boleh membawa kepada gaji permulaan yang lebih tinggi, mereka juga boleh mempengaruhi bagaimana peserta berinteraksi dengan orang yang mereka sayangi.

Kos ijazah kedoktoran tidak sama di setiap institusi. Malah, kos mungkin bergantung kepada sekolah, lokasi, program dan kursus. Pemohon boleh mendapatkan idea kos yang lebih baik dengan menghubungi universiti.

Seorang Doktor Pendidikan dalam Pendidikan boleh menyediakan pelajar untuk banyak kerjaya. Walaupun sesetengah graduan memasuki industri pendidikan sebagai pengetua, pentadbir, penyelidik atau perunding, yang lain mungkin memilih laluan yang berbeza. Sebagai contoh, pelajar boleh menggunakan kemahiran mereka yang boleh dipindahkan untuk menjadi penggubal dasar, eksekutif perniagaan atau penasihat. Peluang yang tepat boleh bergantung kepada pendidikan terdahulu dan latar belakang kerja para pelajar.

Banyak universiti dan sekolah di seluruh dunia menawarkan program Doktor Pendidikan. Anda mungkin dapat mencari sekolah tempatan dengan ijazah yang anda mahu atau mendaftar dalam program dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Doctor of Education
  • Pendidikan
Bidang pengajian
  • Pendidikan (48)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian