Keystone logo

1 DBA Program dalam Singapura untuk 2024

Penapis

Penapis

  • DBA
Bidang pengajian
    Bahasa (0)Sains Hayat (0)Pengajian Ekonomi (0)Fesyen (0)Kajian Sukan dan Senaman (0)Pengajian Kejuruteraan (0)Kemahiran Hidup (0)Kemajuan Diri (0)Pengajian Kemampanan (0)Pengajian Kemanusiaan (0)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

DBA Program dalam Singapura

Direka untuk profesional perniagaan dengan pengalaman dan Sarjana Pentadbiran Perniagaan, Sarjana atau Sarjana Muda 's yang berkaitan dengan perniagaan lain, Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) terus membangunkan analisis, penyelidikan dan kebolehan pendidikan. Ijazah DBA dari sebuah universiti di Singapura boleh meningkatkan peluang profesional 's untuk mencapai kepimpinan atau peranan eksekutif dalam syarikat, atau membenarkan pembawa yang akan diberikan kedudukan tempoh mengajar di sebuah universiti.

Pelajar DBA mendaftar di universiti-universiti di Singapura akan memilih untuk pakar dalam bidang perniagaan, seperti Perakaunan, Sistem Maklumat, Kewangan, Pemasaran, Perniagaan Antarabangsa, Strategi, Pengurusan, Pertubuhan atau Pengurusan Operasi. Selain beberapa kursus mungkin, calon DBA di universiti-universiti dan sekolah-sekolah perniagaan di Singapura menjalankan projek penyelidikan utama bebas dengan tahap yang tinggi interaksi dengan fakulti dalam program ini.Program DBA di sekolah-sekolah di Singapura cenderung untuk bertahan empat hingga lima tahun, dan pada akhir tempoh masa calon mesti mempertahankan atau disertasi beliau, atau tesis, sebelum panel fakulti di universiti itu.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana anda boleh memohon untuk program DBA di sebuah sekolah universiti atau perniagaan di Singapura, hanya tatal ke bawah untuk membaca lebih lanjut. Anda boleh meminta maklumat lanjut daripada universiti dalam hanya dua klik menggunakan pautan di bawah.