Keystone logo

5 DBA Program dalam Kewangan 2024

Penapis

Penapis

  • DBA
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

DBA Program dalam Kewangan

A DBA (Doktor Pentadbiran Perniagaan) adalah kursus lanjutan pengajian yang terbuka kepada graduan dari program sarjana yang dapat menunjukkan satu tahap penguasaan di pelbagai universiti. Dalam banyak kes, bakal pelajar mesti mempunyai beberapa tahun pengalaman profesional bagi melayakkan diri untuk diterima dalam program ini.

Apakah yang dimaksudkan dengan DBA Kewangan? Program ini secara umumnya bertujuan untuk orang-orang profesional perniagaan yang boleh menambah pengalaman untuk latar belakang akademik mereka. Permohonan untuk program yang sering mencari peluang kemajuan profesional atau akses kepada kedudukan kepimpinan eksekutif. Bidang pengkhususan termasuk kajian tentang amalan perakaunan atau keusahawanan. Program dengan memberi tumpuan kepada kewangan menyediakan pelajar untuk menghadapi cabaran kewangan dengan konsep yang canggih dan alat.

Terdapat banyak kelebihan untuk mengikuti ijazah lanjutan seperti DBA dalam Kewangan. Graduan mendapat faedah daripada akses kepada pilihan kerjaya yang menguntungkan dan berpengaruh. Ijazah doktor falsafah juga boleh membuka pintu kepada peluang pekerjaan pada skala global. Jawatan ijazah lanjutan graduan untuk mempengaruhi orang lain dalam bidang mereka.

&nbsp

Kos yang berkaitan dengan penyertaan dalam program doktor falsafah berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Kerana setiap sekolah mentadbir program sendiri, mereka yang berminat perlu menghubungi sekolah individu untuk mendapatkan maklumat khusus tentang tuisyen dan yuran yang berkaitan.

Program DBA menyediakan graduan atas kejayaan dalam jawatan eksekutif dengan meluaskan pengetahuan dan meningkatkan kebiasaan dengan aplikasi perniagaan global langsung.Graduan boleh mencari peluang pekerjaan dengan institusi perniagaan dan kewangan, agensi kerajaan dan swasta, syarikat perunding, dan institusi akademik. Graduan mampu menyiapkan projek-projek kewangan yang kompleks dan bekerja dalam pasaran kewangan.

&nbsp

Pelajar yang berminat untuk mengambil bahagian dalam DBA dalam program Kewangan perlu menunjukkan satu tahap kejayaan dalam bidang mereka. Untuk layak untuk program doktor falsafah itu, pemohon perlu mempunyai ijazah sarjana dan tekad untuk berjaya. Untuk memulakan, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.