Keystone logo

2 DBA Program dalam Kanada untuk 2024

Penapis

Penapis

  • DBA
  • Kanada
Bidang pengajian
    Bahasa (0)Sains Hayat (0)Pengajian Ekonomi (0)Fesyen (0)Kajian Sukan dan Senaman (0)Pengajian Kejuruteraan (0)Kemahiran Hidup (0)Kemajuan Diri (0)Pengajian Kemampanan (0)Pengajian Kemanusiaan (0)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

DBA Program dalam Kanada

A DBA, atau Doktor Pentadbiran Perniagaan, adalah lepasan ijazah, program kedoktoran direka untuk profesional perniagaan yang berpengalaman dalam bidang masing-masing dan juga sarjana 's dalam satu disiplin akademik yang berkaitan dengan perniagaan. Sama ada untuk meningkatkan keupayaan satu 's untuk mengambil pada kepimpinan atau peranan eksekutif dalam syarikat, atau sebagai persediaan untuk mengajar di universiti, yang DBA dari sebuah universiti di Kanada adalah komitmen pendidikan yang memuaskan. Satu program DBA di sebuah institusi pengajian tinggi di Kanada akan membangunkan calon 'kebolehan analisis, penyelidikan dan pengajaran.

Calon DBA di universiti-universiti dan sekolah-sekolah perniagaan di Kanada mesti sudah memiliki MBA, MSc dalam bidang yang berkaitan dengan perniagaan atau tuan bersamaan ijazah 's. Satu bahagian penting dalam program DBA adalah disertasi berasaskan penyelidikan, yang boleh menarik daripada apa-apa bilangan bidang perniagaan.Calon DBA di universiti-universiti di Kanada biasanya memilih satu topik penyelidikan yang berkaitan dengan kepentingan profesional, pengalaman atau akses mereka. Di sekolah-sekolah perniagaan di Kanada, beberapa kawasan berjaya tumpuan akademik calon DBA telah dikaji pada masa lalu baru-baru ini termasuk tanggungjawab korporat sosial, perniagaan antarabangsa, globalisasi, etika, pengurusan rantaian bekalan, keusahawanan, pengurusan kesan sosial atau kepimpinan.

Jika anda mempunyai ijazah lepasan ijazah dalam bidang yang berkaitan dan ingin melanjutkan Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) di sebuah sekolah universiti atau perniagaan di Kanada, tatal ke bawah untuk membaca lebih hari ini!