Keystone logo
Romania

Universiti Terbaik untuk PHD Program dalam Romania 2023

Bilangan institusi: 51
  • Pitești, Romania

  Sekolah pendidikan tinggi pertama di Piteşti ditubuhkan pada tahun 1962 dan digelar sebagai "Institut Pedagogi 3 tahun" dengan pengkhususan pedagogi dalam Matematik, Fizik, Biologi, Kimia, Filologi dan Pendidikan Jasmani, dan Sukan. Pembukaan pengkhususan teknikal diikuti, yang membawa kepada penubuhan Institut Sub Jurutera (1969), yang disatukan pada tahun 1974 dengan nama Institut Pengajian Tinggi.

  • Târgoviște, Romania

  Permulaan pendidikan tinggi di Târgovişte bermula sejak Zaman Pertengahan Romania, apabila, antara 1672 dan 1678, bandar ini menjadi tuan rumah Sekolah Undang-undang Wallachia yang pertama. Pendidikan tinggi meneruskan misinya dalam penubuhan rasmi selepas Revolusi 1989, apabila, pada tahun 1991, Kolej Universiti Teknikal dan Ekonomi membuka pintunya. Selain latihan dan penyelidikan saintifiknya, Universiti Valahia Târgoviște termasuk pusat pendidikan berterusan selaras dengan tuntutan persekitaran sosio-ekonomi masa kini.

  • Oradea, Romania

  Misi Universiti Oradea adalah untuk menyediakan pendidikan dan penyelidikan kepada standard kualiti yang tinggi dalam konteks kebangsaan dan antarabangsa bagi pembangunan sosial, profesional dan, akhir sekali, pembangunan intelek individu, dan pada masa yang sama menyumbang kepada pembangunan sosial dan budaya Oradea. Misi-misi ini dibentuk oleh objektif seperti menarik pelajar dari seluruh dunia, meletakkan universiti di kalangan institusi pendidikan terbaik di negara ini dan di Eropah dan menyampaikan komuniti yang lebih luas kepada kepentingan dan kepentingan pendidikan akademik dan penyelidikan saintifik secara umum dan yang dijalankan dalam universiti ini, khususnya. Universiti Oradea telah mewujudkan hubungan antarabangsa dengan 352 institusi dari 39 negara.

  • Cluj-Napoca, Romania

  Babeş-Bolyai University (UBB) kini merupakan universiti Romania terbesar, yang menampung sekitar 47.000 pelajar yang mendaftar dalam Sarjana, Sarjana atau Ph.D. program dalam tahun akademik 2019-2020. Fakulti Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan (FSEGA) UBB adalah institusi pendidikan tinggi Romania terbaik dalam bidang Ekonomi dan Perniagaan.

  • Alba Iulia, Romania

  Sebagai sebuah institusi pengajian tinggi awam, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia sedang melalui peringkat baru kewujudannya, tahap yang ditandakan oleh tiga prinsip yang mendasari mandat semasa Pengurusan Universiti: prestasi, kualiti, dan konsistensi. Sebagai Universiti yang agak muda - kita merayakan 28 tahun kewujudan pada tahun 2019 -, Universiti kami menyedari tujuan dan peranannya dalam sistem pendidikan tinggi di Romania dan sentiasa berkaitan dengan tradisi sistem pendidikan Transylvanian.

  • Iași, Romania

  Salah satu tempat pendidikan tertua dan tradisional di Romania, ia ditubuhkan pada tahun 1879 sebagai Fakulti Perubatan, yang kemudian dikaitkan dengan tiga institusi lain yang melengkapkan bidang arahan perubatan - Fakulti Farmasi, Fakulti Pergigian dan Fakulti Perubatan Bioengineering.

  • Bucharest, Romania

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • New York, Amerika Syarikat
  • Athens, Yunani
  • + 11 lebih

  Unicaf adalah sebuah organisasi pendidikan global yang berpusat di Eropah, menawarkan biasiswa kepada calon yang layak untuk mengikuti pengajian akademik dengan universiti rakannya, kini Universiti Suffolk (UK), Liverpool John Moores University (UK), University of South Wales (UK) , University of California, Extension Riverside (USA) dan kampus Universiti Unicaf (Afrika).

  • Bună Ziua, Romania

  Protestant Theological Institute of Cluj-Napoca (PTI) adalah universiti bebas yang diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan Romania. Tujuan utamanya adalah untuk melatih menteri Reformed, Lutheran dan Unitarian. Institut ini ingin menjadikan teologi menjadi khidmat masyarakat gereja, yang tinggal dalam masyarakat yang berbilang budaya dan pelbagai konfessional.

  • Petroșani, Romania

  University of Petrosani mempunyai tradisi yang panjang dan indah, menjadi penerus Institut Perlombongan, yang beroperasi di Bucharest selama lebih dari 80 tahun. Pada tahun akademik, 1957 hingga 1958 bermula di Petrosani. Hanya beberapa universiti yang boleh berbangga dengan keturunan yang disahkan oleh keputusan AI Cuza pada tahun 1864 yang mendirikan "Sekolah Jambatan, Jalan Raya, Galian dan Senibina".

  • Sfântu Gheorghe, Romania

  Sapientia Hungarian University of Transylvania adalah universiti bebas dari komuniti Hungaria di Romania, yang bertujuan untuk memberi pendidikan kepada anggota komuniti kita dan melakukan penyelidikan saintifik pada tahap profesional yang tinggi. Kami menganggap diri kami bertanggungjawab atas pengetahuan pelajar kami, untuk masa depan tenaga pengajar dan rakan sekerja kami, untuk kualiti aktiviti penyelidikan dan ketelusan dalam operasi kami.

  • Brașov, Romania

  Transilvania University of Brașov (UNITBV) adalah universiti terbesar di pusat Romania; ia adalah universiti komprehensif yang menawarkan program pengajian dalam 43 domain.

  • Bucharest, Romania

  Dimitrie Cantemir "Christian University adalah institusi pengajian tinggi dan penyelidikan ilmiah swasta terbuka dan terbuka, yang ditubuhkan mengikut prinsip hak milik peribadi, yang dijamin oleh Perlembagaan." Dimitrie Cantemir "Universiti Bebas.

  • Sector 2, Romania

  "Athenaeum" University of Bucharest ditubuhkan pada tahun 1990 sebagai institusi swasta pendidikan tinggi, bukan keuntungan dan menjadi entiti undang-undang swasta dan utiliti awam, yang merupakan sebahagian dari Sistem Pendidikan Nasional, oleh Undang-Undang 135/24 Mei 2005 dan diakreditasi pada tahun 2009 setelah penilaian institusi oleh ARACIS, dengan kelayakan "AMANAH".

  • Bucharest, Romania

  ″ Nicolae Titulescu ″ Universiti Bucharest telah memantapkan dirinya sebagai institusi pendidikan yang sahih dan serius, sebagai kehadiran yang jelas dan dihargai secara meluas di lanskap pendidikan tinggi di negara kita. Mendapat manfaat, sejak penubuhannya, dari fakulti elit, aktiviti universiti kami telah dijalankan di bawah tanda kualiti dan keperluan tinggi.