Keystone logo
Republik Czech

Universiti Terbaik untuk PHD Program dalam Republik Czech 2023

Bilangan institusi: 77
  • Prague 3, Republik Czech

  Fakulti Perhubungan Antarabangsa (FIR) adalah salah satu fakulti terbesar di Universiti Ekonomi dan Perniagaan Prague. Terdapat dua hala tuju utama dalam kedua-dua pengajaran dan penyelidikan: Perniagaan Antarabangsa dan Politik dan Diplomasi Antarabangsa. Program lain, memberi tumpuan kepada Perniagaan dan Undang-undang, Politik dan Diplomasi Antarabangsa, atau Pelancongan juga memainkan peranan yang tidak dapat dielakkan. Ciri tersendiri utama FIR ialah tahap pengantarabangsaan yang tinggi di semua peringkat dengan penekanan yang kuat terhadap pengetahuan bahasa pelajar. FIR ialah fakulti pertama di Republik Czech yang telah mencapai akreditasi program pengajian oleh EFMD.

  • Prague 4, Republik Czech

  Universiti NEWTON ialah sekolah perniagaan swasta yang mendapat penilaian tertinggi di Czechia. Kursus kami akan memberi anda pengetahuan dan pengalaman untuk memulakan kerjaya keusahawanan atau pengurusan global anda.

  • Mlada Boleslav, Republik Czech
  • Prague, Republik Czech

  Kami adalah universiti moden, progresif dan berkembang secara dinamik yang mempunyai hubungan rapat dengan industri automotif dan peneraju global yang lain. Kami diasaskan oleh sebuah syarikat multinasional yang besar – ŠKODA AUTO. Kami menawarkan program Ijazah Sarjana Muda khas dan program Ijazah Sarjana susulan dengan fokus yang unik - gabungan pengajian dalam Ekonomi dengan asas teknikal yang berkualiti, latihan bahasa yang kukuh dan pengetahuan praktikal yang anda akan perolehi semasa latihan anda akan membimbing anda di luar sekolah!

  • Prague 1, Republik Czech

  Academy of Performing Arts in Prague (AMU) ialah sekolah seni terbesar di Republik Czech. Terima kasih kepada skop luasnya yang terdiri daripada teater, muzik, dan tarian kepada pengeluaran TV dan filem, AMU dianggap sebagai ruang yang pelbagai dan memupuk untuk artis muda menemui, menguasai dan mengembangkan lagi bakat yang mungkin mereka miliki.

  • Prague, Republik Czech

  Sekolah Komunikasi Kreatif Prague ialah sebuah kolej swasta yang akan menyediakan anda dengan sempurna untuk kerjaya dalam semua bidang industri kreatif. Program pengajian/pengkhususan kami: - Pemasaran dan Komunikasi Kreatif (Pemasaran Digital dan Komunikasi, Pemasaran Kreatif, Pengurusan dalam Industri Kreatif) - Seni Sastera (Seni Sastera, Penulisan Komersial dalam Media) - Seni Visual (Seni Fotografi dan Audiovisual, Animasi dan Kesan Visual, Reka bentuk Grafik dan Media) dikaitkan dengan operasi praktikal agensi pengiklanan, studio grafik, syarikat penerbitan dan institusi media. Semasa pengajian anda, anda akan mengerjakan pesanan sebenar.

  • Pilsen, Republik Czech

  Fakulti Kejuruteraan Mekanikal adalah salah satu fakulti tertua di Pilsen dan telah membuktikan kedudukannya yang sangat diperlukan di bandar industri ini selama lebih dari 70 tahun.

  • Prague, Republik Czech

  Kami ialah kolej swasta terbesar di Republik Czech dengan lebih 7,000 pelajar di 2 lokasi di bandar Prague dan Brno. Ditubuhkan pada tahun 2001 sebagai institusi kolej swasta yang pertama, Memandangkan kami telah menyediakan lebih daripada 20,000 pelajar untuk kerjaya dalam sektor korporat dan awam.

  • Ceske Budejovice, Republik Czech

  Fakulti Sains Kesihatan dan Sosial Universiti Bohemia Selatan (FHSS USB) mempunyai kedudukan yang unik di Republik Czech, terutamanya kerana hubungannya dengan kesihatan dan topik sosial. Tujuan kami adalah agar graduan memahami dan menerapkan pendekatan holistik iaitu pendekatan yang memandang seseorang secara keseluruhan dan dengan itu memastikan bahawa tubuh dan jiwa mendapat sokongan. Gabungan perspektif ini secara harmoni menawarkan peluang untuk melatih profesional yang dapat menjalankan profesion mereka sebagai misi. Ini merupakan kelebihan besar bagi Fakulti dalam dunia semasa - orang yang berpendidikan dengan cara ini akan selalu diperlukan di tempat kerja. Fakulti adalah institusi pendidikan yang secara khusus memberi tumpuan kepada bidang kesihatan dan penjagaan sosial. Ini menjalankan aktiviti kreatif dalam bidang aplikasi, dalam kerangka proyek tertentu, dan mengarahkan kerja klinikal dan lapangan dengan orang yang dirugikan baik dari segi kesihatan dan sosial. Ia mengembangkan aktiviti saintifik dan penyelidikan dan kerjasama antarabangsa dengan institusi penting dan pusat profesional.

  • Brno, Republik Czech

  Universiti Sains Veterinar Brno telah diasaskan pada tahun 1918. Pada masa ini universiti itu terdiri daripada tiga fakulti - Fakulti Perubatan Veterinar, Fakulti Kebersihan dan Ekologi Veterinar. VFU Brno ialah satu-satunya universiti di Republik Czech yang mengkhusus dalam perubatan veterinar, kebersihan veterinar dan ekologi, dan hanya satu daripada dua mengajar sains farmaseutikal. Ia ditemui di dalam Bandar Brno di daerah bandar Brno - Královo Pole, di kampus universiti, di mana semua kemudahan pendidikan dan penyelidikan terletak.

  • Prague 6, Republik Czech

  Czech Technical University in Prague adalah universiti teknikal tertua di Eropah, yang ditubuhkan pada tahun 1707 dan kini merupakan universiti penyelidikan teknikal terkemuka di rantau ini dan di klub Penyelidikan Prague. CTU menawarkan program sarjana, siswazah dan kedoktoran di 8 fakulti: Fakulti Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Elektrik, Sains Nuklear, Kejuruteraan Fizikal, Seni Bina, Sains Pengangkutan, Kejuruteraan Bioperubatan, Teknologi Maklumat dan program di MIAS School of Business. Selain itu, CTU menawarkan kursus sukan percuma, anda boleh melawat dan belajar di Perpustakaan Negara Teknologi dan merasakan masyarakat antarabangsa di Kampus Dejvice di tengah-tengah Eropah.

  • Nancy, Perancis
  • Metz, Perancis
  • + 6 lebih

  Université de Lorraine adalah universiti awam Perancis yang menawarkan kepada hampir 52,000 pelajarnya pelbagai kajian, dalam semua bidang, dan sesuai dengan model Bologna (sarjana / sarjana / kedoktoran).

  • Prague, Republik Czech

  Universiti Ekonomi dan Perniagaan Prague (VŠE) ialah salah satu universiti paling berprestij dalam bidang pengurusan dan ekonomi dan telah berulang kali meletakkan antara sekolah terbaik dalam Kedudukan Sekolah Perniagaan Eropah Financial Times.

  • Prague, Republik Czech
  • Dubai, Emiriah Arab Bersatu

  Pusat Pendidikan Kerjaya Eropah menyediakan pendidikan praktikal dalam bentuk program unik dalam bidang Undang-undang, Perniagaan Antarabangsa, Teknologi Maklumat, Seni Bina & Reka Bentuk, Kelestarian dan Kejuruteraan. Matlamat kami adalah untuk mendidik pelajar muda dan berbakat tentang cara dunia profesional benar-benar berfungsi.

  • Liberec, Republik Czech

  Keputusan peringkat tertinggi dalam penyelidikan dan sains, kecemerlangan dalam pengajaran dan kerjasama antara disiplin telah mewakili Technical University of Liberec sejak 1953. Sekitar 7000 pelajar belajar di tujuh fakulti dan satu institut khusus.

  • Prague, Republik Czech

  ARCHIP adalah sekolah seni bina baru yang progresif, hibrida skala global dan tempatan, latihan konseptual dan teknikal, dan ruang falsafah yang menggabungkan tradisi pendidikan seni bina Eropah dan Amerika yang terbaik.