Keystone logo
Moldova

Universiti Terbaik untuk PHD Program dalam Moldova 2023

Bilangan institusi: 4
  • Chisinau, Moldova

  Bermula dengan tahun 1991, tahun pengisytiharan Kemerdekaan, Republik Moldova bermula di jalan sukar transformasi politik, ekonomi dan sosial. Dalam keadaan ekonomi pasar, yang diberlakukan sebagai kesahihan objektif sejarah, dan setelah pembubaran Uni Soviet, negara kita ditubuhkan sebagai sebuah negara yang bermula, secara praktikal, dari awal yang baru.

  • Chisinau, Moldova

  Universiti Teknikal Moldova ditubuhkan pada tahun 1964 dengan nama awal "Politeknik Institut", berdasarkan kepakaran kejuruteraan dan ekonomi yang dipindahkan dari Universiti Negeri Moldova. Pada tahun pertama pengajian (1964 - 1965) universiti ini mempunyai 5140 pelajar (di antaranya 2085 pelajar sepenuh masa), dikelompokkan dalam lima fakulti: Elektroteknik, Mekanik, Teknologi, Konstruksi, Ekonomi. Tenaga pengajar berjumlah 278 guru, di mana hanya 36 yang mempunyai gelaran akademik dan gelaran ilmiah.

  • Chisinau, Moldova

  University of European Studies of Moldova (USEM) adalah institusi pendidikan swasta yang lebih tinggi, merupakan komponen dari sistem pendidikan di Republik Moldova dan diaktifkan mengikut semua undang-undang yang berkaitan.

  • Chisinau, Moldova

  Free International University of Moldova (ULIM) ditubuhkan pada tahun 1992 oleh Keputusan Kerajaan dan diakreditasi oleh Majlis Kebangsaan untuk Penilaian Akademik dan Akreditasi Republik Moldova. Berdasarkan prinsip "nirlaba", ULIM beroperasi mengikut Perlembagaan dan undang-undang yang mengatur sistem pendidikan tinggi di Republik Moldova. Free International University of Moldova menawarkan pelajar peluang untuk menggabungkan pengetahuan teori dan praktikal, dalam persekitaran pelbagai dan antara disiplin, mempersiapkan mereka untuk memasuki pasaran buruh global. Dengan lebih daripada 30% badan pelajar antarabangsa, universiti secara intensif terlibat dalam proses pengantarabangsaan dengan fakulti kami yang menawarkan 76 program pengajian dalam empat bahasa (Romania, Rusia, Inggeris, dan Perancis) di peringkat Sarjana, Master, dan Doktor. Institusi kami menyediakan perkhidmatan dan kemudahan pelajar berkualiti tinggi (hotel universiti, dewan kediaman moden, kantin, kantin, kelab, kemudahan riadah, dan sukan, perpustakaan, makmal komputer / media, klinik kehakiman, dll.).