Keystone logo
Mesir

Universiti Terbaik untuk PHD Program dalam Mesir 2023

Bilangan institusi: 23
  • Cairo, Mesir

  Bloom Business School "BBS" adalah sebuah institusi latihan profesional yang ditubuhkan di Mesir, khusus dalam menyediakan ijazah MBA dan DBA dari universiti antarabangsa dan sekolah perniagaan Switzerland yang diiktiraf oleh persatuan global dan Eropah yang sangat berpangkalan dan terkemuka.

  • New York, Amerika Syarikat
  • Athens, Yunani
  • + 11 lebih

  Unicaf adalah sebuah organisasi pendidikan global yang berpusat di Eropah, menawarkan biasiswa kepada calon yang layak untuk mengikuti pengajian akademik dengan universiti rakannya, kini Universiti Suffolk (UK), Liverpool John Moores University (UK), University of South Wales (UK) , University of California, Extension Riverside (USA) dan kampus Universiti Unicaf (Afrika).

  • Cairo, Mesir

  Helwan University adalah universiti teknologi dan aplikasi, ia mempunyai semua faktor perbezaan dan kepelbagaian. Ia dianggap sebagai model yang unik di antara Universiti Mesir kerana merangkumi Seni, Seni Halus, Seni Gunaan, Pendidikan Seni, Pendidikan Muzik, dan Fakulti Pendidikan Jasmani. Berada di tengah-tengah komuniti industri, Helwan University dianggap sebagai model yang unik di kalangan universiti Mesir pada umumnya. Ia merangkumi 20 fakulti serta 50 pusat penyelidikan dan unit produktif yang menghubungkan universiti dengan masalah masyarakat Mesir.

  • Cairo, Mesir

  Alexandria University berhasrat untuk mengembalikan status bersejarah Alexandria University dan mencapai lompatan kualitatif yang komprehensif dalam pelbagai bidang pengetahuan dalam kerangka nilai-nilai kemanusiaan yang mulia, yang memungkinkannya untuk mengambil kedudukan terkemuka dalam negara, Arab, Afrika, Mediterania, dan globalnya persekitaran. University of Alexandria adalah institusi pendidikan, penyelidikan, dan pengembangan nasional yang terintegrasi dengan produksi dan penyebaran pengetahuan. Juga menekankan pembinaan manusia moden dan pemulihan budaya masyarakat. Dan dapat menjawat jawatan kepimpinan di semua sektor.

  • قسم أول 6 أكتوبر, Mesir

  Universiti MSA menyediakan pelajar dengan Pengajian Tinggi Inggeris Pertama di Mesir dan Wilayah Timur Tengah. Ia juga membantu mereka memperoleh kemampuan kreatif dan komitmen untuk belajar sepanjang hayat. Kami percaya bahawa pelajar kami lulus dengan kemahiran menulis, analitik dan komunikasi yang maju yang penting bagi mereka. Lulusan MSA berjaya bukan hanya pada pekerjaan pertama mereka tetapi sepanjang kerjaya mereka.

  • ثالث القاهرة الجديدة, Mesir

  The German University In Cairo , GUC, adalah Universiti Swasta Mesir yang diasaskan oleh keputusan presiden 27/2002, menurut undang-undang nomor 101/1992 dan peraturan eksekutifnya nomor 355/1996. Universiti Jerman di Kaherah / Deutsche Universität di Kairo telah ditubuhkan pada tahun 2002 dengan kerjasama Universiti Negeri Ulm dan Stuttgart, di bawah naungan Kementerian Pengajian Tinggi Mesir, Kementerian Sains, Penyelidikan dan Kesenian, Negeri Baden- Württemberg , Jerman, dan disokong oleh Perkhidmatan Pertukaran Akademik Jerman (DAAD), Kedutaan Jerman di Kaherah, Dewan Industri dan Perdagangan Arab / Jerman (AHK), Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan Persekutuan, Jerman, Universiti Negeri Tübingen, Universiti Negeri Mannheim dan Akademi Seni Halus Leipzig.

  • Canal Mahmoudiah Street, Mesir

  Pharos University In Alexandria berkomitmen untuk berperanan dalam pengembangan masyarakat dengan menyediakan persekitaran yang stabil dan merangsang pendidikan dan penyelidikan ilmiah. Universiti menawarkan perkhidmatan pendidikan yang terkenal dengan memberi peluang yang adil kepada semua pelajar untuk membolehkan mereka mencapai pembangunan lestari dalam semua lapisan masyarakat dan mengoptimumkan perkongsian dengan komuniti nasional, serantau dan antarabangsa dalam sistem yang fleksibel yang membolehkan pengembangan dan pemeliharaan nilai-nilai kemasukan masyarakat berterusan dan etika sambil mengikuti perkembangan saintifik dan teknologi.

  • Km 22, Mesir

  Newgiza University (NGU) adalah universiti swasta pelbagai disiplin di Kaherah, Mesir. Terletak di Dataran Tinggi Giza yang legenda, hanya beberapa minit dari Piramid Besar, NGU memberikan pendidikan universiti bertaraf dunia kepada pelajar tempatan, serantau, dan antarabangsa.

  • Gamaiet Ahmed Orabi, Mesir

  Sejak Misr International University ditubuhkan, kami telah berkomitmen untuk membezakan akademik dan pendidikan yang berkualiti. Mengimbas kembali tahun-tahun kebelakangan ini, saya merasa bangga dengan pencapaian universiti & usaha berterusan pengembangan intelektual, profesional & kreatif para pelajarnya.

  • Beni Suef, Mesir

  NUB didirikan di pusat Bandar Baru New Beni Suef, tepat di jalan Kairo-Beni Suef. Pada saat kita melihat betapa banyak perhatian yang dibutuhkan oleh pendidikan, terutama di Mesir Atas, adalah saat yang sama ketika kita menyedari bahawa impian kita untuk membangun NUB dapat dicapai. Universiti adalah tempat untuk memupuk belia dan mempersiapkan generasi terpelajar yang dapat kita percayai pembangunan tanah air tercinta.

  • Cairo, Mesir

  Institut Tinggi untuk Teknologi Kejuruteraan dan Pentadbiran Perniagaan komited untuk menawarkan persekitaran akademik yang luar biasa yang membantu pelajar memperoleh pengetahuan, kemahiran, dan etika profesional untuk bersaing di peringkat tempatan, dan dalam kerjasama dengan universiti Kanada untuk melayakkan graduan bekerja di wilayah dan di peringkat antarabangsa. Institut ini menyokong penyelidikan saintifik dan mendapatkan kepercayaan masyarakat.

  • Cairo, Mesir

  Sistem pendidikan moden menarik pelajarnya dari sekolah Al-Quran dan Al-Azhar ketika ia muncul, kerana terdapat jawatankuasa yang berkeliaran di negara ini untuk mengunjungi sekolah Al-Quran dan memilih pelajar khas untuk bergabung dengan sekolah moden, pelajar khas Al-Azhar juga dipilih untuk bergabung sekolah menengah di sekolah mereka, tetapi ada yang bernasib baik kerana menyertai misi yang dihantar oleh Mohammed untuk belajar di Perancis.

  • El Shorouk City, Mesir

  UFE bertujuan untuk membawa pelajarnya kecemerlangan pendidikan dan latihan Perancis ke Mesir. Menawarkan pengalaman multikultural yang sebenar, universiti ini merancang untuk memupuk generasi penerus jalan dan penglihatan luar biasa di pelbagai bidang. Satu dekad sejak perasmiannya, universiti ini bertujuan untuk secara aktif menyumbang kepada pengembangan standard pendidikan di Mesir. UFE adalah jambatan antara Eropah, Timur Tengah dan Afrika di Kaherah.

  • El-Nahda, Mesir

  Ibrahim Abouleish (1937 - 2017) mendirikan SEKEM pada tahun 1977, sebuah inisiatif yang mendorong pembangunan lestari ke arah masa depan di mana setiap manusia dapat mengembangkan potensi masing-masing, di mana manusia hidup bersama dalam bentuk sosial yang mencerminkan martabat manusia, dan di mana semua aktiviti ekonomi berada dijalankan mengikut prinsip ekologi dan etika. Sebagai sebahagian daripada wawasannya, Prof Abouleish menubuhkan Heliopolis University for Sustainable Development pada tahun 2009; universiti pertama di Timur Tengah menyatakan pembangunan lestari sebagai prinsip utama.

  • Cairo, Mesir
  • New York, Amerika Syarikat

  Ditubuhkan pada tahun 1919, Universiti Amerika di Kaherah (AUC) adalah bahasa Inggeris, seni liberal Amerika, institusi pengajian tinggi yang diiktiraf AS, dan pusat kehidupan intelektual, sosial, dan budaya dunia Arab.