Keystone logo
Australia

Belajar PHD dalam Australia 2024

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  769
 • Bahagian utiliti

  67
 • Langganan Internet

  53
 • Pengangkutan tempatan

  103

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  9
 • Tiket pawagam

  13
 • Pint bir tempatan

  6

Keperluan Visa

Untuk semua program pengajian, anda perlu memohon visa pelajar subkelas 500.

Visa Kategori Khas (subkelas 444) adalah untuk warga New Zealand yang ingin belajar di Australia.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa pelajar

Harga dan mata wang

AUD 560

Yuran semasa untuk memohon visa pelajar ditetapkan kepada $560 AUD (~400 €). Harga sentiasa sama tidak kira tempoh pengajian anda. Sila ambil perhatian bahawa harga ini mungkin berbeza-beza bergantung pada lokasi di mana anda memohon Visa Pelajar anda (Australia atau darat).

Siapa yang boleh memohon visa?

Sesiapa yang mendaftar sebagai pelajar antarabangsa dalam kursus yang berlangsung selama empat bulan atau lebih di Australia akan memerlukan visa pelajar. Untuk memohon visa pelajar Australia, anda mesti mempunyai tawaran tanpa syarat tempat di universiti, telah menerima tempat itu secara bertulis dan membayar deposit yuran pengajian yang diperlukan. Program yang anda pilih mestilah antara 12 dan 52 minggu untuk layak mendapat visa pelajar.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Sistem dalam talian

Visa subkelas 500 ini mesti dipohon untuk menggunakan sistem dalam talian.

laman web:https://www.homeaffairs.gov.au/

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Sebelum memohon visa, anda perlu mendapatkan Pengesahan Pendaftaran (COE) atau Surat Tawaran yang mengesahkan bahawa anda telah diterima masuk ke kursus yang didaftarkan di bawah Daftar Institusi Kursus Komanwel (CRICOS).

Apabila melengkapkan borang permohonan visa dalam talian anda, anda perlu memberikan bukti bahawa anda memenuhi:

 1. Keperluan kewangan - amaun yang anda perlu buktikan untuk kos sara hidup (berasingan daripada tuisyen dan perjalanan) ditetapkan pada AU$19,830 (~US$15,170) selama setahun. Sebagai alternatif, anda boleh menunjukkan bukti bahawa pasangan atau ibu bapa anda bersedia untuk menyokong anda dan mereka memperoleh sekurang-kurangnya AU$60,000 (~US$45,850) setahun.
 2. Keperluan penguasaan bahasa Inggeris - Jika anda bukan dari negara berbahasa Inggeris (dan belum menamatkan pengajian sekurang-kurangnya lima tahun di negara berbahasa Inggeris), anda perlu membuktikan anda boleh berbahasa Inggeris ke tahap yang diperlukan dengan IELTS , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic, atau Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Keperluan kesihatan - Sesetengah pelajar mungkin diminta mengambil pemeriksaan perubatan dan/atau pemeriksaan radiologi untuk menunjukkan mereka berada dalam keadaan sihat (ini terpakai, sebagai contoh, kepada mereka yang berhasrat untuk melatih sebagai doktor, doktor gigi atau jururawat). Kecuali mereka dari Belgium atau Norway, semua pelajar wajib membeli Perlindungan Kesihatan Pelajar Luar Negara (OSHC).
 4. Keperluan watak - Keperluan visa pelajar Australia menetapkan bahawa anda mesti mempunyai perwatakan yang baik untuk memasuki Australia. Ini termasuk pemeriksaan rekod jenayah.

Biasanya, pelajar mesti menyerahkan perkara berikut:

 • Borang permohonan visa pelajar Australia yang lengkap (157A)
 • Yuran permohonan visa berbayar – pada masa ini AU$550 (~US$420 dalam kebanyakan kes
 • Salinan halaman biodata pasport (sesetengah pelajar mungkin diminta untuk menyediakan pasport mereka secara fizikal)
 • Sijil Pendaftaran atau Surat Tawaran
 • Bukti dana yang mencukupi
 • Bukti perlindungan insurans kesihatan
 • Keputusan ujian penguasaan bahasa Inggeris
 • Keputusan semakan rekod jenayah
 • Empat keping gambar terbaru berukuran pasport

Selepas anda memasang dan mengimbas dokumen sokongan anda, anda perlu membuat akaun dan memohon dengan sistem aplikasi 'ImmiAccount' dalam talian: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda hanya boleh membuat permohonan untuk visa pelajar Australia selepas anda menerima Pengesahan Pendaftaran (CoE) daripada universiti pilihan anda.

Kebanyakan permohonan visa mengambil masa empat minggu untuk diproses. Tempoh visa pelajar bergantung pada program yang anda pilih. Jika anda belajar di Australia untuk kursus yang lebih lama daripada 10 bulan dan tamat pada penghujung tahun akademik Australia (biasanya pertengahan Disember) visa anda biasanya akan sah sehingga 15 Mac tahun berikutnya. Jika kursus anda lebih lama daripada 10 bulan dan tamat pada bulan Januari hingga Oktober, visa anda biasanya akan sah selama dua bulan selepas tamat kursus anda.

Anda boleh memperbaharui Visa Pelajar anda seberapa banyak kali yang anda mahu, selagi anda mendaftar dalam kursus yang diluluskan oleh CRICOS.

Anda boleh memasuki Australia menggunakan visa pelajar anda sehingga 90 hari sebelum kursus anda bermula. Dalam masa tujuh hari selepas ketibaan, anda mesti memaklumkan kepada penyedia pendidikan anda tentang alamat pemastautin anda, dan juga memaklumkan mereka dalam masa tujuh hari jika anda menukar alamat.

Masa pemprosesan

4 Weeks

Peluang kerja

Semasa menggunakan visa pelajar, anda boleh bekerja sehingga 40 jam setiap dua minggu semasa tempoh penggal, dan sepenuh masa semasa cuti. Kerja yang merupakan bahagian rasmi, berdaftar kursus anda tidak termasuk dalam had. Jika anda sedang belajar sarjana melalui penyelidikan atau Ph.D. anda tidak mempunyai sebarang sekatan kerja.

Jam setiap minggu

20

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa pelajar anda mungkin ditolak, antara lain, jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap, atau jika anda tidak memenuhi keperluan kewangan, watak atau kesihatan yang diperlukan.