Keystone logo
Arab Saudi

Universiti Terbaik untuk PHD Program dalam Arab Saudi 2024

Bilangan institusi: 32
  • Hamad Town, Bahrain
  • Riyadh, Arab Saudi

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Sharjah, Emiriah Arab Bersatu
  • Oman Online, Oman
  • + 7 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Ayn Ibn Fuhayd, Arab Saudi

  Melalui program diploma yang kuat dan kursus khusus yang menggabungkan teori dan praktik, sejak penciptaannya Josoor telah menyediakan penyelesaian pendidikan dan latihan untuk lebih dari 4000 peserta, melengkapkan mereka dengan kemahiran dan kepakaran untuk menguruskan projek dan organisasi dalam industri sukan, dan menyampaikan kelas dunia , acara sukan dan riadah berprofil tinggi.

  • Al Hofuf, Arab Saudi

  Betapa senangnya kami di King Faisal University , kota pengetahuan di Al-Ahsa Oasis; untuk menyambut anda melalui portal elektronik dan tetingkapnya yang menghadap ke atas pencapaian universiti kuno ini, dan pencapaiannya yang merangkumi lebih dari empat setengah dekad sejak 1395 Hijrah 1975 bersamaan tahun 1975 CE, dan terus bersyukur kepada Tuhan Yang Maha Esa, dan kemudian dengan keperihatinan dan sokongan tanpa had yang diterima dari kepemimpinan kita yang bijaksana Semoga Tuhan memberkatinya, mempercayai peranan perintis dan kepemimpinan yang dipertanggungjawabkan kepada institusi pendidikan dan penyelidikan negara untuk menyumbang dalam mencapai pembangunan negara yang komprehensif.

  • Riyadh, Arab Saudi

  Riyadh Elm University , Dahulu Riyadh Colleges of Dentistry and Pharmacy (RCsDP) adalah institusi pendidikan pasca-menengah yang disokong secara swasta yang terletak di Riyadh di Kerajaan Arab Saudi. Kolej ini secara rasmi diberikan kelulusan pada Februari 2004 oleh Kementerian Pengajian Tinggi Kerajaan Arab Saudi untuk menawarkan program ijazah sarjana muda profesional dalam bidang Pergigian, Kebersihan Gigi, Pembantu Gigi, Farmasi dan Teknologi Makmal Perubatan.

  • Riyadh, Arab Saudi

  Pada hari Selasa 09/01/1419 AH (06/05/1998 M) Putera Mahkota HRH - semoga Tuhan melindunginya - memerintahkan penggabungan Universiti Islam Imam Mohammad Ibn Saud dan Universiti Raja Saud di Wilayah Selatan menjadi satu entiti di bawah identiti baru King Khalid University . Kemudian, pada 11/3/1419 Hijrah (6/7/1998 M), sebuah Keputusan Diraja, Keputusan 7/78 / M dikeluarkan untuk menyelesaikan semua prosedur biasa yang diperlukan untuk melaksanakan penggabungan tersebut. Belanjawan pertama Universiti dikeluarkan pada 14/09/1419 AH (02/01/1999 M) dalam anggaran umum negara.

  • Dammam, Arab Saudi

  Sebelum nama "Al Asala Colleges" menonjol, kajian terperinci telah dilakukan mengenai disiplin ilmu, jumlah siswa dalam setiap disiplin di tingkat Kerajaan dan di setiap kota mencapai disiplin terbaik dari segi jumlah pelajar mengenai disiplin di satu pihak , keperluan pasaran buruh Arab Saudi secara amnya dan di Wilayah Timur khususnya di sisi lain.

  • Mecca, Arab Saudi

  Kerajaan Arab Saudi berada di barisan hadapan negara-negara dunia Islam kerana status keagamaannya dan juga kepentingan bersejarah dan ketamadunannya. Ini termasuk kiblat (Kaabah) yang dihadapi oleh umat Islam semasa Solat harian mereka. Lebih-lebih lagi, berjuta-juta hati orang beralih ke Makkah, ingin menunaikan haji dan umrah.

  • Industrial Area, Arab Saudi

  Majmaah University adalah salah satu universiti yang paling baru di tanah air, yang telah bergabung dengan sistem bangunan ilmiah yang banyak dan besar untuk menjadi anak sungai pendidikan universiti dan izin untuk orang-orang Al Majmaah Governorate dan para gabenor dalam lingkup universiti mengharapkan banyak untuk mereka tawarkan.

  • Tabuk, Arab Saudi

  Berdasarkan prinsip integrasi antara sektor swasta dan awam di KSA dalam menawarkan perkhidmatan pendidikan tinggi, Kementerian Pengajian Tinggi menggalakkan pendidikan tinggi swasta dalam semua kepakaran akademik. Yang Mulia Putera Fahad Bin Sultan, Putera Wilayah Tabuk, menggalakkan para pelabur memulakan sebuah universiti swasta untuk menyebarkan budaya dan pendidikan di kota Tabuk, yang mempunyai lokasi geografi yang terkenal yang melayani wilayah dan sekitarnya.

  • Riyadh, Arab Saudi

  Pendidikan swasta di Kerajaan menyaksikan kebangkitan dan perhatian besar pemerintah Kustodian Dua Masjid Suci Raja Salman bin Abdulaziz, semoga Tuhan melindunginya. Dar Al Uloom adalah salah satu universiti swasta yang paling terkenal di Kerajaan, yang ditujukan untuk promosi pendidikan tinggi dan pelaburan dalam modal insan yang berterusan.

  • Buraydah, Arab Saudi

  Ini adalah salah satu wilayah administrasi di Arab Saudi, dan markasnya adalah kota Buraidah. Qassim terkenal dengan banyaknya air bawah tanah, dan menyediakan Kerajaan Arab Saudi jenis kurma dan sayur-sayuran terbaik. Bandar-bandar utama di rantau ini adalah: Buraidah, bandar terbesar, Onaizah, Maznib, Bukeiriyah, Badayea, Almaznib, Alkhabra, Riyadh Alkhabra, Alasyah, Oklat Alsukoor, Dhariah, Oyoon Aljawa, dan lain-lain.

  • Riyadh, Arab Saudi

  Komuniti PSU didorong oleh tujuan bersama: untuk membuat dunia yang lebih baik melalui pendidikan, penyelidikan, dan inovasi. Kami menyeronokkan dan unik, inventif dan artistik, terobsesi dengan angka, dan mengalu-alukan orang berbakat.

  • Taif, Arab Saudi

  Kampus utama Taif University kini terletak di Al-Hawiyya, Gabenor Taif, Emirate of Makkah, wilayah barat Arab Saudi, di lereng timur Pergunungan Sarawat pada ketinggian 1700 m dari permukaan laut di barat daya Arab Semenanjung. TU juga mempunyai tiga kampus cawangan di Taif Governorate: Taraba Branch (sekitar 150 km dari Taif), Khurma Branch (sekitar 200 km dari Taif), dan Ranya Branch (350 km dari Taif).

  • Jeddah, Arab Saudi

  Kami berusaha untuk mencapai kecemerlangan institusi dengan membina perkongsian strategik yang mapan untuk memajukan perkembangan proses pendidikan dan amalan terpakai yang khusus.