bidang pengajian yang diliputi termasuk:

 • digabungkan sistem kuasa haba
 • teknologi penyejukan
 • kitaran kuasa haba
 • penyimpanan tenaga
 • eko-bandar / bandar pintar
 • bahan-bahan bangunan yang mampan
 • kenderaan, pengangkutan dan kawalan pencemaran
 • sistem terma photovoltaic; sistem tenaga solar (contohnya solar penyejukan berkuasa); tenaga angin
 • sistem penyahgaraman air solar
 • pengurusan sisa mapan dan pelupusan
 • bahan api fosil bersih dan karbon teknologi menangkap

Kursus ini memerlukan 2: 1 atau antarabangsa setara dan / atau sarjana di peringkat merit atau ke atas dalam mata pelajaran berkenaan, dan tahap IELTS 6.0 (5.5 dalam setiap elemen).

Ia biasanya selesai dalam tempoh kira-kira tiga tahun.

Kemudahan

Anda akan mempunyai akses ke kemudahan, lengkap dengan perisian yang anda perlu mengira, membina makmal teknologi dan bengkel teknikal, fabrikasi suite digital dan membuat model bengkel akan menyediakan anda dengan alat tambahan untuk analisis penyiasatan.

The Marmont Pusat Tenaga Diperbaharui mengandungi makmal-makmal penyelidikan yang dilengkapi dengan pelbagai teknologi termasuk panel photovoltaic, pengumpul suria, paip cahaya, turbin angin dan pam haba sumber tanah. Bangunan Penyelidikan Lestari (SRB) direka untuk berkhidmat sebagai bangunan dapat dijadikan teladan lagi menunjukkan state-of-the-art teknik untuk bertanggungjawab terhadap alam sekitar, pembinaan yang mampan.

Bangunan ini menyediakan makmal, pejabat dan penginapan seminar dan ruang yang telah dikonfigurasikan untuk menyokong beberapa pemanasan, penyejukan dan pengudaraan strategi yang berbeza. teknologi bersepadu termasuk fotovolta (PV), solar pengumpul haba, turbin angin, haba dan kuasa sistem digabungkan, paip cahaya, pembersihan diri tingkap dan sistem pengumpulan air hujan.

Creative Energy Homes Project adalah sebuah karya yang inovatif, state-of-the-art tenaga rumah cekap di masa hadapan. Enam rumah dibina di Universiti Park Campus akan direka untuk pelbagai darjah inovasi dan fleksibiliti untuk membenarkan ujian dari aspek yang berbeza kaedah moden pembinaan. Projek ini bertujuan untuk merangsang idea-idea reka bentuk yang mampan dan menggalakkan cara-cara baru untuk menyediakan berpatutan, perumahan alam sekitar yang mampan yang inovatif dalam reka bentuk mereka.

Beberapa syarikat antarabangsa termasuk eon, BASF dan Tarmac telah menyediakan dana untuk projek itu. Pusat Pendidikan Alam Sekitar (EEC) - reka bentuk studio - adalah kompleks tiga sayap satu tingkat dan satu blok dua tingkat dengan halaman di tengah. Reka bentuk EEC menangani isu-isu praktikal termasuk kemampanan, penyelenggaraan yang rendah dan tenaga yang rendah. bumbung disepadukan dengan 18 kWp PV.

kemudahan bengkel fakulti termasuk kemudahan model membuat dan fabrikasi suite digital dengan router 3D, pencetak 3D dan pemotong laser.

Sokongan Penyelidikan

Sokongan untuk pelajar penyelidikan pascasiswazah diselaraskan melalui Pejabat Penyelidikan Fakulti. Setiap pelajar PhD akan mempunyai seorang penyelia akademik utama dan sekurang-kurangnya seorang penyelia tambahan. Tetap mesyuarat penyeliaan formal, biasanya sekali sebulan, akan mengambil tempat dengan satu atau kedua-dua penyelia anda.

Kami juga menyediakan penasihat lepasan ijazah akademik dan wakil pelajar PGR yang boleh didapati jika anda mempunyai pertanyaan mengenai prosedur yang berkaitan dengan kajian penyelidikan, bimbang tentang kemajuan anda atau kemudahan yang disediakan. Semua pelajar PhD adalah pelajar di Fakulti Program Latihan Kejuruteraan, ini adalah satu program berstruktur lukisan latihan mengenai rangka kerja luar formal seperti Penyata Kemahiran Bersama, Rangka Kerja Penyelidikan Pembangunan (RDF) dan bimbingan Majlis Penyelidikan.

Majlis Penyelidikan Kejuruteraan dan Sains (EPSRC) telah mengiktiraf program fakulti kami sebagai standard utama sektor pembangunan penyelidikan pasca siswazah dan latihan. Fakulti ini mempunyai hubungan yang sangat baik dengan industri dan akan memastikan anda membangunkan kemahiran yang boleh dipindahkan yang akan memberi manfaat dalam pelbagai kerjaya. Anda juga akan mempunyai akses kepada Program Pembangunan Penyelidik Pusat Pengajian Siswazah ini.

Syarat Kemasukan

 • Syarat kemasukan: 2.1 (atau setaraf antarabangsa) dan / atau tuan pada peringkat merit atau ke atas dalam subjek yang berkaitan
 • IELTS: 6.0 (tidak kurang daripada 5.5 dalam setiap elemen)
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh The University of Nottingham - Faculty of Engineering »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Dis 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
4,350 GBP
Bayaran UK / EU £ 4,300; Yuran Antarabangsa: £ 21,060
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Dis 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Apr. 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 2020
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Dis 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Feb 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Apr. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Julai 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date