Sekolah Kedoktoran Bersama

Umum

Penerangan Program

The Silesian University Of Technology menganjurkan Ph.D. pengajian di Sekolah Doktor Bersama. Sekolah ini bertujuan untuk mempromosikan dan melaksanakan bidang penyelidikan yang ditentukan dalam strategi pembangunan Universiti. Ph.D. kajian menyediakan pelajar untuk mencapai tahap pengkhususan dan kepakaran yang tinggi dalam disiplin saintifik.

Sekolah Doktor Bersama menawarkan pendidikan antara disiplin yang merangkumi pelbagai bidang sains. Tempoh Ph.D. program adalah 4 tahun dengan pendaftaran sepenuh masa. Setiap Ph.D. pelajar mendapat biasiswa tanpa mengenakan yuran pengajian.

Sekolah Doktor Bersama memilih calon Ph.D. pelajar melalui pertandingan terbuka tahunan dalam bentuk peperiksaan masuk.

Maklumat yang paling penting mengenai pendaftaran ke Sekolah Doktor Bersama pada tahun akademik 2020/2021

 1. Pendaftaran ke The Joint Doctoral School berlangsung melalui pertandingan terbuka tahunan mengenai peraturan yang ditetapkan dalam Resolusi No. 4/2020 Senat Silesian University Of Technology dari 27 Januari 2020.
 2. Pendaftaran dibuka sejak 29 Jun 2020 mengikut kalendar terperinci yang ditetapkan oleh Rektor.
 3. Pendaftaran dan penyerahan dokumen dalam bentuk elektronik berlaku kerana platform on-line DreamApply.
 4. Tajuk-tajuk Ph.D. projek, dibahagikan kepada disiplin ilmiah, boleh didapati dari 22 Jun 2020. Calon memilih topik Ph.D. projek yang ingin dia laksanakan.
 5. Setelah memilih topik Ph.D. projek, calon harus menghubungi melalui e-mel penyelia yang bertanggungjawab untuk projek ini, untuk membincangkan perincian pelaksanaan projek dan mendapatkan pernyataan penyelia, yang diperlukan semasa pendaftaran.
 6. Dalam kes-kes yang dibenarkan, apabila calon tidak dapat hadir sendiri untuk peperiksaan masuk (khususnya dalam situasi semasa yang berkaitan dengan wabak atau dalam kasus calon asing), peperiksaan masuk diadakan di luar lokasi Universiti, menggunakan teknologi IT dengan mengawal perjalanan peperiksaan dan pendaftarannya.

Kalendar prosedur pendaftaran dan peperiksaan masuk

29.06.2020 (12:00, CET) Permulaan prosedur pendaftaran elektronik.
03.09.2020 (23:59, CET) Tarikh akhir prosedur pendaftaran.
Tarikh akhir penghantaran dokumen yang diperlukan.
Penutupan sistem pendaftaran elektronik.
04.09.2020 - 08.09.2020 Penilaian kelayakan dan dokumen yang dihantar.
09.09.2020 - 24.09.2020 Peperiksaan masuk (lisan).
Pengumpulan versi kertas dokumen yang diperlukan di Pejabat Utama Sekolah Doktor Bersama.
28.09.2020 (12:00, CET) Senarai kedudukan akhir Ph.D. pelajar dimasukkan ke Sekolah Doktor Bersama.

Oleh kerana hakikat bahawa wawancara akan dilakukan dari jarak jauh, setiap calon yang memenuhi syarat untuk peringkat kedua pengambilan akan menerima maklumat mengenai tarikh wawancara melalui e-mel.

Cara memohon Ph.D. program

Pemilihan Ph.D. calon ke Sekolah Doktor Bersama melibatkan pemeriksaan yang kompetitif.

Syarat kemasukan

Panggilan untuk masuk ke Ph.D. program terbuka kepada pelajar dari semua peringkat umur dan kebangsaan yang memperoleh ijazah Universiti peringkat kedua (peringkat Sarjana). Kelayakan antarabangsa akan dinilai oleh Lembaga Peperiksaan semasa prosedur pemilihan dan penilaian dan akan dinyatakan setaraf (atau tidak) dengan ijazah peringkat kedua Poland - Ijazah Sarjana.

Kesesuaian kelayakan antarabangsa

Sebelum permohonan anda dapat dinilai untuk kemasukan, kelayakan antarabangsa anda mesti dinyatakan setaraf dengan ijazah Poland. Sekiranya hasil penilaian positif, permohonan anda akan dinilai untuk masuk ke Ph.D. program. Hasil penilaian ini akan dihantar kepada anda melalui e-mel.

Keperluan kemasukan

Panggilan untuk masuk terbuka dalam disiplin saintifik berikut:

 • Senibina dan Perancangan Bandar
 • Automasi, Elektronik, dan Kejuruteraan Elektrik
 • IT teknikal dan telekomunikasi
 • Kejuruteraan Bioperubatan
 • Kejuruteraan kimia
 • Kejuruteraan Awam dan Pengangkutan
 • Kejuruteraan Bahan
 • Kejuruteraan mekanikal
 • Kejuruteraan Alam Sekitar, Perlombongan, dan Tenaga
 • Kajian Kimia
 • Kajian Pengurusan dan Kualiti

Panggilan untuk masuk ke Ph.D. program terbuka untuk pelajar dari mana-mana kewarganegaraan dan usia yang memperoleh tahap ijazah Sarjana atau kelayakan akademik setaraf lain dari peringkat kitaran kedua yang dianugerahkan oleh universiti asing dan memberikan akses ke Ph.D. kajian. Kelayakan antarabangsa akan dinilai oleh Lembaga Peperiksaan semasa prosedur pemilihan dan penilaian dan akan dinyatakan setaraf (atau tidak) dengan ijazah peringkat kedua Poland - Ijazah Sarjana.

Seseorang yang merupakan lulusan pengajian Ijazah universiti peringkat pertama atau pelajar yang telah menamatkan pengajian sarjana tahun ketiga juga boleh dimasukkan ke Sekolah Doktor Falsafah, jika:

berdasarkan dokumen yang dikemukakan oleh calon, Suruhanjaya Pendaftaran Pusat mengesahkan bahawa calon mempunyai prestasi akademik yang sangat tinggi dalam bidang disiplin yang berkaitan di mana The Join Doctoral School dijalankan,

berdasarkan wawancara yang dilakukan dengan calon, Suruhanjaya Pendaftaran Pusat mengesahkan bahawa calon mempunyai pengetahuan luas dalam bidang metodologi penyelidikan ilmiah dan penyebaran hasil aktiviti ilmiah.

Pada masa yang sama, anda hanya boleh menjadi pelajar dari satu sahaja yang menyertai Sekolah Doktor Falsafah.

Pendaftaran dilakukan secara elektronik oleh sistem DreamApply.

Calon menyerahkan dokumen yang diperlukan ke Pejabat Utama Sekolah Doktor Sertai dalam masa yang ditentukan dalam Kalendar pendaftaran. Suruhanjaya Pendaftaran Pusat akan mengambil peperiksaan Masuk (lisan) hanya dengan calon yang telah menyerahkan satu set dokumen.

Kemasukan ke Sekolah Doktor Bergabung adalah berdasarkan keputusan peperiksaan kompetitif dalam jumlah tempat di Sekolah. Senarai kedudukan dibuat berdasarkan jumlah mata yang diperoleh oleh calon individu.

Calon layak bergantung pada tempat dalam senarai ranking hingga jumlah tempat dan satu orang untuk setiap topik penyelidikan yang diumumkan.

Suruhanjaya Pendaftaran Pusat menentukan bilangan mata minimum yang mesti diperoleh calon sepanjang proses pendaftaran. Jumlah mata adalah sama untuk semua pengambilan tahun ini.

Kemasukan ke Sekolah Doktor Bersama dilakukan dengan pendaftaran dalam senarai Ph.D. pelajar. Hasil negatif kemasukan ke Sekolah Doktor Bersama memerlukan keputusan pentadbiran. Dari keputusan keputusan negatif dari pengakuan, Anda dapat mengajukan permintaan untuk pertimbangan semula kes dalam waktu empat belas hari sejak keputusan dikeluarkan.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to the Silesian University of Technology (SUT), a place that, without any doubt, educates successful people. SUT is included in the prestigious group of 10 Polish universities, winners of the ... Baca lebih lanjut

Welcome to the Silesian University of Technology (SUT), a place that, without any doubt, educates successful people. SUT is included in the prestigious group of 10 Polish universities, winners of the "Excellence Initiative-Research University" competition organized by the Ministry of Science and Higher Education. Baca Ringkas