Kaunseling Psychology DPsych

Program pluralistik menawarkan pendekatan eksistensial, fenomenologi, kognitif-tingkah laku, dan psikodinamik, dengan tumpuan yang kuat terhadap kebolehpasaran.

Maklumat penting

 • Nama: Psikologi Kaunseling
 • Kelayakan: DPsych
 • Tahap: Pascasiswazah
 • Mod pengajian: sepenuh masa
 • Tempoh: 3 tahun
 • Yuran pengajian: £ 11,500 *
 • Biasiswa: Tidak *
 • Tarikh mula seterusnya: September 2018
 • Tarikh permulaan yang akan datang: September 2019
 • Kajian di luar negara: Tidak
 • Pengesahan: Ijazah ini disahkan oleh Open University, UK

* Untuk maklumat lanjut sila rujuk bahagian yuran dan sokongan kewangan di bawah.

Gambaran keseluruhan

Program DPsych ini bertujuan untuk membangunkan pakar psikologi dan penyelidik yang berkemahiran tinggi dan refleksif yang akan memberikan sumbangan yang berharga kepada profesion itu, di dalam dan di luar bilik perundingan.

Lulusan dari DPsych memenuhi semua piawaian dan kecekapan yang ditetapkan oleh Majlis Profesion Kesihatan dan Penjagaan (HCPC) dan Persatuan Psikologi British (BPS), dan layak untuk pendaftaran dan penceramah dengan badan-badan ini.

Program DPsych berkomitmen untuk menghasilkan ahli psikologi pengamal yang bersedia untuk memenuhi keperluan setiap pelanggan dan memanfaatkan perumusan dan campur tangan secara individu, sementara tidak pernah kehilangan hubungan dengan inti dari usaha tersebut.

Untuk menyokong ini, DPsych menawarkan latihan dalam tiga pendekatan untuk psikoterapi: kewujudan-fenomenologi, kognitif-tingkah laku, dan psikodinamik. Model-model utama program adalah eksistensi-fenomenologi eksistensi untuk psikoterapi; teori dan amalan ini adalah pengaruh asas dalam sejarah psikologi kaunseling UK. Pendekatan eksistensial-fenomenologi menekankan pengalaman hidup subjektif; mengiktiraf kepentingan dialog; dan mengambil pandangan holistik, hubungan sifat manusia dan keadaannya. Pendekatan ini diajar dan diamalkan dengan jelas dalam dua modul dalam program ini; Walau bagaimanapun, pengaruh mereka merangkumi banyak modul dalam latihan tiga tahun kami.

Pelatih juga mempelajari pendekatan tingkah laku gelombang dan gelombang ketiga kognitif-tingkahlaku gelombang ke psikoterapi - CBT kerana model menengah program diajar dalam dua modul lagi. Pelatih dikehendaki menjalankan penempatan terapi kognitif-tingkah laku semasa latihan, untuk meningkatkan kebolehpasaran mereka dalam pasaran psikologi pengamal.

Pengetahuan tentang pendekatan psikodinamik untuk berlatih, sebagai model ketiga program, ditawarkan dalam modul psikodinamik yang lebih lanjut. Mempelajari pendekatan ini menyokong graduan kami dalam bekerja dengan dinamik dan kerumitan yang boleh timbul, bukan sahaja dalam hubungan terapeutik, tetapi juga dalam hubungan profesional, dan dalam organisasi.

Program DPsych disahkan oleh Open University, UK dan diakreditasi oleh BPS untuk tempoh lima tahun.

Struktur

Panjang

Latihan DPsych berlangsung selama tiga tahun pengajian sepenuh masa. Setiap tahun latihan terdiri daripada tiga trimester selama 10 minggu (termasuk satu minggu bacaan), dengan bengkel pilihan, persidangan dan seminar sepanjang tahun yang memfokuskan pada penyelidikan dan topik pakar lain.

Hari kehadiran adalah hari Isnin dan Selasa untuk pelajar tahun pertama, Isnin untuk pelajar tahun kedua dan hari Selasa untuk pelajar tahun ketiga.

Maklumat tambahan

Penempatan Amalan Klinikal

Sepanjang latihan anda, anda akan melakukan penempatan praktik klinikal sekurang-kurangnya satu hari seminggu, mengamalkan sebagai psikologi kaunseling pelatih di bawah pengawasan klinikal. Sesetengah pelatih menjalankan penyeliaan klinikal luaran tambahan untuk menyokong amalan mereka semasa latihan. Kami menyediakan pelbagai bengkel dan seminar, bersama-sama dengan tutorial kumpulan kecil mingguan sepanjang tahun di mana bahan klien juga boleh diterokai dan dibincangkan. Rekod penempatan terperinci dan penilaian penyelia secara kerap dikaji oleh tutor peribadi anda yang berdedikasi, untuk menyokong kemajuan anda dalam membangunkan kecekapan klinikal dan profesional.

Peletakan CBT dan penempatan dalam penubuhan NHS adalah dua keperluan penempatan program untuk menyokong kebolehpasaran masa depan para pelatih. Pelatih juga digalakkan untuk mencari penempatan yang menyokong cara eksistensi dan fenomenologi untuk bekerja sepanjang latihan mereka.

Pelatih kami bekerja dalam pelbagai jenis penempatan, termasuk tetapi tidak terhad kepada: penjagaan utama NHS dan peningkatan akses kepada perkhidmatan Terapi Psikologi (IAPT); Perkhidmatan penjagaan menengah di NHS; Pasukan Kesihatan Mental Komuniti (CMHTs); Perkhidmatan Kesihatan Mental Kanak-Kanak dan Remaja (CAMHS) dan organisasi lain yang bekerja dengan kanak-kanak dan orang muda, misalnya di sekolah; organisasi sektor ketiga; jabatan psikoterapi dan organisasi psikoterapi bebas; bahan penyalahgunaan; perkhidmatan gangguan makan, pembelajaran perkhidmatan kecacatan; perkhidmatan kaunseling pelajar; penuaan dan tetapan hospis; dan tetapan organisasi dan program bantuan pekerja (EAP).

Program ini memberikan sokongan penuh kepada pelatih dalam mendapatkan dan mengembangkan portfolio penempatan mereka sepanjang program melalui sistem tutor peribadi dan fungsi penempatan.

Portfolio Doktor Falsafah

Latihan kedoktoran anda memuncak dalam penyerahan portfolio doktoral tiga bahagian, yang diperiksa oleh viva voce. Portfolio doktoral ini terdiri daripada pengenalan; Kertas praktikal klinikal tahun ketiga anda; dan tesis penyelidikan doktoral tidak lebih daripada 40,000 perkataan.

Modul

Tahun 1

 • Kaunseling Psikologi Teori
 • Penyelidikan Psikologi Kaunseling I
 • Kaunseling Psikologi Penyelidikan II
 • Pendekatan Existential dalam Psikologi Kaunseling
 • Pendekatan Kognitif-Kelakuan dalam Psikologi Kaunseling
 • Etika
 • Kaunseling Psikologi
 • Psikopatologi Kritikal
 • Bekerja dengan Perbezaan
 • Amalan Profesional Tahun 1

Tahun 2

 • Pendekatan Tingkah Laku Kognitif 2: Gelombang Ketiga
 • Pendekatan Psikodinamik dalam Psikologi Kaunseling
 • Falsafah
 • Amalan Profesional 2 Tahun

Tahun 3

 • Bengkel Psikologi Kaunseling Lanjutan I: Mempengaruhi dan Memimpin
 • Bengkel Psikologi Kaunseling Lanjutan II: Pengukuran
 • Bengkel Psikologi Kaunseling Lanjutan III: Pengkhususan
 • Klinik Penyelidikan Doktor
 • Persediaan Viva
 • Seminar Klinikal: Pluralistik
 • Amalan Profesional 3 Tahun

Mengajar

Kaedah kajian

DPsych di Regent telah dipuji oleh Persatuan Psikologi British untuk pendekatan kolaboratifnya untuk belajar dan kaedah pengajaran kreatif dan inovatifnya.

Penilaian muktamad berlaku dalam bentuk viva voce pada portfolio doktoral anda, yang terdiri daripada pengenalan; kajian klien, laporan proses, dan refleksi dari Seminar Klinikal pada tahun 3; dan tesis penyelidikan doktoral (maksimum 40,000 perkataan).

Pasukan Program

Program DPsych mempunyai satu pasukan jurulatih yang berpengalaman, yang semuanya terlibat dalam amalan klinikal, dan dalam penyelidikan, penulisan, biasiswa, dan perundingan.

Dr Elaine Kasket adalah Ketua Program untuk Kaunseling Psikologi dan kini bersekolah. Dr Anna Butcher dan Dr Russel Ayling adalah Pemimpin Kursus dan Ketua Program Saat Ini; Anna mengetuai bahagian akademik program itu dan Russel adalah penyelidik. Dr Isabel Henton adalah Pensyarah Kanan, Amalan dan Penempatan Utama, dan kini Pemimpin Kursus Interim. Profesor Martin Milton adalah Profesor Psikologi Kaunseling; Dr Rosemary Lodge adalah Pensyarah Kanan; Dr Andreas Vassiliou dan Helen Damon adalah Pensyarah.

Kami juga mengalu-alukan beberapa Pensyarah Pelawat biasa, Penceramah Tetamu dan staf dari fakulti yang lebih luas untuk program ini, yang membuat sumbangan penting kepada penyeliaan penyelidikan, pemeriksaan tesis doktor, dan pengajaran.

Pembukaan Universiti Terbuka

Program Psikologi Kaunseling DPsych disahkan oleh Universiti Terbuka.

Pelajar yang kurang upaya

Sesetengah kelas disampaikan dalam bilik pengajaran yang diakses oleh tangga. Sekiranya anda mempunyai keadaan yang menjejaskan mobiliti anda dan anda memerlukan bilik di tingkat bawah, atau bilik dengan akses lif, sila maklumkan kepada Pejabat Pendaftaran Pelajar secepat mungkin. Anda dinasihatkan untuk menghubungi Pegawai Orang Kurang Upaya.

Syarat kemasukan

Selaras dengan piawaian BPS dan HCPC dan kriteria kemasukan, pemohon untuk program ini dikehendaki memenuhi keperluan kemasukan berikut, yang dinilai semasa temubual dan prosedur pemilihan.

Keperluan akademik

 • Ijazah psikologi minimum 2: 1 atau ke atas (dalam keadaan luar biasa, seperti individu yang memegang Ijazah Sarjana atau PhD, kami akan mempertimbangkan anugerah 2: 2).
 • Pengalaman yang cukup substantif dengan kerja kaunseling secara bersemuka atau peranan membantu formal lain (contohnya, bersamaan dengan satu tahun sepenuh masa walaupun kita menganggap kualiti pengalaman mendapat lebih penting daripada kuantiti).
 • Dalam kes di mana pemohon kurang pengalaman klinikal dan / atau tidak mempunyai surat rujukan bercakap terus dengan kemahiran klinikal pemohon, pemohon mesti berjaya menyempurnakan kursus Sijil atau Asas dalam kemahiran kaunseling, atau pengenalan alternatif untuk psikoterapi dan kaunseling . Sila ambil perhatian bahawa Regent menawarkan Sijil asas dalam Psikoterapi
 • Kapasiti untuk menjalankan penyelidikan peringkat doktor, seperti yang ditunjukkan melalui pengalaman penyelidikan / pengetahuan dan kemahiran akademik seperti yang ditunjukkan dalam kerja yang telah selesai.
 • Tahap keterampilan interpersonal dan kemampuan reflektif diri.
 • Rujukan.
 • Sijil sarjana untuk keahlian sewa (GBC) dengan Persatuan Psikologi British. [GBC sebelum ini dirujuk sebagai GBR (asas siswazah untuk pendaftaran). Kedua-duanya akan diterima sebagai bukti latihan awal yang sesuai.]
 • Memahami pemahaman / ekspresi mengapa latihan dalam psikologi kaunseling sedang dicari.

Keperluan Bahasa Inggeris

Kami memerlukan bukti Kemahiran Bahasa Inggeris. Contohnya, kami minta: Sarjana Sarjana yang diselesaikan dalam bahasa Inggeris dari majoriti bahasa berbahasa Inggeris. IELTS: 7.0 secara keseluruhan, dengan minima 7.0 dalam setiap komponen individu.

Jika anda berada di London, kami menawarkan semua tawaran tawaran ujian diagnostik Bahasa Inggeris percuma di kampus. Ujian ini mesti diatur terlebih dahulu untuk menempah ujian, sila hubungi Pasukan Pengakuan kami. Sila ambil perhatian, ini adalah ujian diagnostik untuk Regent's University London sahaja

Senarai ini tidak lengkap, kami akan mengkaji semula kelayakan Bahasa Inggeris yang anda miliki sebagai sebahagian daripada permohonan anda dan bersentuhan jika kami memerlukan apa-apa lagi.

Bagi pemohon yang ingin meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris, sila lihat kursus Bahasa Inggeris kami.

Tarikh wawancara seterusnya: TBC

Bayaran

Yuran pengajian ditetapkan untuk tahun kewangan Universiti yang berlangsung dari 1 Ogos hingga 31 Julai.

Yuran September 2018

 • Yuran tuisyen tahunan: £ 11,500
 • Yuran penyerahan tesis: £ 2,700
 • Bayaran rumah / EU: £ 1,000 (tidak boleh dikembalikan)
 • Deposit pendahuluan bukan EU: £ 4,000 (tidak boleh dikembalikan)

Yuran pengajian ditetapkan untuk tahun kewangan Universiti yang berlangsung dari 1 Ogos hingga 31 Julai. Yuran tahunan untuk pelajar yang memulakan kajian pada musim bunga akan menjangkau tahun kewangan. Yuran musim bunga dan musim gugur akan dicadangkan pada kadar yang dikenakan untuk tempoh itu.

Program diajar dalam:
English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
11,500 GBP
£ 2,700 yuran disertasi
Ikut lokasi
Ikut tarikh