Program Kedoktoran SSM / ESAMI

Umum

10 lokasi tersedia

Penerangan Program

ESAMI dan Swiss School of Management (SSM) bersama-sama membawa program Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) 3 tahun yang diiktiraf antarabangsa ke Afrika Timur dan Selatan. Program ini berdasarkan pembelajaran campuran dan pelajar boleh mengikuti program ini pada bila-bila masa. Kerja kursus akan dilakukan menggunakan platform e-pembelajaran SSM dengan kampus ESAMI dan SSM yang tersedia sebagai pusat pengajian. Bengkel dalam talian selama empat hari dan webinar yang kerap mengenai topik terpilih akan ditawarkan semasa program ini. Calon yang mendaftar pada tahun 2020 akan mendapat sebahagian biasiswa.

Mengenai program DBA

DBA akan diberikan oleh SSM, yang selaras dengan piawaian antarabangsa untuk pengajian kedoktoran untuk menyokong pengiktirafan di seluruh dunia. Program DBA dirancang sebagai program 3 tahun dengan 120 kredit ECTS berdasarkan kajian sambilan. Unit e-pembelajaran memastikan keseimbangan kerja / hidup / belajar yang sihat kerana masa dan perbelanjaan perjalanan minimum. Bengkel 4 hari akan dijalankan dua kali pada semester pertama. Tuisyen selepas sebahagian biasiswa ditetapkan pada US $ 17,000 dan boleh dibayar dalam lima ansuran: 34% dibayar semasa pendaftaran dan baki 66% dibayar dari tahun 2 dalam 4 ansuran yang sama setiap semester.

Mengenai ESAMI

Institut Pengurusan Timur dan Selatan Afrika (ESAMI) adalah pusat pembangunan pengurusan wilayah antara kerajaan. Ibu pejabat ESAMI terletak di Arusha, Tanzania.

Institut ini didirikan dengan tujuan utama untuk menyediakan wilayah terlatih dengan personel terlatih di sejumlah bidang penting termasuk manajemen kebijakan, Kepemimpinan, manajemen transportasi, manajemen keuangan, manajemen teknologi informasi, manajemen kesehatan, manajemen sumber manusia, manajemen proyek, tenaga, dan pengurusan persekitaran dan pengurusan gender antara lain. Fokusnya adalah untuk melatih pengurus menengah hingga kanan dari rantau ini untuk meningkatkan prestasi pengurusan mereka dengan mempertimbangkan masalah global tetapi dengan fokus wilayah yang relevan dengan lingkungan Afrika.

Mengenai Swiss School of Management

SSM adalah institusi pendidikan tinggi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, yang melebihi standard dunia profesional masa kini. SSM diakreditasi oleh Majlis Akreditasi Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan (IACBE), EduQua Switzerland, dan Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan Wilayah Lazio (Itali). Tambahan pula, SSM diiktiraf oleh pelbagai badan antarabangsa seperti UNESCO, IAU, dan CHEA.

Ratusan pelajar belajar dengan SSM di kampus dan pusat latihan di seluruh dunia. Pusat Penyelidikan SSM menawarkan pengalaman pembelajaran gabungan yang hebat dengan penekanan yang tinggi terhadap penyelidikan. Dengan program Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) yang diakreditasi sepenuhnya dan platform e-pembelajaran berteknologi tinggi, kami berhasrat untuk melakukan penyelidikan yang melayani perniagaan dan masyarakat.

Cara memohon

Borang permohonan boleh dimuat turun di www.esami-africa.org

Maklumat lebih lanjut boleh diminta melalui Chengetai Magunje (Pengarah Pemasaran & Pembangunan Perniagaan di ESAMI. E-mel chengetai@esami-africa.org ; WhatsApp +255 683 822 946

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Eastern and Southern African Management Institute (ESAMI) is an intergovernmental regional management development centre. ESAMI's head office is located in Arusha, Tanzania.

The Eastern and Southern African Management Institute (ESAMI) is an intergovernmental regional management development centre. ESAMI's head office is located in Arusha, Tanzania. Baca Ringkas
Arusha , Nairobi , Dar es Salaam , Lusaka , Kampala , Windhoek , Mbabane , Harare , Maputo , Lilongwe + 9 Lagi Kurang