Program Doktor

Umum

Penerangan Program

Program Doktor TSM menawarkan lima bidang pengajian mendalam , untuk kurikulum kekayaan dan keluasan yang luar biasa. Oleh kerana program ini hanya mendaftar 10 hingga 20 Ph.D. pelajar setiap tahun , pelajar kedoktoran berkembang dalam suasana ketekunan intelektual dan kolaborasi kreatif di kalangan pelajar dan fakulti.

Selamat datang ke Program Kedoktoran dalam Pengurusan di TSM

Terima kasih kerana berminat dengan Program Kedoktoran di Toulouse School of Management (TSM). TSM adalah sebahagian daripada Toulouse Capitole University, salah satu universiti tertua dan paling terkenal di Perancis, dan menggabungkan aspek institusi intensif penyelidikan awam dengan pendekatan antarabangsa untuk pendidikan pengurusan dan autonomi strategik .

Pusat penyelidikan gabungan kami, TSM Research (UMR 5303 CNRS / TSM-UT1), adalah salah satu daripada hanya empat pusat penyelidikan dalam sains pengurusan yang diakreditasi oleh Pusat Kebangsaan Perancis untuk penyelidikan Ilmiah.

Selanjutnya, Program Kedoktoran bekerjasama dengan dua makmal penyelidikan lain di Toulouse dan wilayahnya:

 • Laboratoire Gouvernance et Contrôle Organisationnel (EA 7416 / Université Paul Sabatier),
 • Pusat Penyelidikan TBS, yang tergolong dalam Toulouse Business School (TBS) yang diiktiraf antarabangsa.

Pelajar kedoktoran kami boleh memilih salah satu daripada lima trek:

 • Perakaunan-Pengauditan- Pengurusan Pengurusan,
 • Kewangan,
 • Pengurusan Sumber Manusia & Kelakuan Organisasi,
 • Pemasaran,
 • Strategi dan Pengurusan Antarabangsa.

Program ini merangkumi asas kursus dan seminar yang kaya dalam dua tahun pertama , beberapa di antaranya ditawarkan di semua disiplin dan yang lain dalam kumpulan yang sangat kecil untuk membolehkan pengkhususan tahap tinggi. Sehingga selesainya Ph.D., kami menyokong pelajar melalui program seminar - termasuk ceramah penyelidikan, menulis dan menerbitkan seminar, serta persiapan dan sokongan pasaran kerja. Majoriti pelajar kami juga memperoleh pengalaman mengajar di peringkat sarjana dan Sarjana. Tambahan pula, satu pakej biasiswa doktoral, perjalanan persidangan tahunan, dan sokongan penyelidikan (dari tahun kedua dan seterusnya) memastikan bahawa pelajar dapat maju dalam keadaan yang baik dan sepenuhnya berintegrasi ke dalam rangkaian penyelidikan antarabangsa dalam bidangnya. Matlamat kami adalah untuk mempersiapkan pelajar dengan cara yang terbaik untuk peranan masa depan mereka di akademik, di mana sekitar 90% alumni kami bekerja, atau di institusi polisi, organisasi penyelidikan, dan syarikat swasta.

Pada tahun 2020, Program Doktor TSM (TSM-DP) telah dianugerahkan akreditasi EPAS yang berprestij, yang disampaikan oleh Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan (EFMD) . Akreditasi EPAS mengesahkan kualiti semua aspek penyediaan program kami: dari persekitaran institusi, nasional, dan antarabangsa, melalui reka bentuk, penyampaian, hasil, dan kesannya, hingga proses jaminan kualiti. Secara khusus menekankan ketegasan akademik, kesesuaian praktikal, pengantarabangsaan, etika, dan kesinambungan.

entrepreneur, startup, start-up

Kurikulum

Program doktoral adalah sepenuh masa, dengan satu pengambilan setiap tahun pada musim luruh. Latihan penyelidikan hanya ditawarkan di lokasi: tiada pilihan pembelajaran jarak jauh tersedia. Masa penyelesaian biasa adalah lima tahun.

Toulouse School of Management menawarkan program kedoktoran intensif untuk individu yang berminat untuk menjalankan penyelidikan bebas. Program kami menggabungkan kaedah teori, praktik, dan penyelidikan terbaik dengan integriti ilmiah . Kursus disertai dengan latihan penyelidikan. Graduan melanjutkan kerjaya di universiti terkemuka dan sekolah perniagaan, institusi berorientasikan dasar, dan syarikat swasta.

Untuk mengikuti amalan terbaik antarabangsa, penyelidikan di Toulouse School of Management bermula pada tahun kedua Master, dengan program penyelidikan khusus, dan selama dua tahun, kurikulum program kedoktoran menekankan empat bidang penting latihan untuk pelajar kedoktoran:

 • alat dan metodologi penyelidikan
 • kajian mendalam bidang penyelidikan mereka
 • kemahiran untuk menjalankan penyelidikan bebas yang membawa kepada penerbitan peringkat tinggi
 • perkembangan kerjaya

Pelajar yang berjaya menamatkan tahun pertama program ini dianugerahkan Sarjana Sains dan boleh memilih untuk menamatkan latihan formal mereka. Matlamat program satu tahun ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan alat kuantitatif, analitis, dan teori untuk kerjaya yang berorientasikan akademik atau industri yang berjaya. Oleh itu, program penyelidikan dan fasa disertasi pelajar bermula pada bulan Mac tahun pertama ini.

Pada tahun 2 Program Doktor pelajar menggali idea lebih lanjut, latar belakang teori, model, metodologi, dan protokol penyelidikan mereka dalam hubungan rapat dengan penasihat mereka. Oleh itu pelajar secara beransur-ansur menjadi lebih terlibat dalam reka bentuk dan pelaksanaan penyelidikan asal. Menjelang akhir tahun kedua, calon doktor kami dianugerahkan MPhil dalam Pengurusan (program sijil TSM dalam Sains Pengurusan Lanjutan) dan mempunyai asas yang kukuh untuk membina projek tesis mereka dan beberapa akan menghasilkan makalah yang sesuai untuk diterbitkan.

Tahun-tahun kemudian program doktor dikhaskan untuk penyelidikan asli dan penciptaan Ph.D. disertasi. Pelajar diberi peluang untuk mengembangkan idea-idea mereka yang ketat dan canggih. Ph.D. calon mengambil bahagian dalam kehidupan jabatan, termasuk seminar. Mereka juga menyampaikan karya penyelidikan mereka di bengkel junior dan senior, digalakkan untuk berpartisipasi dalam persidangan antarabangsa dan tempoh lawatan antarabangsa, dan, akhirnya, mempertahankan disertasi mereka.

Syarat Kemasukan

Ijazah Sarjana Muda (di AS), tamatnya tahun pertama Master (di Eropah), atau diploma yang setara, yang mewakili kursus pengajian empat tahun di kolej atau universiti yang diiktiraf, diperlukan untuk kemasukan. Ijazah Sarjana yang lengkap tidak diperlukan, walaupun banyak pemohon mempunyai ijazah Sarjana dalam bidang seperti pengurusan, kewangan, ekonomi, kejuruteraan, psikologi, statistik, atau bidang lain yang berkaitan. Prestasi akademik yang unggul diharapkan.

Pelajar Eropah dengan Master dalam Penyelidikan juga dialu-alukan untuk memohon. Pemohon yang berjaya akan mendapat pengecualian dari kuliah tertentu dan, bergantung pada latar belakang mereka, akan mengikuti urutan kuliah yang meliputi sekitar satu tahun dan bukannya dua tahun.

Setiap permohonan akan dikaji dengan teliti oleh para profesor dalam bidang pengkhususan, dan oleh Majlis Program Doktor yang terdiri daripada profesor dari semua bidang.

Tahun akademik bermula pada awal September.

Senarai Semak Permohonan

 • Teruskan
 • Cadangan penyelidikan
 • Bahan penyelidikan yang mungkin menyokong aplikasi anda (disertasi, makalah, kerja penyelidikan)
 • Transkrip
 • ujian Bahasa Inggeris
 • Surat rujukan
 • Temu ramah video pra-rakaman EasyRecrue
 • Salinan ID atau pasport
Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disc ... Baca lebih lanjut

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disciplines at both undergraduate and graduate levels. Our subject areas are accounting and financial control, finance, human resource management, marketing, and strategy. Baca Ringkas