Program Doktor Rasmi Perangkaan dan Penyelidikan Operasi

Umum

Penerangan Program

stat

pengenalan

Program Doktor Falsafah dalam Statistik dan Penyelidikan Operasi adalah gelar interuniversity rasmi yang ditawarkan bersama oleh tiga universiti awam di Galicia. Objektifnya adalah untuk melatih penyelidik dalam bidang statistik dan penyelidikan operasi, supaya mereka dapat menyelesaikan tesis kedoktoran dan mengembangkan kerjaya akademik atau profesional seterusnya dalam bidang saintifik.

Mengapa belajar ijazah

Pengambilan keputusan di dunia hari ini, di mana terdapat banyak data yang banyak, menjadikannya perlu untuk menggunakan alat statistik dan matematik yang semakin canggih, yang mesti dibangunkan oleh pakar-pakar seperti yang terlatih dalam program doktoral ini .

Apa yang dipelajari

Teknik statistik, teknik pengoptimalan, teknik matematik untuk membantu membuat keputusan.

Talian Penyelidikan

Ini adalah garis penyelidikan program PhD ini:

 • Statistik
 • Penyelidikan operasi dan teori permainan

Tambahan Latihan Khusus

Sekiranya pelajar kedoktoran tidak mempunyai latihan sebelumnya yang lengkap dalam program ini, kemasukan mereka ke program mungkin dikondisikan untuk menyiapkan pelengkap latihan khusus, yang mungkin menjadi subjek atau modul master dan ijazah. Tambahan yang ditugaskan kepada pelajar kedoktoran yang sama tidak boleh melebihi 15 kredit ECTS dan boleh dibuat sebelum atau serentak untuk pendaftaran dalam bimbingan akademik dalam program.

Sekiranya selesai secara serentak, pelajar mesti mendaftarkan diri untuk mendapatkan makanan tambahan ini pada masa formalisasi tuisyen dalam pengajaran akademik dalam program ini, yang mesti melebihi tempoh maksimum tiga suku berturut-turut. Kegagalan berbuat demikian, pelajar akan menyebabkan kerugian dalam program ini.

Aktiviti Latihan Program

Aktiviti formatif berikut disyorkan, walaupun semuanya adalah pilihan:

 • Mengikuti kursus ijazah sarjana dalam teknik statistik dan tuan-tuan yang lain.
 • Penyelidikan kekal di pusat-pusat prestij yang diiktiraf.
 • Bantuan kepada seminar penyelidikan.
 • Penyertaan dalam kursus latihan transversal.
 • Bantuan dan penyertaan aktif dalam kongres.
 • Penerbitan artikel saintifik.

Acara profesional dan akademik

Hari ini, syarikat dan pentadbiran awam mempunyai banyak maklumat yang mereka perlukan untuk memproses untuk meningkatkan fungsi mereka dan untuk mereka bentuk rancangan strategik mereka secukupnya. Oleh itu, diharapkan lebih ramai profesional akan memerlukan profil doktor yang akan keluar dari program ini. Di sisi lain, di hampir semua universiti di dunia, ijazah ditawarkan termasuk dalam pelan latihan mereka pengetahuan tentang teknik dan pengoptimuman statistik; Akibatnya, para doktor yang terlatih dalam program ini mempunyai kemungkinan yang cukup untuk menjalankan karir penyelidikan dan mengajar di persekitaran universiti.

Profil yang disyorkan

 • Ijazah sarjana yang akan membolehkan kemasukan ke program doktoral ini tanpa pelengkap latihan akan menjadi Master dalam Teknik Statistik yang ditawarkan oleh USC, UDC dan UVigo.
 • Pelajar yang mempunyai penyelidikan yang mencukupi atau dengan ijazah DEA ââyang diperoleh melalui program Doktor Falsafah dalam Statistik dan Penyelidikan Operasi sebelumnya di tiga universiti yang mengambil bahagian (USC, UDC dan UVigo) juga akan mempunyai akses terus ke program ini.
 • Profil kemasukan dengan tuan yang berbeza dari bahagian sebelumnya: Dalam kes pelajar yang telah menyelesaikan ijazah sarjana yang berbeza daripada yang terdahulu, Jawatankuasa Akademik Program Doktor (CAPD) akan menilai setiap kes secara individu dan mempertimbangkan kemungkinan meminta mereka untuk melengkapkan pelengkap latihan (sehingga 15 ECTS) ketika dalam latihan sebelumnya mereka belum menyelesaikan sekurang-kurangnya 60 ECTS dalam bidang Statistik dan Penyelidikan Operasi di peringkat tuan menurut penghakiman CAPD.
 • Profil lain: Bagi pelajar yang belum menyelesaikan ijazah sarjana, tahap kesetaraan sarjana sekurang-kurangnya 60 ECTS diperlukan, sebaik-baiknya dalam bidang Statistik dan Penyelidikan Operasi. Kesetaraan ini akan ditentukan oleh CAPD.
 • Pelajar yang mempunyai kelulusan asing: Pelajar yang mempunyai ijazah asing tanpa homolog boleh memohon kemasukan ke pengajian doktor, dengan syarat bahawa tahap pendidikan yang setara dengan gelar sarjana universiti Sepanyol rasmi diakreditasi dan ijazah yang mengeluarkan kuasa diberikan di negara yang mengeluarkan. untuk kajian doktor. Pengakuan ini tidak akan membayangkan, dalam mana-mana kes, homologasi darjah terdahulu mahupun pengiktirafan terhadap kesan lain daripada akses kepada ajaran ini.
Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of A Coruña is a public institution whose primary objective is the generation, management and dissemination of culture and scientific, technological and professional knowledge through t ... Baca lebih lanjut

The University of A Coruña is a public institution whose primary objective is the generation, management and dissemination of culture and scientific, technological and professional knowledge through the development of research and teaching. Baca Ringkas
A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , Ferrol , Ferrol + 9 Lagi Kurang