Program Antarabangsa Pengajian DBA + Ph.D. Program dalam Pengurusan

Umum

Penerangan Program

Kemas kini COVID-19: Kelas kohort seterusnya bermula pada Januari 2021. Sekiranya terdapat masalah keselamatan, strategi yang berbeza seperti lulus kelas dalam talian mungkin disesuaikan untuk menghilangkan kesan terhadap kemajuan setiap perjalanan pendidikan pelajar kami. Hubungi info@isegidbaphd.pt jika anda mempunyai sebarang masalah dalam hal ini.

Program Antarabangsa Doktor Pengajian Pentadbiran Perniagaan (iDBA) dan Ph.D berturut-turut. dalam pengurusan menggabungkan kecemerlangan penyelidikan dengan amalan profesional.

Dengan strukturnya yang unik, program ini mempersiapkan pelajar dalam bidang strategi dan pengurusan organisasi, memberikan kemahiran penyelidikan lanjutan untuk meningkatkan penyelidikan dan praktik pengurusan dalam organisasi.

Dengan berjaya menyelesaikan semua komponen program ini, anugerah Doktor Antarabangsa Pentadbiran Perniagaan dan Ph.D. dalam ijazah Pengurusan.

DBA dan Ph.D. dalam Satu Program Intensif

Tidak seperti Ph.D kami yang lain. program, DBA + Ph.D. program tidak memerlukan waktu wajib di kampus melebihi waktu kelas yang membolehkan pelajar bekerja semasa pendidikan mereka.

Daripada melakukan tugas akademik semata-mata sepanjang program ini, pelajar iDBA + Ph.D. program menyebarkan hasil pembelajaran mereka dalam perniagaan mereka dalam selang waktu bebas kelas dan berunding dengan fakulti untuk mengkaji dan menyelesaikan masalah perniagaan mereka secara sistematik.

 • Pelajar yang tinggal dan bekerja di pelbagai negara di seluruh dunia mengikuti program ini kerana mereka dapat melakukan perjalanan hanya sekali setiap bulan untuk memenuhi kelas yang kembali bekerja dalam tempoh antara kelas.
 • Pelajar menikmati pengalaman dan lokasi multinasional di mana kelas diadakan di negara selain Portugal untuk kemudahan bergerak, sementara mereka menggunakan visa pelajar Portugal untuk dapat bertemu di kampus Lisbon.
 • Setelah terlibat dalam perniagaan, pelajar, mengikuti program ini yang berumur sekitar 30 hingga 55+ tahun untuk mengambil profesion mereka ke tahap seterusnya.
 • Biasanya memerlukan satu tahun untuk menyelesaikan iDBA dan dua tahun lagi untuk menyelesaikan Ph.D. dalam Program ini.
 • Pelajar boleh memilih subjek tesis yang mereka inginkan dari pelbagai bidang disiplin berkat komuniti fakulti yang besar di ISEG dan University of Lisbon (Hampir 3 ribu fakulti akademik di peringkat Kedoktoran).
 • Program ini disampaikan dalam bahasa Inggeris dan terjemahan serentak ke bahasa lain mungkin tersedia.

Hasil Kerjaya

Program ini menyediakan pelajar untuk kerjaya teratas di industri, akademik, atau sektor awam. Kedudukan pengarah dan eksekutif di syarikat perkhidmatan dan industri, jawatan profesor dan penyelidikan di universiti dan pusat penyelidikan teratas, penasihat tertinggi kerajaan dan bukan kerajaan, dan lain-lain adalah beberapa prospek untuk graduan.

Syarat Kehadiran

 • Jumlah penyertaan kelas selama program ini adalah 40 hari (7 + 1 modul diadakan setiap bulan lain, masing-masing dalam masa hampir 5 hari berturut-turut).
 • Selepas itu, komunikasi dengan Ph.D. penyelia tesis boleh dijalankan melalui platform dalam talian atau perjumpaan secara langsung.

Syarat kemasukan

 • GMAT / GRE atau IELTS / TOEFL dinilai tetapi tidak wajib. Kelebihan Bahasa Inggeris & Akademik dinilai berdasarkan aplikasi dan latar belakang pelajar!
 • Walaupun calon pelajar harus menamatkan pendidikan sarjana dan pascasiswazah, dalam keadaan luar biasa di mana pelajar menunjukkan kecemerlangan melalui kerja kursus, penerbitan, atau pengalaman kerja, tahap sarjana mungkin mencukupi.
 • Program ini menerima pelajar dari pelbagai disiplin sekiranya pendidikan sebelumnya menunjukkan bahawa mereka memiliki pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya dalam program ini.

Proses Kemasukan

E-mel info@isegidbaphd.pt untuk menerima borang permohonan dan arahan pembayaran yuran permohonan.

Langkah 1: Muat turun, isi dan tandatangani 'Borang Permohonan' (dilampirkan ke e-mel ini)

Langkah 2: Gabungkan 'Borang Permohonan' dan dokumen anda dalam satu PDF.

Dokumen berikut adalah wajib:

 1. Borang permohonan yang diisi dan ditandatangani (temukan dilampirkan)
 2. Diploma ijazah sebelumnya
 3. Halaman perincian pasport
 4. Foto format pasport
 5. Resit pembayaran yuran permohonan        

Langkah 3: E-mel gabungan PDF ke info@isegidbaphd.pt

Bayaran

Bayaran perlu dibayar secara ansuran:

 • Bayaran Permohonan: € 500
 • Ansuran Permulaan: € 5.000
 • Sehingga 10 hari sebelum modul pertama: € 12.000
 • Sehingga 10 hari sebelum modul ke-4: € 5.500
 • Tahun ke-2 Ph.D. Program: € 3.500
 • Tahun ke-3 Ph.D. Program: € 3.500
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

ISEG, Lisbon School of Economics & Management of the Universidade de Lisboa (University of Lisbon) is the most prestigious college of management and economics in Portugal. ISEG is accredited by t ... Baca lebih lanjut

ISEG, Lisbon School of Economics & Management of the Universidade de Lisboa (University of Lisbon) is the most prestigious college of management and economics in Portugal. ISEG is accredited by the Association of Advanced Collegiate Schools of Business (AACSB), a distinction held by only 5% of business schools in the world, and its programs are recognized by many reputed international entities. Baca Ringkas