Phd pengurusan konflik antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Yang PhD dalam Pengurusan Konflik Antarabangsa (INCM) di Kennesaw State University (KSU) kini mempunyai pelajar dari seluruh dunia, mewujudkan persekitaran yang dinamik, namun intim, pendidikan. INCM adalah satu bidang yang pada masa ini mempunyai beberapa peluang untuk latihan lanjutan. Program PhD menawarkan beberapa perkara penting yang tidak terdapat dalam kebanyakan program kedoktoran lain dalam bidang ini untuk bahagian yang berkualiti, pelajar siswazah lanjutan. Setiap pelajar kedoktoran, selepas menamatkan kursus teras, diberikan kelonggaran untuk menumpukan kajian mereka di kawasan yang dikehendaki mereka.

Gambaran Keseluruhan

INCM ini merupakan salah satu daripada hanya beberapa program seperti terdapat di Amerika Utara. pelajar PhD diterima ke dalam program ini menerima latihan disiplin luas dan peluang yang menarik pada pelbagai disiplin akademik. Graduan akan dapat menangani masalah dari asas pengetahuan canggih pendekatan substantif, teori, praktikal, dan metodologi.

Kursus teras menyediakan mereka dalam kecekapan global utama termasuk:

 • dinamik antara budaya konflik global
 • analisis konflik ekonomi
 • Hubungan antarabangsa
 • teori pengurusan konflik
 • penyediaan metodologi ketat, termasuk kursus yang diperlukan dan pilihan dalam kaedah kuantitatif dan kualitatif, reka bentuk penyelidikan, dan program antarabangsa dan analisis dasar dan penilaian. Program PhD juga memerlukan graduan untuk mendapatkan pengalaman antarabangsa yang penting dan kecekapan dalam bahasa selain daripada bahasa Inggeris.

Visi

Untuk menjadi program PhD terkemuka menyediakan ulama-pengamal untuk menghadapi cabaran kompleks mencegah, mengurus, dan mengubah konflik antarabangsa.

TUJUAN

sepenuh masa ini, antara disiplin, program dalam kediaman direka untuk memenuhi permintaan global bagi ulama-pengamal untuk menangani pelbagai kompleks konflik dan keselamatan antarabangsa cabaran melalui pembangunan dan pelaksanaan penyelidikan empirikal berasaskan, cadangan dasar dan penyelesaian. graduan INCM PhD bersedia untuk bersaing untuk temu janji tempoh-track universiti fakulti dan pelbagai jawatan dalam operasi kerajaan, agensi bukan kerajaan, dan komuniti perniagaan global.

Objektif Program

INCM PhD menawarkan beberapa perkara penting yang tidak terdapat dalam kebanyakan program kedoktoran lain dalam bidang ini untuk pelajar yang berkualiti siswazah atas:

 • Sifat disiplin program ini menyediakan graduan dengan latihan yang luas yang membolehkan mereka untuk mengintegrasikan hasil penyelidikan terkini ke dalam teori kaya, isu berkaitan penerbitan dan laporan.
 • Latihan metodologi ketat menyediakan graduan untuk menangani isu-isu konflik global menggunakan kaedah penyelidikan terkini dan paling berkesan kuantitatif dan kualitatif.
 • Pengalaman antarabangsa membolehkan graduan untuk mengintegrasikan teori dan amalan dalam analisis konflik antarabangsa.
 • kompetensi profesional dalam bahasa selain daripada bahasa Inggeris menyediakan pelajar untuk permohonan yang berjaya kemahiran mereka dalam arena global.
 • Latihan pedagogi khusus untuk konteks pendidikan tinggi dan pengalaman mengajar berpandu mereka menawarkan persediaan yang luar biasa kepada graduan yang berminat dalam kerjaya akademik.
 • Akses kepada fakulti yang berpengalaman dan hubungan kerja yang rapat dengan profesor memudahkan penyelidikan bersama dan siap tepat pada masanya disertasi dan ijazah PhD.
 • Kepelbagaian di kampus (pelajar dari 142 buah negara kini belajar di KSU) dan program siswazah menyumbang kepada pemahaman yang luas tentang isu-isu konflik global.
 • The hubungan yang erat antara KSU dan kawasan metro Atlanta dan sumber cemerlang menyediakan peluang teladan bagi kerjasama di luar kampus.

Syarat Kemasukan

Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan ke PhD dalam Pengurusan Konflik Antarabangsa, pemohon mesti melengkapkan Permohonan elektronik Kemasukan Siswazah dengan fi permohonan tidak akan dikembalikan $ 60 dan mengemukakan dokumen sokongan seperti berikut pada tarikh akhir Ogos 1 dipertimbangkan untuk semester Spring atau Mac 1 tarikh akhir untuk dipertimbangkan untuk Fall semester.

1. Transkrip

Mengemukakan transkrip rasmi daripada semua institusi pendidikan lepasan menengah telah anda hadiri. Sila ambil perhatian bahawa walaupun transkrip tidak rasmi boleh dimuat naik dalam talian, anda masih perlu mempunyai transkrip rasmi.

transkrip yang dikemukakan dari institusi asing mesti disertakan dengan penilaian rasmi. Transkrip mereka boleh dinilai oleh salah satu daripada agensi-agensi berikut. Penilaian mesti termasuk padang demi kursus dan pengiraan PNG anda. Penilaian ini mesti datang kepada kita dalam sampul surat yang tertutup atau elektronik secara terus daripada agensi.

 • Perkhidmatan Evalutation, Inc.
 • Joseph Silney and Associates, Inc.
 • World Education Services (WES)

2. GRE Rasmi Ujian Skor

Mengemukakan suatu salinan Scores GRE anda daripada Testing Service pendidikan. Lihat jadual GRE Pemarkahan untuk maklumat lanjut.

3. Penyata Hasrat

Menggambarkan minat anda dalam kajian pengurusan konflik antarabangsa dan apa-apa pengalaman relevan yang anda membawa kepada program ini dan menggariskan bagaimana anda percaya program PhD boleh melanjutkan minat anda. Walaupun anda tidak dijangka mempunyai cadangan penuh dibangunkan pada masa permohonan, pengenalan topikal, serantau, teori, atau metodologi tumpuan akan meningkatkan daya saing anda secara keseluruhan. kenyataan anda akan dipertimbangkan oleh Jawatankuasa Kemasukan INCM fakulti daripada pelbagai disiplin. KSU Siswazah Permohonan Online akan membolehkan anda untuk memuat naik dokumen ini diperlukan.

Selain itu, anda dinasihatkan untuk mengenalpasti fakulti program dengan siapa anda mungkin suka bekerja dan untuk menghubungi mereka fakulti mengenai ketersediaan mereka sebagai mentor dan penasihat disertasi. hubungan itu perlu dirujuk dalam Penyata Intent. Kehadiran ahli-ahli fakulti yang berminat dalam agenda penyelidikan khusus anda meningkatkan kemungkinan bahawa anda akan menghasilkan disertasi kualiti akademik yang tinggi. sokongan Fakulti untuk aplikasi anda boleh meningkatkan peluang anda untuk penerimaan ke dalam program ini (walaupun ia tidak menjamin penerimaan).

4. Penulisan Contoh

Hantar sampel bertulis menunjukkan tulisan anda dan kebolehan analisis kerana ia berkaitan dengan pendidikan tinggi atau pengalaman profesional. sampel penulisan ini lebih disukai dalam bahasa Inggeris, bagaimanapun, ia akan diterima dalam bahasa lain disertakan dengan terjemahan Bahasa Inggeris. Tiada keperluan panjang, bagaimanapun, sampel lagi (contohnya, yang kanan atau tesis sarjana) hendaklah disertakan dengan ringkasan abstrak atau eksekutif. KSU Siswazah Permohonan Online akan membolehkan anda untuk memuat naik dokumen ini diperlukan.

5. Resume atau Kurikulum Vitae

Mengemukakan suatu dokumen yang menunjukkan perkembangan kronologi pengalaman pendidikan dan kerja anda termasuk apa-apa maklumat tambahan anda rasa berkaitan untuk menyokong permohonan anda. KSU Siswazah Permohonan Online akan membolehkan anda untuk memuat naik dokumen ini diperlukan.

6. Surat Cadangan

Tiga surat cadangan hendaklah dikemukakan melalui Kemasukan Siswazah pejabat KSU. Dua daripada yang sepatutnya menjadi pengadil yang boleh menerangkan secara terperinci kelayakan anda, motivasi, dan prospek untuk berjaya dalam program ini.

7. Keperluan Tambahan untuk Pelajar Antarabangsa

Semua pemohon yang bukan penutur asli bahasa Inggeris mesti mengambil TOEFL (skor minimum 88) atau IELTS (skor minimum 6.5), kecuali: mereka datang dari negara-negara yang dikecualikan; telah lulus dari kolej atau universiti di Amerika Syarikat yang diiktiraf dengan cara diterima oleh KSU; atau yang telah dikaji dengan jayanya selama sekurang-kurangnya satu tahun di sebuah universiti di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengantar. Jika kriteria ini adalah berkenaan anda boleh mengemukakan Pengecualian Permintaan TOEFL.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kennesaw State University is a comprehensive university recognized for its entrepreneurial spirit, global engagement and sense of community. As Georgia’s third-largest university and one of the fifty ... Baca lebih lanjut

Kennesaw State University is a comprehensive university recognized for its entrepreneurial spirit, global engagement and sense of community. As Georgia’s third-largest university and one of the fifty largest public universities in the country, Kennesaw State offers more than 100 undergraduate and graduate degrees, including an increasing number of doctoral programs. Baca Ringkas
Kennesaw , Marietta + 1 Lagi Kurang