Phd oleh penyelidikan

Umum

Penerangan Program

Pemimpin dunia dalam kajian pembangunan

IDS adalah institusi global terkemuka untuk penyelidikan, pengajaran dan pembelajaran pembangunan, dan kesan dan komunikasi, yang berpusat di University of Sussex. Universiti Sussex menduduki tempat pertama di dunia untuk kajian pembangunan. Peringkat Dunia QS ini mencerminkan reputasi dan kualiti penyelidikan dan penawaran kursus di seluruh kampus, termasuk oleh IDS.

Penyelidikan di IDS

IDS didedikasikan untuk mengkaji mengenai proses pembangunan sosial, politik dan ekonomi untuk memahami isu-isu kemiskinan dan isu-isu berkaitan pembangunan di negara-negara tempatan, nasional dan global. Melalui penyelidikan kami, kami berusaha untuk mencapai visi kami tentang masyarakat yang sama dan mampan, baik di dalam dan luar negara, di mana setiap orang boleh hidup dengan selamat, memenuhi kehidupan bebas daripada kemiskinan dan ketidakadilan.

Penyelidikan kami dibentuk oleh pendekatan 'kecemerlangan' yang tersendiri. Ini bermakna bahawa kualiti dan impak kerja kami bergantung kepada kami bekerjasama dengan kerajaan, NGO antarabangsa, masyarakat sivil tempatan, warga negara, penyelidik, penderma, perniagaan dan banyak pihak lain untuk mencapai perubahan yang positif, secara strategik dengan bermutu tinggi - dan beroperasi relevan - penyelidikan dan bukti.

Bidang pengajian

Kami sedang mencari penyelidik PhD yang berminat untuk bekerja pada projek-projek yang bertindak balas terhadap cabaran global berikut dan persimpangan mereka:

  • mengurangkan ketidaksamaan
  • mempercepatkan kemampanan
  • membina masyarakat yang inklusif dan selamat.

Kami amat berminat dengan kerja yang menunjukkan keaslian dalam menangani topik yang berkaitan dengan kerja kelompok penyelidikan kami, iaitu: perniagaan, bandar, konflik, digital, jantina, tadbir urus, transformasi hijau, kesihatan, penyertaan, kuasa, politik sumber dan masa depan luar bandar.

Kerjaya Masa Depan

IDS PhD penyelidik telah pergi bekerja sebagai Menteri di negara-negara kerajaan, pegawai-pegawai peringkat tinggi dalam organisasi pembangunan seperti UNDP dan Bank Dunia, penjawat awam, pemimpin organisasi masyarakat sivil termasuk Mama Cash and Action Aid dan akademik profil tinggi di universiti di seluruh dunia. Mereka semua berusaha untuk menentukan dan menyelesaikan beberapa cabaran global yang paling mendesak di dunia. Masa anda di IDS akan melengkapkan anda dengan pengetahuan teori, metodologi penyelidikan dan kemahiran praktikal untuk membuat perbezaan yang nyata dalam membawa perubahan transformatif.

Komuniti penyelidikan yang berjaya

Institut ini adalah rumah kepada kira-kira 240 kakitangan dan 260 pelajar pada satu-satu masa. Tetapi komuniti IDS melangkaui jauh, merangkumi rangkaian luas lebih dari 360 rakan kongsi , 3,000 alumni dan beratus-ratus bekas pekerja. Semua penyelidik PhD adalah sebahagian daripada komuniti ini dan mempunyai akses kepada peluang penyelidikan, pengetahuan, komunikasi dan pengajaran dan penglibatan dengan kakitangan IDS, serta siri seminar yang besar yang disampaikan oleh profesional dan pengamal pembangunan yang terkemuka.

Pengawasan dan penilaian

Setiap penyelidik PhD mempunyai sekurang-kurangnya dua penyelia. Semasa proses permohonan, anda akan mengenal pasti penyelia pilihan anda. Pengawas yang berpotensi dapat dikenal pasti dengan mencari direktori kami. Jumlah jam pengawasan formal akan bervariasi sepanjang kursus PhD bergantung kepada pelajar, penyelia dan jenis penyelidikan. IDS menerbitkan Memorandum Persefahaman yang menetapkan harapan mengenai pengawasan. Semasa kursus PhD anda, anda dijangka memberikan dua seminar kepada komuniti IDS. Yang pertama, pada akhir Tahun Satu dipanggil Seminar Penyelidikan Penyelidikan dan ini memberikan gambaran keseluruhan rancangan PhD anda sebelum memulakan kerja lapangan. Yang kedua berlaku pada pertengahan Tahun 3. Ini dipanggil Seminar Projek dalam Progress dan ia memberi tumpuan kepada penemuan penyelidikan dan hujah keseluruhan yang dibuat dalam disertasi.

Kursus PhD anda diperiksa oleh disertasi dan viva. Tesis mestilah tidak lebih daripada 80,000 perkataan. Had ini termasuk nota kaki dan bibliografi tetapi tidak termasuk sebarang lampiran.

"IDS menawarkan penyelidik doktoral sebagai persekitaran yang memperkaya dengan akses kepada pelbagai pakar dengan latar belakang disiplin yang berbeza. Masyarakat IDS sentiasa sibuk dengan tenaga dan komitmen untuk menjawab soalan-soalan yang sukar dan ini menjadikannya tempat yang menarik untuk menjalankan penyelidikan. Saya amat berbahagia untuk menjadi antara kumpulan rakan-rakan sokongan yang menawarkan bimbingan pada setiap masa. "Dina Zayed, penyelidik biasiswa PhD ID

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Institute of Development Studies (IDS) is a global research and learning organisation for equitable and sustainable change. We are ranked first in the world for development studies, in partnership ... Baca lebih lanjut

The Institute of Development Studies (IDS) is a global research and learning organisation for equitable and sustainable change. We are ranked first in the world for development studies, in partnership with the University of Sussex. Baca Ringkas