PhD oleh Penyelidikan

Umum

Penerangan Program

Kajian Pembangunan PhD oleh Penyelidikan

Pemimpin dunia dalam kajian pembangunan

Institute of Development Studies (IDS) adalah organisasi penyelidikan dan pembelajaran global untuk perubahan yang saksama dan mampan. Dengan kerjasama dengan University of Sussex, IDS menduduki ranking pertama di dunia untuk kajian pembangunan oleh QS University Rankings.

Bina kerjaya anda dalam pembangunan antarabangsa

Belajar di IDS mencetuskan peluang kerjaya yang menarik dalam pelbagai bidang berkaitan pembangunan, termasuk penyelidikan, dasar dan amalan.

Penyelidik PhD kami biasanya berasal dari INGO, kerajaan, organisasi masyarakat madani, institusi akademik, perniagaan dan di tempat lain, dan ingin memajukan pemahaman teoritikal dan praktikal mereka mengenai pembangunan, meningkatkan prospek kerjaya mereka, dan menjadikan dunia tempat yang lebih baik.

Graduan kami telah mengambil alih jawatan kanan dalam organisasi global seperti Bank Dunia dan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, dan memimpin organisasi masyarakat madani, serta menjadi Menteri dan pegawai di kerajaan negara, dan akademik profil tinggi di universiti di seluruh dunia .

Sertai komuniti global

Pada masa ini, kami mempunyai pelajar lebih daripada 60 negara yang mempelajari ijazah pasca siswazah IDS. Pelajar dan alumni adalah ahli komuniti IDS, rangkaian yang benar-benar global yang memperkaya pengalaman kurikulum dan menyediakan rangkaian profesional dan persahabatan seumur hidup.

Bidang pengajian

Kami sedang mencari penyelidik PhD yang berminat untuk bekerja pada projek-projek yang bertindak balas terhadap cabaran global berikut dan persimpangan mereka:

  • mengurangkan ketidaksamaan
  • mempercepatkan kemampanan
  • membina masyarakat yang inklusif dan selamat.

Kami amat berminat dengan kerja yang menunjukkan keaslian dalam menangani topik yang berkaitan dengan kerja kelompok penyelidikan kami, iaitu: perniagaan, kota, digital, tadbir urus, kesihatan, penyertaan, kuasa, politik sumber dan masa depan luar bandar.

Yuran dan pembiayaan

Yuran disenaraikan di laman web kami: ids.ac.uk/learn.

Malangnya, tiada ID atau Universiti Sussex boleh menawarkan sokongan kewangan untuk penyelidik PhD kami. Pemohon yang memerlukan bantuan kewangan hendaklah menghubungi Kementerian Pendidikan tempatan atau Kementerian Luar Negeri dan wakil Majlis British (c / o Kedutaan Besar Britain).

Ketahui lebih lanjut dan aplikasikan

Sila lihat IDS PhD kami melalui laman web Penyelidikan untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang yuran, pengawasan, penilaian dan bagaimana untuk memohon.

"IDS menawarkan penyelidik doktoral dengan persekitaran yang memperkaya dengan akses kepada pelbagai pakar dengan latar belakang disiplin yang berbeza. Masyarakat IDS sentiasa sibuk dengan tenaga dan komitmen untuk menjawab soalan-soalan yang sukar dan ini menjadikannya tempat yang menarik untuk menjalankan penyelidikan. Saya berasa amat berbahagia menjadi antara kumpulan rakan-rakan sokongan yang menawarkan bimbingan pada setiap masa. " - Dina Zayed, penyelidik IDS PhD

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Institute of Development Studies (IDS) is a global research and learning organisation for equitable and sustainable change. We are ranked first in the world for development studies, in partnership ... Baca lebih lanjut

The Institute of Development Studies (IDS) is a global research and learning organisation for equitable and sustainable change. We are ranked first in the world for development studies, in partnership with the University of Sussex. Baca Ringkas