Phd dalam kepimpinan organisasi

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

PhD dalam Kepimpinan Organisasi

Pengenalan

Doktor Falsafah dalam program Kepimpinan Organisasi bertujuan untuk melahirkan ulama bermaklumat untuk konteks tempatan dan global yang berintegriti tinggi, yang mempunyai kritikal dan aplikasi praktikal pengetahuan kepada isu-isu yang berkaitan dengan kepimpinan organisasi, perundingan, dan penyelidikan.

Matlamat Program

Matlamat program PhD dalam Kepimpinan Organisasi adalah untuk membangunkan dan meningkatkan kecekapan dalam pengajaran, penyelidikan, perundingan dan kepimpinan berasaskan nilai dalam semua sektor masyarakat.

Syarat Kemasukan

Untuk kemasukan ke dalam program ini, calon mestilah memiliki Ijazah Sarjana berkaitan dari institusi yang diiktiraf dengan GPA minimum 3.00 atau setaraf dengannya.

Dijangka Hasil Pembelajaran

Pada akhir program pelajar akan dapat:

  1. Mengaplikasi teori kepimpinan dan tingkah laku organisasi
  2. Guna kaedah sesuai dalam penyelidikan untuk menangani isu-isu kepimpinan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.
  3. Menyediakan kepimpinan bijak di semua institusi dan organisasi di Afrika dan di peringkat antarabangsa.
  4. Bekerjasama dan berunding dengan rangkaian pemimpin di Afrika untuk menyokong intelektual pembangunan profesional dan kerjaya.
  5. Menulis dan menerbitkan karya-karya yang berkaitan dengan bidang kepimpinan.
Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

PAC University is the Leadership University of Choice, chartered by the Commission for University Education in Kenya. It is a cosmopolitan institution of higher learning with students, staff and facul ... Baca lebih lanjut

PAC University is the Leadership University of Choice, chartered by the Commission for University Education in Kenya. It is a cosmopolitan institution of higher learning with students, staff and faculty drawn from nations across Africa and the world. Our diversity offers you a unique platform for an expanded worldview through healthy social interactions. Baca Ringkas
Nairobi , Kenya Online + 1 Lagi Kurang