Read the Official Description

Tujuan PhD dalam Geografi adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar yang layak dengan pemahaman yang mendalam dan pengetahuan yang bersepadu teori maju berkenaan dalam bidang geografi. A PhD dalam bidang Geografi ialah sains berdasarkan kajian penyelidikan tulen yang memerlukan calon-calon untuk menunjukkan keupayaan penyelidikan peringkat tinggi dan memberi sumbangan akademik penting dan asal di perbatasan disiplin pengkhususan.

The PhD dalam bidang Geografi menuntut tahap yang sangat tinggi intelek, teori dan praktikal pengetahuan sains khusus dan wawasan ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penggunaan kaedah eksperimen canggih dan teknik penyelidikan moden, dan juga daripada asas saintifik dan nilai-nilai akademik dalam menjana, memproses, mentafsir dan menyampaikan data penyelidikan secara lisan dan bertulis.

Untuk kemasukan ke Doktor Falsafah dalam Geografi Ijazah Sarjana dalam Geografi diperlukan. Peraturan am kemasukan, seperti yang ditetapkan oleh Fakulti Sains dan Universiti, dikenakan.

Program taught in:
English

See 70 more programs offered by University of Johannesburg »

This course is Campus based
Start Date
Feb. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Feb. 2019
Application deadline

Feb. 2019