Tujuan dari Ph.D. dalam Geografi adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar yang berkelayakan dengan pemahaman yang mendalam dan pengetahuan terintegrasi teori yang sesuai dalam bidang geografi. A Ph.D. dalam Geografi adalah kajian penyelidikan berasaskan sains tulen yang memerlukan calon untuk menunjukkan keupayaan penyelidikan peringkat tinggi dan membuat sumbangan akademis yang penting dan asli di sempadan disiplin pengkhususan.

PhD dalam Geografi menuntut tahap pengetahuan sains khusus intelektual, teori dan praktikal yang sangat tinggi dan pemahaman terhadap masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penerapan kaedah dan teknik percubaan yang maju dan penyelidikan moden, serta asas saintifik dan nilai akademik dalam menghasilkan, memproses, menafsirkan dan menyampaikan data penyelidikan secara lisan dan dalam bentuk bertulis.

Untuk kemasukan ke Doktor di Geografi, Ijazah Sarjana dalam Geografi diperlukan. Peraturan umum kemasukan, sebagaimana yang ditetapkan oleh Fakulti Sains dan Universiti, diguna pakai.

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 70 lagi program yang ditawarkan oleh University of Johannesburg »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 13, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Feb 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
3,500 USD
Anggaran tuisyen setiap tahun | Anggaran penginapan: USD 2500 setahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan

Feb 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date