Phd dalam bidang sains politik

Umum

Penerangan Program

Sekolah Doktor Falsafah Sains Universiti Corvinus ditubuhkan pada tahun 2002 oleh Profesor Attila Agh. Menjelang akhir tahun 2016, 23 pelajar telah menerima ijazah kedoktoran mereka, kebanyakan mereka kini mengajar dan melakukan penyelidikan di pelbagai universiti, think tank, dan institusi akademik. Setiap tahun, kami mengakui 6-8 pelajar baru dari pelbagai bidang minat, termasuk teori politik, politik parti, kajian kerajaan, dasar awam, politik tempatan, politik Hungaria dan komparatif. Sekolah ini disokong oleh Institut Sains Politik dan Jabatan Dasar dan Pengurusan Awam. Kepalanya sekarang adalah Profesor Andras Körösényi.

Kurikulum pengajian selama dua tahun sentiasa diselaraskan dengan keperluan para pelajar yang menjadikan program ini lebih dekat dengan sistem tutorial. Pelajar sangat digalakkan untuk bekerja di projek masing-masing, dan mengambil bahagian dalam persidangan, bengkel, kolokium di rumah dan di luar negara. Ini adalah keutamaan sekolah. Otonomi kewangan membolehkan kita menyokong para pelajar untuk melancarkan karier masing-masing seawal mungkin.

Pengawasan secara rutin kemajuan para pelajar adalah keutamaan program kami, cara-cara yang menjadi forum penyelidikan, konferensi di rumah dan laporan individu. Kami mempunyai hubungan yang sangat baik dengan Institut Sains Politik daripada Akademi Sains Hungary. Pelajar doktor mempunyai beberapa peluang untuk mengajar kedua-duanya di Corvinus dan di tempat lain dalam program BA.

Dari September 2016, Sekolah menawarkan kursus dalam bahasa Inggeris dan kini terbuka kepada pemohon antarabangsa.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Social Sciences and International Relations has been rated to be the country’s leading university institution for study of the social science. The staff’s outstanding teaching quality a ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Social Sciences and International Relations has been rated to be the country’s leading university institution for study of the social science. The staff’s outstanding teaching quality and the innovation of its research account for its academic reputation. Baca Ringkas