phd dalam bidang sains politik, trek dasar awam

Umum

Penerangan Program

Yang Program Doktor Falsafah dalam Dasar Awam adalah trek khusus dalam bidang Sains Program PhD Politik dikendalikan oleh CEU Doktor Falsafah Pengajian Sains Politik, Dasar Awam dan Perhubungan Antarabangsa. CEU merupakan sekolah siswazah bahasa Inggeris di Budapest, Hungary yang diiktiraf di Amerika Syarikat dan Hungary.

dasar Modern, ditumpukan kepada prinsip-prinsip tadbir urus yang baik, ketelusan, akauntabiliti, dan keberkesanan, perlu berdasarkan analisis akademik bunyi. Program Doktor Falsafah dalam Dasar Awam direka untuk ulama berminat untuk menjalankan penyelidikan mengenai punca, fungsi, alam semula jadi, dan hasil daripada dasar awam.

Program ini menyediakan pelajar siswazah untuk kerjaya dalam kedua-dua institusi penyelidikan akademik dan digunakan. kursus teras memberi tumpuan kepada pembangunan penyelidikan peringkat profesional dan kemahiran analitikal dalam bidang dasar Eropah dan antarabangsa awam, analisis dasar perbandingan, dan ekonomi politik.

Fakulti yang terlibat dalam program PhD yang datang dari pelbagai latar belakang disiplin awam-dasar yang berkaitan, termasuk hubungan antarabangsa, politik, undang-undang, dan ekonomi. Di samping menjadi suara berwibawa dalam bidang masing-masing penyelidikan, mereka juga mempunyai pengalaman dasar pertama-tangan, bekerja untuk pemikir (contohnya RAND Corporation) atau perniagaan (contohnya Vodafone), berunding dengan NGO (contohnya Open Society Institute, Transparency Antarabangsa) atau menasihati kerajaan negara atau tempatan, serta organisasi antarabangsa (contohnya Bank Dunia Institute).

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2016

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Central European University's School of Public Policy is a global institution with students from almost 50 countries. It offers academic programs that support students to develop the skills they will ... Baca lebih lanjut

Central European University's School of Public Policy is a global institution with students from almost 50 countries. It offers academic programs that support students to develop the skills they will need to identify, define, and address compelling and emerging public policy problems. Baca Ringkas