Phd dalam bidang keusahawanan dan inovasi

Umum

Penerangan Program

memulakan antarabangsa antara universiti lepasan ijazah disiplin (kedoktoran) KEUSAHAWANAN kajian dan inovasi dirangsang oleh keperluan untuk menghasilkan pengetahuan yang berdaya saing perlu bagi mengukuhkan kapasiti proaktif dan inovatif individu dan masyarakat dalam menghadapi perubahan dan menguruskan perubahan.

Universiti Osijek

Kajian ini adalah hasil daripada Projek Pusat Antarabangsa TEMPUS Bersama Eropah Pengajian Keusahawanan (CD_JEP-41.014-2006), yang telah direalisasikan oleh Josip Juraj Strossmayer University di Osijek, Croatia; Universiti Turku, Finland; Universiti Maribor, Slovenia; Universiti Klagenfurt, Austria dan Universiti Durham, United Kingdom dalam tempoh 2007-2009. Membina kapasiti pendidikan di semua peringkat pendidikan untuk latihan untuk inisiatif dan keusahawanan memerlukan mewujudkan lebih ramai pendidik dari kawasan antara disiplin, iaitu, mewujudkan pasukan pendidik dalam bidang yang berbeza yang boleh melaksanakan program-program pendidikan keusahawanan di peringkat pendidikan yang berbeza, dari sekolah rendah ke pengajian tinggi.

memandangkan watak disiplin keusahawanan, Yang boleh ditakrifkan dalam sempit (dalam sains sosial) atau erti kata yang luas (seperti sains kognitif dalam kawasan antara disiplin sains), KEUSAHAWANAN DAN inovasi kajian kedoktoran terbuka kepada semua orang yang berminat yang ingin menyumbang kepada penghibridan pengetahuan, dan demikian membangunkan kecekapan bagi pendekatan inovatif untuk mendiagnosis dan menyelesaikan masalah.

Sejak lima universiti mengambil bahagian dalam pembangunan konsep program ini, Yang syarahan pasukan juga akan mengambil bahagian dalam realisasinya, pelajar diberi peluang untuk, tanpa membayar tuisyen, pada prinsip timbal balik, penggunaan sumber pengajaran dan penyelidikan di universiti rakan kongsi, berdasarkan Perjanjian yang ditandatangani Kerjasama antara universiti.

program kajian dinyatakan melalui kredit ECTS, yang akan membolehkan mobiliti para peserta yang menghadiri program ini, pemindahan mata, atau pengumpulan mata dalam sistem pembelajaran sepanjang hayat.

Program ini termasuk kelas teratur, terus individu kerja saintifik-penyelidikan mengenai disertasi kedoktoran, dan elektif aktiviti-aktiviti saintifik dan pengajaran.

tajuk Akademik dianugerahkan setelah tamat pengajian

Doktor Sains Sosial (Ph.D.), bidang ekonomi

Tempoh program

6 semester, 3 tahun

Syarat-syarat bagi pendaftaran

Hak kemasukan ke program kedoktoran "Keusahawanan dan Inovasi" milik:

 • Pelajar yang telah lulus dari secukupnya sebelum Bologna, kajian universiti sekurang-kurangnya 4 tahun
 • Pelajar yang telah lulus dari pengajian master sains pra-universiti Bologna
 • Pelajar yang telah lulus dari Bologna universiti kajian pakar lepasan ijazah dan memperoleh sekurang-kurangnya 60 ECTS
 • Pelajar yang telah lulus dari 3 + 2 atau 4 + 1 atau 0 + 5 program pengajian Bologna

Pelajar yang kajian sebelum ini bukan dari sains sosial juga boleh mendaftar untuk program kedoktoran "Keusahawanan dan Inovasi" ijazah tinggi, dengan lulus peperiksaan berbeza, yang akan ditentukan oleh Majlis program doktor falsafah, mempunyai dalam fikiran berkaitan bidang sains, bidang dan cawangan .

Universiti Osijek

KRITERIA PEMILIHAN

Pemilihan atendan adalah dibuat berdasarkan gred purata pada kajian sebelum ini, esei motivasi, rujukan dan penyelidikan saintifik yang sedia ada, dan syor oleh kaunselor yang berpotensi.

Permohonan hendaklah mengandungi

 • Di dalam borang cadangan
 • esei motivasi
 • Kurikulum Vitae
 • cadangan
 • Transkrip gred (tahap tertinggi pendidikan)
 • Salinan diploma (tahap tertinggi pendidikan)
 • Salinan sijil kewarganegaraan atau bukti yang mencukupi lain kerakyatan bagi warga asing
 • Dua keping gambar (4 × 6 cm)
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Faculty of Economics in Osijek marks the fifty-second anniversary of successful work and the eight year of implementation of completely new educational programmes adapted in accordance with the Bologn ... Baca lebih lanjut

Faculty of Economics in Osijek marks the fifty-second anniversary of successful work and the eight year of implementation of completely new educational programmes adapted in accordance with the Bologna Agreement. This Faculty has played an important role in training scientists and experts in this part of Croatia. Baca Ringkas