Phd analisis dan data sains

Umum

Penerangan Program

Real-World Permohonan

Usia Big Data di sini. Kemajuan teknologi sejak abad yang lalu telah mencipta berjuta-titik data. Cabaran bagi organisasi ialah bagaimana untuk menjadikan semua data itu ke dalam maklumat yang berguna. Orang-orang yang mempunyai kemahiran untuk menguruskan menganalisis dan memberi maklumat membuat keputusan adalah permintaan yang HEBAT.

Kami Ph.D. program adalah tradisional dan inovatif - digunakan dan teori, Ph.D. abad ke-21. permohonan sebenar di dunia, dengan data dunia sebenar, mendorong proses pembelajaran pelajar kita. Ambil sekilas pada beberapa penemuan yang menarik pelajar-pelajar kita telah mendedahkan sebagaimana ia terpakai pembelajaran mereka.

Data Big - Big Tukar

Big Data berubah bukan sahaja cara kita membuat keputusan, tetapi ia mengubah cara kita berfikir tentang kesihatan kita, pengangkutan kita, kewangan kita, komunikasi kita ... hampir setiap dimensi kehidupan kita. Menterjemahkan Data Big kepada maklumat yang berguna adalah enjin yang mendorong penemuan dalam Biologi, Kewangan, Kejuruteraan, Pemasaran, Sosiologi, Kimia dan segala sesuatu di antara. Ph.D. dalam Analitis dan Sains Data di Kennesaw State University ialah canggih program kedoktoran antara disiplin yang merapatkan jurang antara permohonan dan teori, di antara ahli akademik dan industri. Program ini mengintegrasikan konsep dari Sains Komputer, Matematik dan Statistik dengan aplikasi dalam Perniagaan, Penjagaan Kesihatan, Pengangkutan dan Dasar Awam, menyediakan generasi akan datang Data Ahli-ahli sains.

Penambahbaikan proses

Menggunakan gabungan ulasan Yelp dan data Twitter, dengan pembolehubah ramalan tradisional, pelajar KSU telah meningkatkan jualan proses ramalan untuk beberapa perniagaan - kedua-dua besar dan kecil. Melalui perlombongan ulasan Yelp, pelajar dapat menyediakan perniagaan ini dengan pandangan pengguna yang tidak dijangka - membantu mereka untuk lebih baik kepada pelanggan mereka.

Insights baru

Dengan menggunakan data yang berkaitan dengan penglibatan keluarga, kesihatan fizikal, pandangan mental dan penyakit, analisis ini mengakibatkan pembangunan taksonomi segmentasi baru, memberikan pandangan yang lebih baik kepada keperluan peranti tertentu individu kerana mereka semakin tua.

Strategi yang lebih baik

Dengan menggunakan analisis ini, pandangan telah dibangunkan yang berkaitan dengan bagaimana penyakit kemajuan dan merebak ke seluruh penduduk manusia selepas bencana alam, yang membawa kepada strategi yang lebih baik untuk pengedaran vaksin dan pergerakan yang optimum bekalan dan bahan.

corak Analisis

Dengan menggunakan analisis ini, pandangan telah dibangunkan yang berkaitan dengan corak jenayah berdasarkan data cuaca. Hasilnya, ramalan cuaca boleh digunakan untuk menyumbang kepada menentukan strategi penguatkuasaan undang-undang yang optimum.

mencari Hubungan

Dengan menggunakan data yang diperoleh daripada Jabatan Pengangkutan Amerika Syarikat Biro Perangkaan Pengangkutan, pelajar KSU dapat menentukan faktor menyebabkan kelewatan yang paling dalam perjalanan syarikat penerbangan dan telah menggunakan maklumat ini untuk mengurangkan masa perjalanan apabila terbang di Amerika Syarikat dalam tempoh tiga tahun yang lalu. Data juga dikumpulkan dari Amerika Syarikat Pentadbiran Maklumat Tenaga untuk menunjukkan hubungan yang mungkin antara bahan api penerbangan dan penggunaan tenaga dan kelewatan penerbangan dan pembatalan. Maklumat ini boleh digunakan oleh syarikat penerbangan untuk membantu dalam membuat keputusan apabila cuaca dan keadaan pengurangan lain membuat mengalihkan dan membatalkan penerbangan perlu.

Membuat Kesan yang

Analisis ini menyebabkan pengenalan amalan terbaik untuk menarik, mengekalkan dan memberi sokongan kepada profesional pendidikan STEM seluruh disiplin sub individu Kimia, Biologi, Matematik dan Fizik dalam K-12 sekolah-sekolah. Kesan termasuk meningkatkan penglibatan pelajar dan niat pelajar untuk mendaftar dalam bidang ini selepas tamat pengajian. Pada tahun 2015, Yayasan Sains Kebangsaan diiktiraf kajian ini dengan anugerah yang dibiayai untuk meneruskan pembangunan wawasan pendidikan STEM dan amalan terbaik.

inovasi Analisis

Bukannya menganalisis data berstruktur daripada ruangan kemas dan deretan nombor disusun hamparan ini algoritma carian baru membolehkan penyelidik menggunakan data yang tidak berstruktur, seperti yang wujud dalam e-mel, tweet atau teks, sebagai contoh. Mereka juga boleh melakukan analisis mengenai video dan fail audio.

Kurikulum

Struktur am KSU Ph.D. program akan merangkumi tiga peringkat:

  • Peringkat 1: Keperluan Pra-Program
  • Peringkat 2: Kerja Kursus
  • Peringkat 3: Projek Engagement dan Penyelidikan / Disertasi

pelajar yang mengikuti Ph.D. dalam Analitis dan Data Sains akan dikehendaki mengambil 48 jam tentu, 6 jam elektif selama empat tahun, penyelidikan disertasi (minimum 12 jam) dan latihan (12 jam minimum). Secara keseluruhannya, tahap ini adalah minimum jam 78 kredit kursus, latihan dan disertasi.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kennesaw State University is a comprehensive university recognized for its entrepreneurial spirit, global engagement and sense of community. As Georgia’s third-largest university and one of the fifty ... Baca lebih lanjut

Kennesaw State University is a comprehensive university recognized for its entrepreneurial spirit, global engagement and sense of community. As Georgia’s third-largest university and one of the fifty largest public universities in the country, Kennesaw State offers more than 100 undergraduate and graduate degrees, including an increasing number of doctoral programs. Baca Ringkas
Kennesaw , Marietta + 1 Lagi Kurang