Program PhD Top

PhD adalah singkatan untuk Doktor Falsafah, dan biasanya diberikan selepas melengkapkan penyelidikan yang luas dalam bidang pengajian tertentu. Kajian ini perlu ketara menyumbang kepada asas pengetahuan semasa, dan hendaklah dilengkapkan dengan disertasi atau tesis. Selalunya disertasi atau tesis mesti dipertahankan di hadapan panel pakar dalam bidang dan hanya selepas pertahanan berjaya, tahap PhD diberikan. Ijazah PhD biasanya mengambil masa sekurang-kurangnya 4 tahun untuk disiapkan, tetapi kadang-kadang lebih lama bergantung kepada pelajar, universiti, dan program.

Terdapat banyak universiti dan program yang menawarkan program-program PhD atas di peringkat antarabangsa. Pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran mereka mempunyai pelbagai pilihan atas program PhD, termasuk program kedoktoran dalam profesion kesihatan, psikologi, kejuruteraan, pendidikan, sains biologi, dan sains bioperubatan.Terdapat program-program PhD atas di setiap negara, jadi pelajar mengingati PhD yang mempunyai beberapa buah negara untuk dipilih.

Mempunyai lihat di beberapa program PhD atas disenaraikan di bawah - anda mungkin mendapati program PhD atas anda sedang mencari!

DBAs dan PhDs yang baru ditambah

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

PhD Sektor Ekonomi dan Ekonomi Perusahaan

November 19, 2018
Ia sepatutnya bahawa tuan sarjana sarjana asas teori kajian kawasan, kaedah asas kerja saintifik dalam bidang pengajian dan bentuk asas pengumpulan tetap pengetahuan di seluruh dunia dalam bidang pengajian untuk pembelajaran sepanjang hayat. Graduan sepatutnya dapat merekabentuk model ekonomi proses deskriptif dan normatif dalam proses ekonomi di peringkat… [+] makro dan mikroekonomi dan mengumpul dokumen-dokumen relevan yang diperlukan untuk formalisasi mereka. Tambahan pula, keupayaan penyebaran pengetahuan saintifik ke dalam bentuk undang-undang ekonomi diandaikan bersama dengan penerapannya dalam tafsiran tugas ekonomi tertentu untuk mempromosikan pembangunan mampan. [-]

Kazakh British Technical University  (KBTU)

PhD dalam Pemodelan Matematik dan Komputer

November 19, 2018
Program kedoktoran mengenai kepakaran "Pemodelan Matematik dan Komputer" dicipta untuk penyelidikan bebas dan pertahanan penyelidikan doktor di universiti. Dalam rangka kursus, Ph.D. pelajar mempelajari pendekatan klasik dan moden matematik seperti kaedah analisis fungsional, model matematik proses fizikal, persamaan pembezaan yang lebih maju, khususnya,… [+] persamaan yang diperoleh, dan lain-lain. Selain itu, kursus-kursus pengiraan tinggi dan pemodelan komputer adalah diberikan. Lembaga Tesis untuk mempertahankan disertasi doktor mengenai kepakaran "Pemodelan Matematik dan Komputer" berfungsi di universiti kami. [-]

University of Kent, School of Engineering and Digital Arts

PhD dalam Kejuruteraan Elektronik

November 7, 2018
Sekolah Kejuruteraan dan Seni Digital menawarkan derajat penyelidikan dalam pelbagai bidang penyelidikan, yang berkaitan dengan Kejuruteraan Elektronik, Kawalan dan Maklumat, dalam persekitaran akademik yang sangat merangsang. Sekolah ini mendapat reputasi antarabangsa untuk kerjanya dan membanggakan diri dalam membolehkan pelajar kebebasan untuk merealisasikan… [+] potensi maksimum mereka. [-]

Universiti di مليسيا

Ubah lokasi

Apa sebenarnya PhD?

PhD adalah singkatan untuk "doktor falsafah," frasa yang difahami menyebabkan kekeliruan. Seperti "seni," penggunaan ini "falsafah" biasanya mempunyai apa-apa kaitan dengan mengkaji disiplin falsafah. Maksud asas bagi "doktor falsafah" adalah bahawa anda telah memperolehi ijazah yang tertinggi dalam bidang akademik anda. Darjah tertinggi dalam mana-mana bidang yang dikenali sebagai Jobs boleh menetapkan bahawa anda memegang ijazah terminal "darjah terminal.": Ini membezakan kedoktoran dari ijazah sarjana, yang biasanya tahap pertengahan, dan dengan itu arahan pihak berkuasa kurang.

Ijazah dengan perkataan "doktor" dalam tajuk juga dikenali sebagai "doktor falsafah." Anda mungkin tahu bahawa universiti sering menganugerahkan "ijazah doktor kehormat" -ini bermakna penerima belum menyelesaikan program doktor falsafah, tetapi telah mencapai sesuatu (seperti mencipta sesuatu faedah kepada masyarakat) yang layak untuk dihormati. Bertentangan dengan Ijazah Doktor Kehormat adalah "doktor falsafah yang diperolehi."Anda melihat bahawa frasa dalam iklan kerja; tujuannya adalah untuk menunjukkan bahawa jika anda mempunyai ijazah kedoktoran kehormat semata-mata, anda tidak boleh memohon.

Terdapat banyak graduan doktor falsafah, dan PhD adalah salah seorang daripada mereka. Secara teknikal, singkatan harus ditulis dengan tempoh: Ph.D. dengan "h" dalam huruf kecil. Walau bagaimanapun, negara-negara mempunyai syarat yang berbeza dan konvensyen, dan ditambah, konvensyen berubah. Hari ini, ia adalah perkara biasa untuk melihat ijazah dalam semua topi tanpa tempoh: PHD.

PhD adalah salah satu kedoktoran tertua, dan menanggung berat tradisi, sejarah, dan kehormatan sejagat. PhD secara tradisi ijazah akademik, tidak pensijilan profesional (tidak digunakan atau vokasional). Walau bagaimanapun, perbezaan ini semakin berubah dan kabur. Hari ini, anda boleh mendapat PhD dalam bidang yang dipohon seperti Pengurusan, Kerja Sosial, dan Sains Komputer. Anda juga boleh mendapatkan PhD dalam seni yang berkaitan dengan bidang, seperti Penulisan Kreatif, yang sebelum ini digunakan MFA sebagai tahap terminal.

Manfaat untuk mempunyai PhD termasuk martabat, hak untuk dilihat sebagai seorang pakar dan pihak berkuasa, dan keupayaan untuk memohon pekerjaan peringkat tinggi. Isyarat PhD maju kemahiran penyelidikan dan kelayakan untuk mengajar di peringkat universiti. Hidup di zaman teknologi maklumat dan, dalam ekonomi globalisasi, bermakna keperluan untuk pendidikan lebih dan pengkhususan adalah lebih tinggi daripada di masa lalu.

Melengkapkan PhD yang boleh menjadi sangat bermanfaat jika anda seorang intelektual serius yang bersemangat menyukai pembelajaran. Walau bagaimanapun, jika anda sedang mempertimbangkan untuk mendapatkan ijazah kedoktoran untuk kepuasan diri, anda perlu menimbang keputusan ini dengan berhati-hati. Memasuki program PhD adalah sukar, dan komitmen yang sangat serius. Masuk adalah ketat, dan mungkin atau mungkin tidak memerlukan anda sudah memegang ijazah sarjana. Program kedoktoran biasanya bermula dengan teori kursus meliputi dan metodologi. Akhirnya, anda mengambil peperiksaan yang layak dan mungkin juga peperiksaan lisan.Beberapa program kerja lapangan mandat atau pengalaman klinikal yang diselia, sering beberapa ratus jam. Projek memuncak dipanggil tesis atau disertasi, yang merupakan projek patut diterbitkan tahap profesional dalam bidang anda. Projek ini biasanya bermula dengan cadangan rasmi, memerlukan bertahun-tahun untuk disiapkan, dan berakhir dengan pertahanan lisan sebelum jawatankuasa.

Program PhD biasanya memerlukan sekurang-kurangnya tiga tahun untuk disiapkan, dan kadang-kadang sebanyak sembilan. Sering terdapat had masa maksimum 8-10 tahun. Sebab-sebab mereka mengambil masa yang lama tidak begitu banyak kesukaran kerja, tetapi sebaliknya, hidup sering campur tangan. Pelajar kedoktoran biasanya pada peringkat hidup apabila mereka berkahwin, membesarkan anak-anak dan menjalani acara peribadi utama. Juga, di sesetengah negara anda mungkin akan menerima hanya pembiayaan kecil semasa PhD anda, dan perlu untuk mendapatkan di sebelah, yang melambatkan keupayaan anda untuk menumpukan perhatian kepada pelajaran anda.

Pembiayaan untuk program kedoktoran liar berbeza bergantung kepada disiplin dan negara.Keadaan yang ideal adalah untuk memasuki program yang "dibiayai sepenuhnya," yang bermakna di universiti yang mengetepikan tuisyen anda dan anda menerima sama ada wang saku hidup dan / atau pekerjaan terjamin, biasanya sebagai pengajaran atau pembantu penyelidik. Banyak biasiswa atau "fellowship" juga boleh didapati; biasiswa adalah kewangan, manakala persekutuan yang biasanya membayangkan pekerjaan, seperti magang, yang membentuk asas yang kukuh untuk kerjaya paduan anda.

Hari-hari ini, anda boleh melengkapkan PhD anda dalam talian. Satu program kedoktoran dalam talian mempunyai beberapa kelebihan yang jelas: anda boleh mengakses kursus-kursus anda mengikut jadual anda sendiri, dan mengimbangi kerja dan kehidupan keluarga tanpa perlu memberi komitmen kepada jadual kelas atau berpindah ke kampus yang jauh. Program ijazah dalam talian adalah lebih murah untuk universiti untuk ditawarkan, kerana mereka tidak perlu membayar untuk membina penjagaan, kemudahan fizikal, dan sebagainya; simpanan tersebut diserahkan kepada pelajar sebagai kos yang lebih rendah.

Ijazah dalam talian semakin popular dan kehormatan.Sesetengah majikan masih menganggap PhD dalam talian lebih rendah kepada yang tradisional, tetapi yang lain memahami bahawa kepelbagaian internet adalah sebahagian daripada kehidupan kontemporari. Online program kedoktoran tidak kurang ketat daripada yang tradisional (atau sekurang-kurangnya, anda perlu memastikan mereka tidak), dan melibatkan interaksi yang besar dengan profesor dan rakan-rakan.

Program kedoktoran atas akan telah direka dengan baik pusat kerjaya untuk membantu anda mencari pekerjaan, serta sokongan yang sangat baik sepanjang tahun pelajar anda. Satu lagi penanda program yang baik adalah mudahnya anda boleh mencari seorang profesor untuk bertindak sebagai mentor anda.

PhD A akan memberikan anda kemajuan dalam kerjaya anda, biasanya pengkamiran gaji besar dan kuat, dan prestij. Anda perlu teliti menyelidik prospek kerjaya sebelum anda memutuskan untuk program yang lain: beberapa bidang, seperti kemanusiaan, semakin penuh dgn memiliki ijazah Doktor Falsafah, menjadikannya hampir mustahil untuk mendapat pekerjaan sama sekali, terutamanya jika anda sedang mencari pekerjaan sebagai seorang profesor. Bidang lain berkembang.Secara logiknya, jika bidang yang semakin meningkat adalah dalam keperluan untuk penyelidikan, dan berkaitan dengan dasar yang kuat membuat keputusan, maka PhD dalam bidang yang akan menjadi aset. PhD dalam bidang ekonomi, kewangan, pemasaran, dan kajian pembangunan, hanya untuk menamakan beberapa, adalah pertaruhan yang kukuh untuk kerja dan gaji prospek masa depan.