Read the Official Description

PhD sendiri dalam Pengurusan Perniagaan Antarabangsa

Program Doktor Falsafah (PhD) direka untuk dua jenis calon: eksekutif perniagaan yang berpengalaman yang ingin "memberi sesuatu kembali" dan membantu dalam pembangunan pemimpin perniagaan masa depan dengan menjadi pendidik yang berkesan; dan guru inovatif dan / atau penyelidik yang bertekad untuk membuat impak dengan menyumbang kepada pengetahuan badan dalam disiplin yang mereka pilih. Calon PhD belajar untuk membuat perbezaan melalui menulis, bercakap, mengajar, menyelidik, merunding, dan menjalankan usaha keusahawanan.

Program ini menekankan pemahaman pengurusan kerana ia diamalkan dan ditafsirkan di seluruh organisasi, sektor, dan budaya. Setiap calon membangunkan kemahiran penyelidikan dan pengajaran untuk menjana dan menggalakkan perspektif baru mengenai amalan pengurusan. Ia direka untuk memberi penekanan kepada kepimpinan kurikulum dan memberi tumpuan kepada penyelidikan terapan dan teori yang meningkatkan pengajaran dan hasil pendidikan.

ISM menawarkan calon peluang untuk memenuhi keperluan ijazah mereka melalui gabungan seminar di satu atau beberapa lokasi kami dan melalui e-pembelajaran. Lokasi seminar selain Paris dikemas sebagai program selama dua minggu. Ini membolehkan para pelajar PhD mendapatkan gambaran sebenar mengenai dasar perniagaan, budaya dan menawarkan peluang kepada mereka untuk berinteraksi dengan fakulti dan eksekutif perniagaan baru.

Profil Calon

  • Latar Belakang Pendidikan - Pegang ijazah sarjana muda atau setaraf dari institusi sarjana muda yang terakreditasi dan tamat program peringkat tuan
  • Pengalaman Kerja - Purata sepuluh tahun pengalaman pengurusan kanan
  • Bahasa - Pemahaman bahasa Inggeris yang bertulis dan lisan adalah wajib

Pilihan Pengkhususan:

  • Perniagaan Antarabangsa
  • Keusahawanan
  • Kewangan
  • Kepimpinan dalam Pengajian Tinggi
  • Teknologi Strategik

Di mana

Selain seminar Paris, program ini menawarkan peluang kepada para pelajar untuk membuat hubungan korporat dan meneruskan pengajian akademik di beberapa ibu kota yang paling penting di dunia dengan perkongsian strategik ISM: di St. John's University di New York, Amity University di New Delhi, HSM Educação di São Paolo, Universiti Cape Town di Cape Town dan Fudan University di Shanghai.

Kombinasi Antarabangsa

Program New York, New Delhi, São Paulo, Cape Town, dan Shanghai mewakili kira-kira 2.5 kredit setiap minggu pengajian, dengan jumlah 5 kredit mungkin setiap sesi. Pelajar berpeluang untuk menghadiri satu daripada tiga sesi dua minggu yang ditawarkan di New York.

Program taught in:
English

See 1 more programs offered by ISM - International School of Management »

Last updated June 6, 2018
This course is Campus based
Start Date
Mac. 2019
Sept. 2019
Duration
4 - 7 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
91,728 USD
€ 69,017 untuk syarikat penaja
By locations
By date
Start Date
Mac. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Mac. 2019

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date