PhD di Berlin School of Economics

Umum

Penerangan Program

Dengan biasiswa sepenuh masa dari institut penyelidikan teratas Berlin

Sejak tahun 2019, tiga program yang berjaya disatukan: program doktoral BDPEMS dan Pusat Siswazah DIW, bersama dengan program kerjaya PostDoc BERA. Institusi ahli mereka telah menubuhkan Berlin School of Economics (BSE), sebuah program pembangunan kerjaya di seluruh Berlin.

Pengenalan Program

BSE mencari pelajar pascasiswazah yang berkelayakan dari seluruh dunia untuk mendaftar dalam program berstruktur Ph.D. dalam Ekonomi dan juga dalam satu daripada tiga trek BSE dalam kajian perniagaan: Ph.D. dalam Perakaunan , Ph.D. dalam Kewangan , dan Ph.D. dalam Pengurusan .

BSE menyediakan pelajar kedoktoran yang cemerlang dengan komuniti penyelidikan bersemangat dan intensif rangkaian dan struktur latihan yang akan mengembangkan bakat mereka dalam gabungan unik penyelidikan akademik dan penerapan peringkat tinggi. Semasa fasa kursus tiga semester, pelajar mendalami pengetahuan mereka tentang teori ekonomi, ekonomi pakai, ekonomi, dan dasar ekonomi. Semasa fasa penyelidikan tiga tahun bermula pada semester ketiga, pelajar menulis tesis kedoktoran mereka sambil berpeluang menerapkan pengetahuan mereka dalam persekitaran penyelidikan profesional yang disediakan di universiti-universiti Berlin dan institut penyelidikan ekonomi. Sebagai tambahan kepada pengawasan kursus dan tesis melalui fakulti BSE, pensyarah tetamu yang terkenal sering diundang untuk mengadakan kursus atau masterclass.

Sebagai sebahagian daripada program BSE, para pelajar boleh menyertai latihan magang atau menjalankan penyelidikan di universiti. Tuan rumah yang lalu untuk lawatan lanjutan seperti IMF, Bank Dunia, OECD, Sekolah Ekonomi Toulouse, University College London, Universiti California Berkeley, dan banyak lagi. Selain itu, para pelajar akan membentangkan penyelidikan mereka di banyak bengkel dan persidangan dan akan mengambil bahagian dalam kursus dan seminar yang dipegang oleh pakar-pakar antarabangsa yang terkemuka. Ph.D. Pendidikan juga termasuk bengkel kemahiran saintifik yang membantu untuk mempersiapkan fasa penyelidikan yang berjaya dan untuk pasaran pekerjaan pada akhir program.

Ph.D. pelajar akan menerima pembiayaan untuk jangkaan tempoh program, empat tahun. Bagi fasa kursus, pendanaan adalah berdasarkan stipend, manakala pembiayaan untuk fasa penyelidikan biasanya diberikan melalui pekerjaan di salah satu institusi anggota BSE: DIW Berlin, ESMT, Universiti Percuma Berlin, Hertie School of Governance, Humboldt Universität Zu Berlin, Universiti Teknikal Berlin, Pusat Sains Sosial WZB Berlin.

Selepas berjaya menamatkan program, pelajar akan menerima ijazah kedoktoran dari salah satu universiti di Berlin.

Keperluan

Pemohon hendaklah mempunyai Ijazah Sarjana dalam Ekonomi atau Pengajian Perniagaan. Pilihan Fast Track adalah:

  • Tersedia untuk pemohon yang masih dalam perjalanan ke Ijazah Sarjana. Pemohon daripada yang berkaitan;
  • Bidang (seperti Kejuruteraan Industri, Statistik atau sains sosial kuantitatif) juga boleh dipenuhi;
  • Keperluan jika mereka mempunyai latar belakang yang mencukupi dalam Ekonomi atau Pengajian Perniagaan.

Pemohon yang bahasa ibunda bukan bahasa Inggeris mesti menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris melainkan jika mereka memegang ijazah dari sebuah universiti di negara berbahasa Inggeris atau boleh mendokumenkan sekurang-kurangnya satu tahun pengajian di universiti berbahasa Inggeris. Bukti yang mencukupi untuk arahan yang baik

Bahasa Inggeris adalah skor TOEFL atau IELTS tinggi. Pengetahuan bahasa Jerman bukanlah keperluan yang diperlukan untuk aplikasi yang berjaya, tetapi pelajar digalakkan untuk belajar dan meningkatkan kemahiran mereka. Pemohon juga dikehendaki mengambil ujian GRE.

Cara Memohon: Permohonan akan diterima dari 15 November 2019, dan hanya boleh dihantar melalui portal kemasukan BSE.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

BERA is a network of seven research institutions in Berlin dedicated to promoting the careers of postdoctoral researchers in economics and adjacent fields. In its five focus areas Recruitment, Researc ... Baca lebih lanjut

BERA is a network of seven research institutions in Berlin dedicated to promoting the careers of postdoctoral researchers in economics and adjacent fields. In its five focus areas Recruitment, Research, Networks, Guidance and Skills, BERA offers a wide program to support its members in gaining further qualifications and develop their careers. Baca Ringkas