PhD dalam Sejarah Czech dan Czechoslovak

Umum

Penerangan Program

Ciri-ciri Pengajian

Tujuan kajian doktoral adalah untuk menyediakan penyelidik yang berkelayakan dalam bidang sejarah Czech dan Czechoslovak, yang akan menjadi teras penyelidikan sejarah selanjutnya. Kajian-kajian ini membina pengetahuan khusus para pelajar kedoktoran dan memberi mereka pemahaman yang lebih mendalam tentang pengkhususan yang dipilih. Melalui ceramah dan seminar, pelajar kedoktoran berkenalan dengan pengetahuan terkini mengenai sains sejarah serta trend semasa dalam metodologi. Tumpuan pengajian doktoral terletak pada menyampaikan tesis disertasi bertulis karya ilmiah asal berdasarkan pangkalan sumber asli. Ph.D. tesis perlu melanjutkan penemuan penyelidikan sebelumnya, dan pelajar doktoral juga menunjukkan keupayaan untuk mengendalikan topik dengan cara yang memadai dan di peringkat antarabangsa.


Perihalan kriteria pengesahan dan penilaian

Pintu masuk peperiksaan

Perbincangan mengenai cadangan projek penyelidikan pemohon. Projek penyelidikan mesti dihantar bersama dengan permohonan kepada Jabatan Sains, Fakulti Pendidikan, Charles University. Pemohon mesti menunjukkan kelayakan mereka untuk kerja saintifik. Penekanan akan diberikan pada orientasi pengeluaran saintifik topik yang dipilih, keupayaan untuk mengeluarkan integrasi separa ke dalam konteks sejarah umum dan untuk merumuskan kesimpulan sendiri. Pemohon mengemukakan projek penyelidikan hingga 10 halaman termasuk bibliografi. Topik projek, yang dipilih sendiri, selalunya sesuai dengan tema keseluruhan, yang mereka ingin meneruskan semasa pengajian kedoktoran.

Kriteria Penilaian akan dinilai dari 1 hingga 10 mata, dengan skor maksimum 10 dan skor minimum 7.


Syarat kemasukan

Kemasukan ke pengajian Doktor Falsafah adalah dibiayai oleh program pengajian Master yang berjaya.

Kaedah pengesahan:


Prospek Kerjaya

Lulusan program pengajian kedoktoran Sejarah Czech dan Czechoslovak dilengkapi dengan pengetahuan teoretikal dan praktikal dalam bidang kerja bersejarah, iaitu dalam penyelidikan saintifik serta sejarah mengajar. Secara kolektif, pekerjaan siswazah di universiti dan sekolah tinggi, institusi saintifik, muzium, galeri, dan institusi kebudayaan lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all types of schools and school systems, at various levels of study (Bachelors and Masters) and forms. Baca Ringkas