PhD dalam Sains Komputasi

Umum

Penerangan Program

131624_PhDComputationalSciences.png

Nama penuh dari gelaran akhir ialah Doktor Falsafah dalam Sains Komputasi. Program ini akan mendidik pelajar dan menjalankan penyelidikan yang signifikan dalam Sains Komputasi dengan pengkhususan dalam bidang penting yang memerlukan Pengkomputeran Berkinerja Tinggi seperti Pemodelan Iklim, Fisika Komputasi, Pembelajaran Mesin, Pengkomputeran Ilmiah, Kimia Komputasi, Visualisasi 3D dan Biologi Pengkomputeran. Lebih tepat lagi, program ini mendidik penyelidik masa depan dalam pemodelan matematik dan kaedah dan teknik pengiraan yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah saintifik dan kejuruteraan yang kompleks, serta dalam pengurusan dan visualisasi set data kompleks.

Program ini menyediakan penetapan pendidikan yang diperlukan di mana kecemerlangan pendidikan dan penyelidikan dipupuk melalui kolaborasi interdisipliner mengenai masalah serantau mengenai kepentingan global.

Struktur dan Keperluan Program

The Cyprus Institute menggunakan Sistem Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah (ECTS). Setiap kursus bernilai 10 kredit ECTS. Untuk memenuhi keperluan Ph.D. program, pelajar memerlukan sejumlah 180 kredit ECTS, yang mana 50 kredit ECTS adalah dari kursus.

Kursus Program

 • CoS 501 Frontiers dalam Pengkomputeran Berprestasi Tinggi & Visualisasi Ilmiah
 • CoS 502 Frontiers dalam Kaedah Numerikal
 • CoS 504 Fisika Komputasi
 • CoS 508 Simulasi Skala Atom
 • Struktur Data CoS 510
 • CoS 516 Grafik Komputer dan Penerokaan Data
 • CoS 518 Biologi Sistem Pengkomputeran dan Integratif
 • Pemodelan Iklim CoS 520
 • CoS 521 Kromodiamik Kuantum Kukuh
 • CoS 522 Teknik Numerik untuk Penyelidikan dalam Turbulensi dan Aliran Kompleks

* Semua kursus di atas dilengkapi dengan kuliah, seminar, dan bengkel yang berkaitan yang dianjurkan dan ditawarkan oleh Pusat CaSToRC. Kursus boleh diberikan dalam bentuk bengkel.

131890_131721_Quantum_Fluctuations.jpg

Maklumat Kemasukan Umum dan Keperluan

Program kedoktoran sangat selektif dan direka untuk pelajar berorientasikan penyelidikan yang bercita-cita untuk menjadi pemimpin dalam bidang pengajian masing-masing. Pelajar yang dimasukkan ke dalam program ini dibenamkan dalam persekitaran penyelidikan antarabangsa yang ketat yang akan memerlukan komitmen sepenuh masa untuk tempoh program.

Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan ke Ph.D. program, pelajar mesti mempunyai perkara berikut:

1. Ijazah Sarjana daripada institusi yang diiktiraf diiktiraf, dengan rekod akademik yang kuat dalam bidang pengajian dan latar belakang yang berkaitan dengan pengajian peringkat siswazah yang dicadangkan.

2. Bukti penguasaan Bahasa Inggeris

Sekiranya bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda mesti memberikan bukti terkini bahawa arahan bertutur dan bertulis anda dari bahasa Inggeris adalah memadai untuk program yang anda gunakan. Bukti penguasaan Bahasa Inggeris dapat ditunjukkan dengan menyerahkan salah satu sijil berikut (atau setaraf seperti yang dianggap oleh Jawatankuasa Kemasukan).

 • IELTS Academic Version: sekurang-kurangnya 6.5 (diambil dalam 2 tahun yang lalu)
 • Ujian berasaskan Internet TOEFL: sekurang-kurangnya 79 (diambil dalam tempoh 2 tahun yang lalu)
 • GCSE / IGCSE: Gred C atau ke atas (sebaik-baiknya dengan bercakap)

IELTS atau TOEFL lebih disukai.

Keperluan uji kemahiran bahasa Inggeris mungkin diketepikan jika anda / akan lulus dari institusi pendidikan tinggi di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengantar dan komunikasi atau jika anda mempunyai pengalaman lisan belas bulan kerja di negara yang dianggap CyI "Majoriti Bahasa Inggeris", tidak lebih daripada dua tahun sebelum tarikh pendaftaran yang dicadangkan.

3. Kemahiran pengiraan yang kuat untuk membolehkan pencarian dan analisis yang kompeten sesuai untuk bidang pengajian yang dipilih.

131720_Dust.jpeg.jpgProses Semakan dan Pemilihan untuk Program Doktor

Jawatankuasa Kemasukan The Cyprus Institute mengkaji permohonan berdasarkan merit dan potensi calon untuk kerja siswazah, serta kriteria yang merangkumi gred pemohon, surat cadangan dan sejauh mana kepentingan penyelidikan mereka sepadan dengan kerja dan kepakaran fakulti CyI ahli-ahli.

Calon-calon terpilih boleh diminta untuk temubual di Cyprus atau melalui panggilan persidangan video. Berikutan wawancara itu, pemberitahuan bertulis mengenai hasil permohonan dihantar kepada pemohon. Pemohon yang berjaya dijemput untuk meneruskan pendaftaran rasmi mereka.

Cara memohon

The Cyprus Institute menawarkan peluang untuk memohon Ph.D. program melalui Sistem Aplikasi Dalam Talian kami.

Dokumen yang dikemukakan dengan permohonan dalam talian

1. Curriculum Vitae

2. Sijil Akademik dan Transkrip

Salinan rasmi ijazah Sarjana dan transkrip rasmi kerja dan pengajian akademik masa lalu diperlukan. Transkrip hendaklah termasuk senarai terperinci kursus / seminar yang diambil bersama dengan gred yang diterima dalam setiap kursus dan IPK. Institut menerima ijazah Sarjana dari institusi yang diiktiraf diiktiraf dengan IPK sekurang-kurangnya 3.5 (pada skala 4.0) atau setaraf. Sekiranya pemohon belum lagi melengkapkan Ijazah Sarjana, transkrip (s) yang menyenaraikan kursus dan gred setakat ini, dan tarikh yang dijangkakan siapnya Ijazah Sarjana hendaklah disediakan.

Transkrip mestilah dalam Bahasa Inggeris: sama ada diterbitkan dalam Bahasa Inggeris oleh Institusi Pengajian Tinggi atau jika Institusi Pengajian Tinggi tidak boleh mengeluarkan transkrip dalam Bahasa Inggeris maka anda mesti menyediakan terjemahan rasmi yang disahkan dengan tepat dalam bahasa Inggeris.

3. Sijil Bahasa Inggeris

Sekiranya bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda mesti memberikan bukti terkini bahawa arahan bertutur dan bertulis anda dari bahasa Inggeris adalah memadai untuk program yang anda gunakan. Bukti penguasaan Bahasa Inggeris dapat ditunjukkan dengan menyerahkan salah satu sijil berikut (atau setaraf seperti yang dianggap oleh Jawatankuasa Kemasukan).

4. Laporan Skor GRE untuk ujian GRE Umum (pilihan)

5. Pernyataan niat

Kenyataan yang menggambarkan kerja akademik semasa dan rancangan profesional masa depan berhubung dengan salah satu Pusat Penyelidikan The Cyprus Institute dan program kedoktoran yang digunakan oleh pelajar. Ia harus menunjukkan kepada pendidikan, penyelidikan dan pengalaman peribadi yang membentuk minat pelajar dalam bidang pengajian yang dicadangkan. Ia harus menggariskan bidang penyelidikan yang diminati oleh pemohon dan topik penyelidikan yang dimaksudkan untuk disiasat semasa berada di CyI. Ia sepatutnya menyebut contoh kerja pemohon yang menjelaskan kematangan akademik dan berpotensi untuk memenuhi jangkaan program pengajian siswazah yang sengit di The Cyprus Institute . Ia juga harus menerangkan secara ringkas bagaimana kerja itu akan menjadi inovatif dan berguna kepada penyelidik lain di lapangan. Pernyataan itu tidak boleh melebihi 1500 perkataan dan mesti ditulis dalam bahasa Inggeris

6. Rujukan

Pemohon diminta untuk memberi butiran hubungan sekurang-kurangnya dua ahli fakulti atau profesional lain yang berpengetahuan dengan kerja akademik, penyelidikan dan profesional pemohon dan sanggup memberikan rujukan.

Kemasukan Garis Masa untuk Program Doktor

Pelajar boleh dimasukkan dua kali setahun, pada Kejatuhan (Oktober) dan Spring (Februari). Tarikh tepat permulaan semester diputuskan oleh Jawatankuasa Akademik dan dipaparkan di laman web dan dalam prospektus.

Tarikh Permohonan

Kejatuhan Semester

Awal
Kemasukan

Biasa
Kemasukan

Lewat
Kemasukan

Terbuka untuk EU dan Pelajar Antarabangsa.


Terbuka untuk EU dan Pelajar Antarabangsa.


Dibuka untuk EU dan Pelajar Antarabangsa yang tidak memerlukan visa

Pemohon akan diprioritaskan untuk dipertimbangkan untuk 3 Beasiswa Cemerlang Dekan kami dan bilangan Siswazah Penyelidikan yang terhad.

Pemohon akan dipertimbangkan untuk bilangan Pelajar Penyelidikan yang terhad (tertakluk kepada ketersediaan).


Pemohon akan dipertimbangkan untuk bilangan Pelajar Penyelidikan yang terhad (tertakluk kepada ketersediaan).


Permohonan
Tarikh akhir

31 Januari

15 April

15 Julai

Semester Spring

Biasa
Kemasukan

Lewat
Kemasukan

Terbuka untuk EU dan Pelajar Antarabangsa.

Dibuka untuk EU dan Pelajar Antarabangsa yang tidak memerlukan visa

Pemohon akan diprioritaskan untuk dipertimbangkan untuk 3 Beasiswa Cemerlang Dekan kami dan bilangan Siswazah Penyelidikan yang terhad.

Pemohon akan dipertimbangkan untuk bilangan Pelajar Penyelidikan yang terhad (tertakluk kepada ketersediaan).

Permohonan
Tarikh akhir

15 September

1 Disember

 • Pelajar antarabangsa perlu memohon awal untuk mengelakkan kekecewaan kerana tarikh akhir penghijrahan.
 • Pemohon dimaklumkan kira-kira enam minggu selepas tarikh akhir permohonan masing-masing.
 • Tarikh-tarikh yang disenaraikan di bahagian-bahagian di atas adalah petunjuk dan boleh berubah.

131722_Yuri1.jpeg.jpg

imej ihsan The Cyprus Institute

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Cyprus Institute is an international research organization located in Nicosia, the capital of Cyprus. It operates under the umbrella of the Cyprus Research and Educational Foundation, governed by ... Baca lebih lanjut

The Cyprus Institute is an international research organization located in Nicosia, the capital of Cyprus. It operates under the umbrella of the Cyprus Research and Educational Foundation, governed by an internationally acclaimed Board of Trustees. Its mission is to serve as a science, technology and innovation hub for the Eastern Mediterranean and Middle East region addressing issues of regional relevance and global significance. Baca Ringkas