PhD dalam Psikologi

Umum

Penerangan Program

Lehigh University Department of Psychology Graduate Students

Ph.D. dalam Psikologi di Lehigh University adalah program intensif penyelidikan di mana pelajar dan fakulti bekerja secara kolaboratif dalam bidang psikologi kognitif, perkembangan, dan sosial.

Fokus Kognisi dan Neurosains Kognitif kami merangkumi penyelidikan mengenai kawalan kognitif, perhatian, ingatan, bahasa, penaakulan sebab, dan pengkategorian. Fokus Pembangunan Sosial dan Kognitif kami merangkumi penyelidikan mengenai perkembangan kognitif, persepsi, sosio-emosi, budaya, dan moral, serta pengembangan identiti, bahasa, dan literasi. Fokus Kognisi dan Keperibadian Sosial kami merangkumi penyelidikan mengenai proses sedar dan tidak sedar, prasangka dan stereotaip, motivasi, tingkah laku kesihatan, tekanan, dan hubungan sosial.

Sorotan Program

  • Jabatan kami sangat kolaboratif dan pelajar digalakkan bekerja di pelbagai makmal.
  • Pelajar siswazah kami kerap hadir di persidangan nasional dan antarabangsa dan merupakan pengarang dalam penerbitan yang dikaji oleh rakan sebaya.
  • Fakulti kami adalah pemimpin yang maju dan mapan di lapangan, dengan makmal penyelidikan yang dibiayai oleh agensi nasional (NSF, NIH) dan yayasan swasta.
  • Pelajar diberi banyak peluang untuk memperoleh pengalaman mengajar.

Lulusan baru dari Ph.D. program telah memperoleh kedudukan fakulti jangka panjang, jawatan penyelidikan pasca doktoral, serta pekerjaan di pentadbiran universiti dan agensi kerajaan.

Lengkapkan ijazah dalam Psikologi - dengan kepakaran dalam Kognitif, Perkembangan, dan Psikologi Sosial. Program Siswazah dalam Psikologi di Lehigh University adalah program intensif penyelidikan, yang memfokuskan pada Kognitif, Perkembangan, dan Psikologi Sosial - dan fakulti dan pelajar kami sering bekerja di persimpangan kawasan ini.

Jabatan ini menerima terutamanya Ph.D. pelajar, yang memperoleh ijazah sarjana dalam proses bekerja untuk doktor. Tetapi setiap tahun beberapa pelajar yang berkelayakan juga boleh diterima untuk memperoleh Ijazah Sarjana Sains. Ph.D. dan pelajar MS menentukan bidang pengkhususan melalui pengalaman penyelidikan mereka dan pemilihan seminar siswazah.

Jabatan Psikologi Lehigh adalah jabatan intensif penyelidikan di mana pelajar siswazah dan fakulti bekerja secara kolaboratif dalam dan di tiga bidang: kognitif, perkembangan, dan psikologi sosial. Di samping itu, kami sering bekerjasama rapat dengan penyelidik dari jabatan, program, dan kolej lain, termasuk Program Kesihatan, Perubatan, dan Masyarakat, Program Ilmu Kognitif, serta Kolej Perniagaan dan Pendidikan. Banyak makmal juga bekerjasama dengan penyelidik di institusi lain.

Pelajar kedoktoran kami disokong secara kewangan (dengan gaji dan tuisyen) sepanjang masa mereka mengikuti program ini.

Sorotan Program Siswazah

Kecil cantik. Program ini sengaja kecil, memastikan nisbah fakulti-pelajar yang baik, kerjasama fakulti-pelajar yang rapat, dan suasana yang menyenangkan. Kami merancang untuk memperluas dari pendaftaran kami sekarang 17 hingga sekitar 20 pelajar dengan kapasiti penuh.

Kemudahan canggih. Makmal psikologi yang lengkap menyediakan persekitaran penyelidikan yang sangat baik. Jabatan ini mempunyai banyak kemudahan untuk penyelidikan di setiap tiga bidang pengkhususan kami. Lehigh mempunyai sistem rangkaian yang canggih dan perpustakaan dan sokongan maklumat dalam talian yang sangat baik. Jabatan ini juga mempunyai kemudahan komputer sendiri, menyediakan perisian statistik, eksperimen, dan tujuan umum.

Sokongan kewangan yang murah hati. Pelajar yang diterima dengan status sepenuh masa biasa biasanya diberi pengecualian tuisyen penuh dan gaji 9 bulan tahunan ($ 21,630 untuk 2019-2020). Sokongan boleh datang dalam bentuk pengajaran, penyelidikan, atau penolong siswazah, atau persekutuan (yang terakhir kadang-kadang dikurniakan gaji yang lebih murah hati). Sokongan tambahan biasanya tersedia pada musim panas. Dalam menilai pakej sokongan kami, ingatlah bahawa kos sara hidup jauh lebih rendah daripada di bandar-bandar besar.

Lokasi yang indah. Kampus seperti taman Lehigh, di Bethlehem yang bersejarah, Pennsylvania, adalah bekas arboretum berhutan tinggi dengan bangunan batu era Victoria yang ditutupi ivy. Terletak di kawasan metropolitan ketiga terbesar di Pennsylvania (populasi 630,000), Lembah Lehigh menggabungkan kelebihan kehidupan bandar dan luar bandar. Ia adalah perjalanan singkat dari New York City, Philadelphia, Pocono Mountains, dan pantai New Jersey.

Keperluan Program

Ph.D. Program

Kami adalah jabatan intensif penyelidikan, di mana pelajar siswazah dan fakulti bekerja secara kolaboratif dalam tiga bidang psikologi: kognitif, perkembangan, dan psikologi sosial. Sebilangan besar pelajar bekerja dengan seorang profesor sebagai penasihat penyelidikan utama mereka, tetapi kerjasama di semua makmal penyelidikan digalakkan. Program kami melibatkan beberapa kerja kursus, tetapi fokusnya adalah untuk merancang, menjalankan, dan menerbitkan penyelidikan psikologi canggih. Pelajar juga mempunyai banyak peluang untuk memperoleh pengalaman mengajar.

Kerja kursus: Kursus minimum yang diperlukan meliputi: tiga kursus teras yang meliputi psikologi kognitif, psikologi perkembangan, dan kognisi sosial; dua kursus mengenai statistik dan metodologi penyelidikan; seminar pembangunan profesional; sekurang-kurangnya tiga seminar siswazah; dan dua kursus elektif.

Penyelidikan: Semua pelajar aktif dalam penyelidikan sepanjang kediaman mereka dalam program ini. Keperluan formal merangkumi projek tahun pertama yang dapat memberikan asas untuk tesis Master dan disertasi doktoral. Pelajar sangat digalakkan untuk terlibat dalam projek penyelidikan tambahan di luar syarat ini.

Pemeriksaan Umum: Selama tahun ketiga, sebagai persediaan untuk disertasi, pelajar melakukan pemeriksaan berdasarkan senarai bacaan yang berpusat pada bidang umum kajian mereka: kognitif, perkembangan, atau psikologi sosial. Senarai bacaan disusun oleh fakulti di setiap bidang dan direka untuk memberikan kepakaran yang luas dalam setiap bidang psikologi tertentu.

Pengalaman Mengajar: Sebilangan besar pelajar bekerja sebagai pembantu mengajar pada satu ketika semasa program, dan Ph.D. pelajar berpeluang mengajar sekurang-kurangnya satu kursus sarjana setelah menamatkan ijazah MS mereka.

Bidang Pengkhususan

Bidang pengkhususan utama jabatan ini merangkumi:

Kognisi dan Bahasa: Latihan luas dalam psikologi kognitif dan neurosains kognitif; kepakaran khas dalam kawalan dan perhatian kognitif, proses eksekutif, ingatan, perwakilan pengetahuan, bahasa, penaakulan sebab, dan pengkategorian.

Pembangunan Sosial dan Kognitif: Penyelidikan merangkumi banyak topik perkembangan pusat, termasuk perkembangan kognitif, meta-kognitif, dan persepsi; bahasa, naratif, dan pengembangan literasi; simbolik dan bermain permainan; keterikatan, sosio-emosi, dan perkembangan moral; pembangunan jantina dan identiti; pembangunan sosio-hubungan dan sosio-budaya, dan perkembangan jangka hayat.

Kognisi dan Keperibadian Sosial: Pemeriksaan bagaimana pengaruh situasional, perbezaan individu, dan mekanisme pemprosesan maklumat bergabung untuk mewujudkan kognisi dan tingkah laku sosial. Penekanan semasa termasuk pengaruh sedar dan tidak sedar pada pertimbangan sosial, pengaruh sosial, prasangka dan stereotaip, tujuan, motivasi, dan pengaturan diri, dan perubahan sosial-kognitif yang berkaitan dengan penuaan dan status kesihatan, termasuk mengatasi dan depresi.

Kemasukan

Kemasukan Dibuka: Kejatuhan

Tarikh Akhir Kejatuhan Semakan Permohonan: 1 Januari

Maklumat perhubungan

Profesor Almut Hupbach, Pengarah Siswazah
E-mel: alh309@lehigh.edu
Nombor Telefon: 610-758-6762

Syarat Kemasukan

  • 2 Surat Syor Diperlukan.
  • Markah ujian am GRE Diperlukan.

Pemohon Antarabangsa

Pemohon Antarabangsa diminta untuk menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris sama dengan yang diperlukan oleh pelajar yang mencari ijazah. Semua pemohon antarabangsa yang bahasa ibunya bukan bahasa Inggeris mesti mengambil ujian TOEFL dan menghantar markah.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time facult ... Baca lebih lanjut

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time faculty and 90 professional staff, we are comparable in size and offer the intimacy of a liberal arts college, yet benefit from the resources of a research university. Our faculty are accomplished scholars, artists, and writers, recognized nationally and internationally as leaders in their fields, who share a commitment to the integration of teaching and scholarship into innovative, dynamic curricula set in an intellectually stimulating environment. Baca Ringkas