PhD dalam Pengurusan Kecemasan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Misi Program Pengurusan Kecemasan NDSU adalah untuk mewujudkan kader graduan dengan pengetahuan teori dan gunaan yang luas dalam pengurusan kecemasan yang dapat memajukan bidang dan disiplin pengurusan kecemasan. Program ini dibina berdasarkan teras pengurusan kecemasan dan kaedah / kursus teori untuk membantu pelajar mendekati kajian bencana dan pengurusan kecemasan dari perspektif tatatertib pengurusan kecemasan. Selain itu, program ini diambil dari disiplin lain yang meningkatkan pengembangan proses dan teknik untuk menangani kecemasan dan bencana.

Program sarjana dan kedoktoran dalam pengurusan kecemasan di NDSU adalah berasaskan kampus. Pelajar berpotensi digalakkan untuk mengunjungi kampus dan bertemu fakulti dan pelajar siswazah semasa.

Ijazah Kedoktoran

North Dakota State University menawarkan Doktor Falsafah tatap muka dalam Pengurusan Kecemasan yang dirancang untuk mempersiapkan graduan untuk kerjaya yang mengajar generasi pengurusan kecemasan generasi akan datang dalam program pendidikan tinggi, menjalankan penyelidikan yang menerangkan dan menerangkan corak, proses, perubahan, dan keberkesanan / kecekapan yang berkaitan dengan pengurusan kecemasan, dan / atau pengembangan dan analisis dasar yang berkaitan dengan pengurusan kecemasan.

Pada saat pelajar lulus dengan ijazah kedoktoran dalam pengurusan kecemasan dari Jabatan Pengurusan Kecemasan Universiti Dakota Negeri Utara, pelajar tersebut seharusnya dapat melakukan perkara berikut:

  1. Cadangkan implikasi dari evolusi pengurusan kecemasan untuk dasar, amalan, dan penyelidikan.
  2. Menunjukkan pengetahuan luas mengenai literatur yang berkaitan dengan disiplin akademik dalam dua dari empat bidang pengkhususan dalam pengurusan kecemasan (iaitu kesediaan, tindak balas, pemulihan, pengurangan).
  3. Kembangkan pandangan, buat kesimpulan, dan / atau buat kesimpulan mengenai keadaan pengetahuan semasa (contohnya cabaran, peluang, dan tren) dan status teori mengenai topik utama dalam bidang disiplin.
  4. Merumuskan pendekatan untuk usaha pengurusan kecemasan.
  5. Menilai kaedah utama / pendekatan analitik dan standard penyelidikan yang berkaitan dengan disiplin.
  6. Buat pengetahuan baru dengan cara yang selaras dengan standard penyelidikan disiplin.

Program ijazah dibina berdasarkan teras kursus pengurusan kecemasan untuk membantu pelajar belajar bagaimana manusia membuat, berinteraksi, dan menghadapi bahaya, kerentanan, dan peristiwa yang berkaitan. Program ini menekankan kajian bagaimana manusia mengatasi kejadian bahaya melalui aktiviti yang berkaitan dengan kesediaan, tindak balas, pemulihan, dan mitigasi. Program yang komprehensif dan mencabar ini ditujukan untuk penyelidikan yang luas dan aplikasi praktikalnya dalam bidang pengurusan kecemasan. Sepanjang kerjaya siswazah mereka, pelajar akan berpeluang melakukan penyelidikan dan bekerja di lapangan.

Lihat syarat yang berkaitan dengan Ijazah Kedoktoran dalam Pengurusan Kecemasan.

Ph.D. dianugerahkan sebagai pengiktirafan kefahaman yang mendalam dan pencapaian ilmiah dalam pengurusan kecemasan. Penerima mesti menyelesaikan semua kerja kursus yang diperlukan, termasuk dua kursus pengkhususan bidang fungsional, lulus dua peperiksaan komprehensif bertulis dan pertahanan lisan (satu mengenai teori pengurusan kecemasan dan satu mengenai kaedah penyelidikan), menyelesaikan novel dan projek penyelidikan penting untuk disertasi; dan berjaya mempertahankan penyelidikan ini dalam pemeriksaan lisan. Kemajuan pelajar akan disemak oleh jawatankuasa pengawas yang bertanggungjawab untuk mengkaji rancangan pengajian pelajar, peperiksaan komprehensif bertulis, cadangan disertasi, dan pembelaan disertasi.

Syarat Kemasukan

Jabatan Pengurusan Kecemasan di NDSU selektif dalam memilih pemohon siswazah untuk masuk ke program sarjana dan kedoktoran. Kemasukan adalah kompetitif yang mencerminkan komitmen jabatan untuk kohort pelajar kecil dan berkualiti tinggi yang sesuai dengan kapasiti bimbingan fakulti.

Pemohon akan dinilai dalam proses dua peringkat. Pada peringkat pertama, permohonan Sekolah Siswazah pemohon, surat rujukan, skor GRE (jika berkenaan), dan sampel kertas penulisan akademik akan disemak oleh fakulti Pengurusan Kecemasan Jabatan. Pemohon yang menunjukkan kebaikan dengan misi dan matlamat Jabatan Pengurusan Kecemasan dan kemampuan untuk pengajian siswazah akan dijemput untuk menyelesaikan tahap kedua proses kemasukan.

Bantuan kewangan

Kedua-dua pembantu pengajaran dan penyelidikan tersedia, bergantung pada dana penyelidikan jabatan dan fakulti. Semua pelajar secara automatik dipertimbangkan untuk mendapatkan bantuan penolong siswazah, kecuali mereka meminta sebaliknya, jadi tidak ada proses permohonan yang berasingan yang diperlukan untuk pertimbangan tersebut. Anugerah berdasarkan prestasi akademik dan profesional masa lalu. Proses semakan sangat kompetitif.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

NDSU is a student-focused, land-grant, research university with a graduate student population of about 2,000 across 75+ programs. Our students work with world-class faculty on innovative, and often in ... Baca lebih lanjut

NDSU is a student-focused, land-grant, research university with a graduate student population of about 2,000 across 75+ programs. Our students work with world-class faculty on innovative, and often interdisciplinary, research. Additionally, our students have access to professional development opportunities, and events such as Three Minute Thesis. Our low tuition costs make NDSU a bargain, and our career outcomes are excellent. We are located in Fargo, ND – a Midwestern “hidden gem,” and a welcoming and vibrant community of about 230,000 with a unique rural-urban feel. We have a bustling entrepreneurial atmosphere; rich culture; great local fare, arts, and entertainment; and family friendly environment. Baca Ringkas