Graduan mempunyai pengetahuan yang baik tentang trend semasa dalam bidang dan dapat mengadopsi pendekatan kreatif terhadap bahan sumber yang relevan. Graduan dilengkapi untuk bekerja dengan dokumen asli asal Latin iaitu manuskrip sastera dan diplomatik, incunabula, paleotip dan cetakan lama, dapat mentafsir dan mempersiapkan mereka untuk penerbitan dan terjemahan. Setelah dilatih dalam filologi dan sejarah sastera dan memperoleh asas-asas disiplin sejarah yang relevan (codicology, paleografi, diplomatik) dan sejarah budaya, graduan dilengkapi untuk menempatkan karya-karya zaman pertengahan dan awal moden dalam konteks masa mereka dan juga untuk menafsirkan mereka sebagai faktor yang mempengaruhi budaya dan masyarakat zaman dahulu.


Tempoh pengajian: 4 tahun

Bahasa arahan adalah bahasa Inggeris. Kajian Medieval dan Neo-Latin adalah program bayaran yuran.


Perihalan kriteria pengesahan dan penilaian

Peperiksaan kemasukan: satu peperiksaan peperiksaan, temuduga

  1. Perbincangan projek Ph.D. disertasi: 0-30 mata;
  2. Penilaian kajian terdahulu, penyelidikan, dan aktiviti akademik yang lain: 0-15 mata;
  3. Penilaian pengetahuan pemohon literatur menengah (berdasarkan senarai yang dikemukakan oleh Pemohon): 0-15 mata.

Lembaga Kawasan Subjek tidak menawarkan atau mengenakan Ph.D. topik, tetapi projek-projek penyelidikan harus berada dalam orientasi penyelidikan Institut Kajian Yunani dan Latin. Pemohon perlu mencadangkan projek penyelidikan mengikut keutamaan peribadi mereka dalam bidang Pengajian Medieval atau Neo-Latin.

Cadangan Ph.D. topik perlu dirundingkan terlebih dahulu dengan Pengerusi Lembaga Kawasan Subjek. Pengerusi Lembaga Pengarah Subjek (Pengarah Program): doc. Mgr. Lucie Doležalová, MA, Ph.D., e-mel: lucie.dolezalova@ff.cuni.cz.


Pemohon hanya boleh diterima jika dia memperoleh 30 mata minimum dalam peperiksaan pintu masuk dan, pada masa yang sama, skor yang mencukupi untuk ditempatkan di antara bilangan pelajar yang dijangkakan ke program atau cawangan masing-masing (rujuk Spesifikasi Prosedur Penyerahan yang digunakan untuk program individu dan cabang pengajian); Kemasukan akan diberikan kepada semua pemohon yang mendapat markah yang sama seperti pemohon yang terakhir berada di ranking kemasukan. Sila ambil perhatian bahawa bilangan penerimaan yang berlainan akan berlaku untuk bentuk pengajian sepenuh masa dan gabungan. Pemohon tidak boleh diterima tanpa membekalkan, tidak lewat daripada hari pendaftaran, bukti pendidikan terdahulu (rujuk 5.4 di sini).


Syarat kemasukan

Kemasukan ke pengajian Doktor Falsafah adalah dibiayai oleh program pengajian Master yang berjaya.

Kaedah pengesahan:
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh Charles University Faculty of Arts »

Tarikh Akhir Kemaskini Januari 10, 2019
Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
70,000 CZK
setiap tahun akademik. Bayaran permohonan dalam talian: 540 CZK.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date