PhD Global

Program PhD global kami terbuka kepada spektrum disiplin dan minat. Ia bertujuan untuk menangani pelbagai masalah di hampir setiap aspek kebimbangan manusia dan ekologi. Program kedoktoran kami didedikasikan untuk membantu anda membentuk dan mencipta tamadun global yang baru supaya spesies manusia dapat belajar bertindak sebagai penanggungjawab bertanggungjawab dan menghormati ekosistem planet yang lebih besar.

Di setiap peringkat dalam proses kedoktoran, anda disokong oleh mentor dan jurulatih. Anda akan dikehendaki mengambil kursus teras tertentu dan akan mempunyai kebebasan untuk merekabentuk seluruh program anda dengan berunding dengan mentor dan Dekan Pengajian Siswazah.

Pelajar boleh memilih kursus dari mana-mana di dalam Ubiquity atau di luar Ubiquity. Ini bermakna jika ada kursus yang perlu anda ambil yang ditawarkan melalui institusi lain, anda bebas berbuat demikian. Ubiquity dalam kursus orang juga boleh didapati untuk kredit doktor.

Untuk memohon program PhD kami sila tulis kepada Dekan Pengajian Siswazah, Dr. Gyorgyi Szabo (g.szabo@ubiquityuniversity.org) yang akan menghubungi anda dan membincangkan aspirasi dan potensi Pathway . Semua pelajar doktor mestilah membekalkan transkrip pendidikan terdahulu dan menulis esei yang menunjukkan bidang penyelidikan yang mereka mahu meneroka.

Keperluan:

Pelajar kedoktoran mesti melengkapkan empat kursus teras yang ditawarkan oleh Universiti Ubiquity serta menulis disertasi doktor. Kursus yang tinggal boleh diambil dari Ubiquity atau di tempat lain sebagai kursus khusus yang berkaitan dengan bidang pengajian yang dipilih.

4 kursus utama:

  • Kaedah Menulis dan Penyelidikan Disertasi dengan Dr. Gyorgyi Szabo (4 kredit secara peribadi)
  • Buku Besar dengan Dr Jim Garrison dan Dr. Gyorgyi Szabo (3 kredit dalam talian)
  • Kebijaksanaan pada Tuntutan Peradaban dengan Dr Jim Garrison dan lain-lain (4 kredit secara peribadi)
  • Ubiquity Chartres Academy, bertemu setiap tahun di Chartres, Perancis (4 kredit secara peribadi)

Sila ambil perhatian bahawa Kebijaksanaan di Tinggalan Tamadun Peradaban dan kursus Ubiquity Chartres Academy boleh digantikan oleh Ubiquity University lain yang ditawarkan kursus yang sedang menunggu perjanjian dengan Dekan Pengajian Siswazah.

Jumlah: 15 kredit

Keperluan kredit

24 kredit mesti diselesaikan daripada kursus ditambah 36 kredit yang diperolehi untuk disertasi doktor, berjumlah 60 kredit.

Tuisyen dan Yuran

Jumlah Tuisyen dan Yuran bagi keseluruhan Program = $ 18,000 untuk 60 yuran kredit ($ 300 setiap kredit) *, yuran disertasi, yuran penasihat utama, dan yuran Pemeriksa Eksternal.

* Jumlah ini untuk kursus mungkin berubah jika kursus diambil dari luar Ubiquity sebagai Kajian Bebas. Terdapat bayaran pemindahan kredit sebanyak $ 100 setiap kredit untuk mana-mana kursus yang diambil di luar Ubiquity.

Kursus individu termasuk kos logistik (bagi lembaga dan penginapan misalnya) yang tidak termasuk dalam kos di atas.

Keperluan Kemasukan

  • Pelajar mestilah mempunyai ijazah Sarjana atau kesetaraannya. Suatu kesetaraan terdiri daripada latihan yang didokumenkan di luar gelar sarjana muda yang bersamaan dengan jam dan keperluan untuk Ijazah Sarjana.
  • Permohonan Kemasukan Universiti Ubiquity yang lengkap mesti dikemukakan.
  • Pelajar digalakkan menjadi ahli perpustakaan penyelidikan akademik di kawasan tempat tinggal mereka.

Penerimaan Cadangan Disertasi

Selepas Tinjauan Calon berjaya disiapkan, pelajar, yang bekerja dengan Penasihat Utamanya, menyediakan cadangan rasmi untuk disertasi mereka yang mesti mengandungi tema Abstrak, utama yang akan dilindungi, dan kaedah penyelidikan dan / atau penyelidikan. Ini akan dikaji semula oleh Dekan Pengajian Siswazah, yang boleh mengambil nasihat ahli-ahli fakulti atau ahli-ahli Jawatankuasa Kedoktoran. Apabila Jawatankuasa dan Dekan Pengajian Graduatel memberikan kelulusan mereka, maka pelajar boleh memulakan penulisan disertasi mereka.

Memilih Penasihat Utama

Setiap pelajar bertanggungjawab untuk menyediakan disertasi mereka sendiri. Kerana sifat disertasi doktor yang ketat, Penasihat adalah penting untuk membimbing para pelajar untuk mendapatkan pengetahuan yang komprehensif tentang bidang pengajian yang dipilih dan dalam menapis idea dan penyelidikan yang disertasi. Setiap pelajar mesti memilih Penasihat Utama, sama ada dari senarai fakulti The Wisdom School atau dari luar universiti, yang akan sesuai selepas berunding dengan Dekan Pengajian Siswazah, Gyorgyi Szabo. Pemilihan Penasihat Utama adalah dalam banyak hal kedua hanya untuk topik disertasi itu sendiri kerana ia adalah Penasihat Utama yang akan membimbing pelajar melalui proses penjelajahan, penyediaan, dan penstabilan kerja kesarjanaan selama bertahun-tahun.

Bidang Ph.D. Kepekatan

Terdapat pelbagai tumpuan di mana pelajar boleh memperolehi Ph.D. ijazah selagi ia berada dalam domain umum "Pengetahuan Kebijaksanaan." Pada akhirnya, pilihan itu sangat peribadi dan mungkin menjadi topik yang dikehendaki oleh seseorang untuk beberapa waktu atau kawasan yang membakar minat untuk penerokaan lanjut. Disertasi yang berjaya dapat terdiri daripada penyelidikan murni untuk projek seni kreatif dan / atau aktivisme suci. Sebagai contoh, seseorang boleh menyelidik peristiwa mistik, sejarah, atau kawasan kebimbangan rohani tertentu. Orang boleh mengembangkan projek artistik seperti muzik atau seni dan menulisnya. Orang boleh terlibat dalam aktiviti aktivis suci tertentu seperti pergi ke India untuk bekerja dengan kanak-kanak yang kurang bernasib baik dan menulisnya. Ini adalah keputusan yang perlu anda buat kerana, pada akhirnya, disertasi adalah kerja anda dan perlu mencerminkan siapa anda dan apa yang anda anggap penting untuk pertumbuhan akademik dan rohani anda.

Seperti yang anda fikirkan bidang tumpuan, sila maklumkan bahawa terdapat beberapa fakulti The Wisdom School dengan kepakaran yang ketara dalam pelbagai bidang fokus boleh menjadi Penasihat Utama.

Mungkin bidang penyelidikan anda terletak di luar domain mana-mana fakulti Sekolah Kebijaksanaan. Dalam hal ini, kami akan bekerjasama dengan anda untuk mencari orang yang tepat untuk mentor anda. Kuncinya adalah berhubung dengan Dekan Pengajian Siswazah sebaik sahaja anda mendaftarkan diri supaya anda boleh mendapat bimbingan mengenai apa yang anda ingin cari untuk topik disertasi anda dan siapa yang anda mahu sebagai Penasihat Utama.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh The Wisdom School at Ubiquity University »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 11, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
300 USD
setiap kredit - Dibayar setiap kursus pada waktu pendaftaran. Tuisyen mungkin berbeza-beza untuk pengunduran diri. Semua yuran hendaklah dibayar pada masa pendaftaran untuk kelas.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date