PhD dalam Pengajian Global

Umum

6 lokasi tersedia

Penerangan Program

Program pasca siswazah kami, masing-masing dengan keperluan program yang berbeza, adalah berdasarkan dan sepenuhnya serasi dengan sistem pendidikan Eropah dan Amerika Syarikat yang ditubuhkan. Garis panduan Eropah untuk pengajian tinggi digariskan dalam perjanjian Bologna. Sebaik sahaja bilangan kredit minimum telah diperoleh, permintaan untuk pengijazahan boleh dikemukakan. Program pasca siswazah adalah program akademik lanjutan untuk siswazah kolej dan universiti, serta untuk profesional yang bekerja untuk mengejar kerjaya progresif dalam bidang komunikasi dan seni liberal. Masyarakat kolej benar-benar global menyediakan peluang yang mencukupi bagi pelajar untuk mengikuti topik minat dan penyelidikan akademik dengan penekanan kepada globalisasi, komunikasi, dan pendidikan tinggi. Tidak semua program ditawarkan di semua kampus.

Kursus

Kursus lepasan sarjana dibahagikan kepada kursus khusus program. Pilihan boleh dipilih dari mana-mana kursus yang ditawarkan pada peringkat pascasiswazah. Kursus khusus kursus dijadualkan berdasarkan pendaftaran dan mungkin tidak tersedia di semua kampus. Pelajar disyorkan untuk melengkapkan kursus dan memperoleh kredit pada peringkat tertinggi.

Keperluan program

 • Jumlah 60 kredit
 • Kursus Siswazah 60 kredit
 • Kursus (Ph.D.) 15 kredit / 3 kursus
 • Kursus (Komunikasi) 15 kredit / 3 kursus
 • Kursus (Pengajian Tinggi) 15 kredit / 3 kursus
 • Disertasi 15 kredit

Beralih kepada program lain sebaik sahaja kajian telah dimulakan mungkin selagi keperluan program dipenuhi pada akhir kajian. Oleh itu, keputusan untuk menukar perlu dilakukan seawal mungkin untuk mengelakkan tidak memenuhi keperluan program dalam tempoh program yang dimaksudkan.

Disertasi

Kerja disertasi yang komprehensif terdiri daripada cadangan disertasi dan disertasi sebenar. Cadangan untuk tajuk dan kandungannya dikemukakan oleh pelajar dan diluluskan oleh majlis akademik kami. Kerja disertasi boleh dikaitkan secara langsung dengan aktiviti profesional pelajar.

Keperluan kemasukan

 • Kemahiran dalam bahasa Inggeris.
 • Ijazah Sarjana (atau setaraf).
  • Tiada perbezaan dibuat di antara ijazah Sarjana dalam bidang akademik atau profesional.
  • Berjumlah 60 kredit Eropah atau 40 kredit semester Amerika dianggap setara.

Perspektif Kerjaya

Program dan kursus pengajian kami adalah berorientasikan karier dan memberikan pelajar fleksibiliti yang tinggi dalam kajian pascasiswazah mereka. Dengan memberi tumpuan kepada pelbagai hal perkara khusus, pelajar dilengkapi dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya dalam ekonomi global hari ini, dan bersedia untuk pelbagai peluang profesional dan peluang kerjaya.

Program lepasan ijazah merupakan pilihan terbaik untuk lulusan kolej dan universiti dengan beberapa tahun pengalaman kerja yang berkaitan yang ingin melihat kebolehpasaran mereka dalam peningkatan pekerjaan hari ini dengan melibatkan diri dalam kajian pascasiswazah yang mencabar dan akademik yang mencabar untuk memperoleh kelayakan akademik yang relevan dalam bidang liberal seni.

Selepas tamat pengajian, pelajar terutamanya memajukan kerjaya mereka dengan kemasukan ke peringkat pengurusan peringkat tinggi dalam syarikat dan organisasi kebangsaan dan multinasional dalam pelbagai sektor ekonomi. Pelajar juga boleh memilih untuk meneruskan pengajian tanpa gangguan pada hampir mana-mana program lepasan dan pasca siswazah yang lain untuk meningkatkan prospek kerjaya mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Dedicated to cross-cultural education with a global perspective, the European College for Liberal Studies (ECLS) is an independent private higher education institution with campuses in Europe and Asia ... Baca lebih lanjut

Dedicated to cross-cultural education with a global perspective, the European College for Liberal Studies (ECLS) is an independent private higher education institution with campuses in Europe and Asia. ECLS offers flexible liberal and global studies at the Undergraduate/Bachelor/BA, Graduate/Master/MA and Postgraduate/Doctor/PhD level. Baca Ringkas
Barcelona , Brussels , Madrid , Zürich , Tokyo , Antwerp + 5 Lagi Kurang