Ciri-ciri Pengajian

Kajian doktoral dikandung sebagai program persediaan untuk para sarjana dan penyelidik yang berusaha kreatif menyumbang kepada perkembangan teori dan penyelidikan dalam bidang sains pendidikan. Program ini bertujuan lebih baik untuk meningkatkan kepakaran mereka yang relevan, untuk menyebarkan penemuan dan trend penyelidikan yang relevan dalam bidang pendidikan dan memupuk kecekapan metodologi pelajar kedoktoran. Tumpuan umum program pengajian menawarkan pelajar peluang untuk mengenali lebih mendalam dengan disiplin pedagogi. Titik fokus kajian kedoktoran adalah disertasi doktor / tesis, ditakrifkan sebagai karya ilmiah yang asal yang penemuannya memperkaya bidang pengajian masing-masing dalam konteks yang lebih luas untuk membangunkan disiplin. Perundingan Oleh kerana sifat dan kandungan kajian, pemohon boleh merujuk kepada tema, struktur projek dan kemungkinan pemprosesannya dengan penyelia berpotensi untuk kajian doktoral.

Maklumat hubungan untuk penyelia yang tersedia dan kawasan tematik untuk disertasi adalah http://tarantula.ruk.cuni.cz/PEDFEN-22.html


Program tanpa pengkhususan.


Perihalan kriteria pengesahan dan penilaian

Pintu masuk peperiksaan

Cadangan projek penyelidikan sehingga 10 halaman mesti dihantar bersama dengan permohonan kepada Jabatan Sains, Fakulti Pendidikan, Charles University dan harus sesuai dengan bidang tema yang dipilih oleh penyelia. Projek penyelidikan hendaklah merangkumi ciri-ciri topik / kawasan penyelidikan dan kaitannya, tinjauan literatur mengenai topik, dan / atau latar belakang teoritinya, Perumusan masalah penyelidikan dan soalan penyelidikan khusus, Deskripsi metodologi yang dipilih untuk menjawab soalan penyelidikan , Merancang untuk merealisasikan projek penyelidikan dan Rujukan (semua karya yang disebutkan dalam teks). Peperiksaan masuk adalah persembahan lisan pemohon di hadapan jawatankuasa masuk.

Kriteria Penilaian: Pemohon boleh mendapat maksimum sepuluh poin, bilangan mata untuk masuk ke kajian mendapat sekurang-kurangnya tujuh mata.


Syarat kemasukan

Kemasukan ke pengajian Doktor Falsafah adalah dibiayai oleh program pengajian Master yang berjaya.

Kaedah pengesahan:


Prospek Kerjaya

Graduan program doktoral "Pendidikan" adalah pakar dalam bidang pendidikan yang memupuk keupayaan untuk menggunakan peralatan teoritis dengan cara yang kreatif semasa pengajian. Mereka berpengetahuan, secara metodologi dan linguistik dilengkapi untuk kerja sains individu dan pasukan dalam pendidikan dan sains sosial yang berkaitan. Mereka boleh digunakan khususnya sebagai saintis, pendidik universiti, guru di sekolah profesional yang lebih tinggi, sebagai pakar atau pengurus dalam peruntukan pendidikan yang berasingan dan sebagai pakar konseptual atau analitik di institusi pentadbiran awam. Kecekapan yang diperoleh membolehkan mereka bekerja secara profesional dalam pelbagai profesi di mana dia menggunakan pengetahuan profesional dan metodologi yang mendalam, pemikiran kritis dan wawasan profesional.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Charles University Faculty of Education »

Tarikh Akhir Kemaskini Januari 10, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus, Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
2,000 CZK
setiap tahun akademik. Bayaran permohonan dalam talian: 540 CZK. Kertas Permohonan: 590 CZK.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date