PhD dalam Matematik

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Pusat Penyelidikan Matematik menjalankan penyelidikan bertaraf dunia dalam bidang-bidang berikut: Analisis, Operator Algebras, Topologi Algebra, Analisis Data Topologi, Analisis Survei, Rangkaian Bayesian, Data Analytics, Penyelidikan Operasi. Ia mengekalkan hubungan antarabangsa dengan banyak penyelidik di seluruh dunia dan kerap menjadi tuan rumah persidangan antarabangsa dan pengunjung penyelidikan.

Cara pengajian / tempoh

Pendaftaran adalah sepenuh masa atau sambilan, di bawah arahan pasukan pengawas yang dilantik oleh Universiti. Anda dijangka menyerahkan tesis anda pada akhir tiga tahun pendaftaran sepenuh masa untuk Ph.D., atau dua tahun untuk MPhil (atau bersamaan paruh waktu).

Maklumat penyelidikan

Penyelidikan Bersekutu

Topologi Algebra

Analisis Fungsian Bukan-komutatif, dengan penekanan pada Operator Algebras, Teori Operator, dan Amenability

Prospek kerjaya

Pengenalan

Untuk maklumat lanjut mengenai peluang kerjaya di Ph.D. tingkat sila hubungi Pasukan Pengambilan Pelajar Fakulti Kejuruteraan dan Sains Fizikal di askEPS@qub.ac.uk.

Penasihat kami - berunding dengan Sekolah - akan dengan senang hati memberikan maklumat lanjut mengenai bidang penyelidikan anda, kemungkinan prospek kerjaya, dan aplikasi penyelidikan anda.

Keperluan kemasukan

Graduan

Keperluan akademik minimum untuk kemasukan ke program gelar penyelidikan biasanya merupakan gelaran Kepujian Kelas Kedua dari penyedia UK atau ROI HE, atau kelayakan yang setara yang dapat diterima oleh Universiti. Maklumat lanjut boleh diperoleh dengan menghubungi Sekolah.

Pelajar antarabangsa

Untuk maklumat mengenai kesamaan kelayakan antarabangsa, sila periksa maklumat khusus untuk negara anda.

Keperluan Bahasa Inggeris

Bukti skor IELTS * 6.0, dengan tidak kurang daripada 5.5 dalam sebarang komponen, atau kelayakan yang setara yang diterima oleh Universiti diperlukan. * Diambil dalam tempoh 2 tahun yang lalu.

Pelajar antarabangsa yang ingin memohon ke Queen's University Belfast (dan bagi mereka bahasa Inggeris bukan bahasa pertama mereka), mesti dapat menunjukkan kecekapan mereka dalam Bahasa Inggeris untuk mendapat manfaat sepenuhnya daripada kursus atau penyelidikan mereka. Individu bukan EEA juga harus memenuhi syarat imigresen UK dan visa Imigresen (UKVI) untuk bahasa Inggeris untuk tujuan visa.

Jika anda perlu meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris anda sebelum anda masuk ke program ijazah ini, INTO Queen's University Belfast menawarkan pelbagai kursus bahasa Inggeris. Kursus intensif dan fleksibel ini direka untuk meningkatkan keupayaan berbahasa Inggeris anda untuk masuk ke peringkat ini.

  • Akademik Bahasa Inggeris: kursus Bahasa Inggeris yang intensif dan kursus kemahiran belajar untuk pengajian universiti yang berjaya di peringkat ijazah
  • Pra-sessional Bahasa Inggeris: kursus Bahasa Inggeris akademik yang intensif untuk pelajar yang memulakan program ijazah di Queen's University Belfast dan yang perlu memperbaiki Bahasa Inggeris mereka.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Baca Ringkas