PhD dalam Matematik

Umum

Penerangan Program

Institut Matematik Einstein di The Hebrew University mengalu-alukan permohonan oleh pelajar antarabangsa yang cemerlang ke Ph.D. program. Program ini bertujuan untuk melatih peringkat ahli matematik masa depan dan menawarkan persekitaran yang menarik untuk belajar dan bekerja, dengan seminar mingguan, siri kuliah khas yang kerap mengenai topik semasa dalam matematik, dan pertukaran ilmiah dengan penyelidik yang berkunjung dari Israel dan seluruh dunia, serta tahun-tahun dan bengkel bertema canggih yang dianjurkan oleh Institut Kajian Lanjutan Israel yang berdekatan.

144960_pexels-photo-1467564.jpeg

Struktur program

Keperluan program adalah sama seperti untuk pelajar Israel, termasuk:

 • Kursus berjumlah 12 mata kredit selama ijazah (setiap mata kredit adalah kira-kira 1 jam seminggu untuk kursus sepanjang semester). Kursus lanjutan akan ditawarkan dalam Bahasa Inggeris.
 • Tesis penyelidikan (akan dihantar hampir ke akhir ijazah).

Di samping itu, kajian akan mengikuti prosedur tertentu yang ditentukan oleh pihak berkuasa penyelidikan. Secara khusus, sebuah jawatankuasa ilmiah akan dilantik untuk mengikuti perkembangan pelajar, yang terdiri daripada penasihat dan dua pakar luar. Dalam 18 bulan pertama pengajian, pelajar akan mengemukakan cadangan penyelidikan dan mengemukakannya kepada panitia. Kemudian di peringkat ijazah, pelajar akan menyampaikan laporan kemajuan kepada panitia, dan akhirnya, hasil penyelidikan akan dibentangkan dalam pengaturan seminar jabatan. Setelah tesis diserahkan ia dinilai oleh penasihat dan dua pakar luar.

Kemasukan

Permohonan boleh dihantar pada bila-bila masa, tetapi disarankan agar permohonan yang dimulakan pada semester musim gugur diserahkan pada 31 Januari tahun akademik sebelumnya. Permohonan yang dikemukakan kemudian akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes.

Permohonan hendaklah dihantar melalui e-mel. Pastikan baris subjek mempunyai borang "Surat permohonan Nama Belakang, Nama Depan". E-mel tersebut hendaklah merangkumi:

 • CV.
 • Transkrip rasmi dari peringkat sarjana anda.
 • Penyataan Minat Penyelidikan (maksimum 2 halaman). Ini bukan merupakan cadangan penyelidikan, tetapi lebih merupakan pernyataan tentang minat pelajar dan keadaan pengetahuannya tentang mereka.
 • Nama tiga calon penasihat dari jabatan kami untuk membantu menilai calon (cadangan ini tidak mengikat dan jika diterima, pelajar boleh bekerja dengan ahli fakulti lain). Pelajar harus menekankan dalam penyataan minat penyelidikan mereka bagaimana penyelidikan yang dicadangkan berkaitan dengan calon penasihat yang dicadangkan.

Di samping itu, permohonan anda harus merangkumi:

 • Dua atau lebih surat cadangan. Penulis surat harus menghantarnya terus ke surat di atas (tidak boleh dihantar oleh pemohon!), Dengan baris subjek "Surat cadangan untuk Nama Belakang, Nama Pertama" Kami mendorong anda untuk meminta surat daripada seseorang yang telah berinteraksi dengan jabatan kami sebelum ini.

Sokongan kewangan

Pelajar yang diterima mengikuti program ini akan menerima:

 • Biasiswa (dengan tambahan untuk keluarga).
 • Sokongan tuisyen penuh.
 • Sokongan untuk perbelanjaan perumahan.
 • Insurans kesihatan tempatan.
 • Sokongan untuk perjalanan ke / dari Israel.

Tertakluk pada kepatuhan terhadap syarat akademik, sokongan akan diberikan selama tiga tahun. Ada kemungkinan untuk melanjutkan sokongan untuk tahun keempat mengikut kriteria akademik.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-20 ... Baca lebih lanjut

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-205 best out of the top 800 institutions in the 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, published by the British magazine Times Higher Education. HUJI was the only Israeli university to place in the world’s top 200 universities in the rankings. Baca Ringkas