PhD dalam Matematik

Umum

Penerangan Program

136622_Keystone-Math-MA.jpg

Jabatan Matematik menawarkan program pengajian yang menuju ke Ph.D. darjah dalam matematik dan matematik gunaan. Kebanyakan Ph.D. pelajar juga memperoleh ijazah MS dalam matematik, matematik terapan, atau statistik sebagai sebahagian daripada program mereka.

Bidang penyelidikan Fakulti merangkumi algebra, topologi algebra, analisis, persamaan pembezaan, matematik diskrit, geometri, biologi matematik, kebarangkalian, dan statistik, dan Ph.D. baru-baru ini. pelajar telah bekerja di setiap bidang ini.

Sorotan Program

  • Fakulti kami sangat berkolaborasi dan pelajar berpeluang bekerja satu persatu dengan fakulti.
  • Pelajar siswazah mengambil bahagian dalam seminar di kawasan penyelidikan kami dan menganjurkan Seminar Matematik Intercollegiate Pelajar Siswazah.
  • Pelajar diberi banyak peluang untuk memperoleh pengalaman mengajar.
  • Graduan baru-baru ini telah memperolehi kedudukan kepemilikan dan pasca doktoral di kolej dan universiti, serta jawatan dalam kerajaan dan industri.

Ph.D. dalam Matematik

Rancangan kerja untuk Ph.D. ijazah merangkumi Ujian Komprehensif yang dinyatakan di atas, dan peperiksaan yang layak. Ph.D. dalam Matematik pelajar semua akan mengambil peperiksaan kelayakan dalam dua bidang yang sama, Algebra dan Real Analysis, dalam masa dua tahun. Pelajar dalam Ph.D. dalam Program Terapan akan mengikuti dasar yang selari dan diuji pada dua bidang yang berbeza, Statistik dan Kebarangkalian Gunaan untuk pelajar di landasan Statistik dan Analisis dan Persamaan Pembezaan untuk pelajar di trek Matematik Gunaan. Di samping itu, setiap pelajar akan diminta untuk menyediakan rancangan bertulis untuk kerja kursus lanjutan tambahan dan membaca artikel penyelidikan yang besar.

Pemeriksaan topik lanjutan juga akan diperlukan pada tahun ketiga. Peperiksaan umum, di mana calon menerangkan program tesis, dan disertasi doktor dan pembelaannya menyelesaikan pekerjaan untuk Ph.D. ijazah. Pelajar yang memasuki Lehigh tanpa ijazah sarjana mesti mengambil 72 kredit termasuk sekurang-kurangnya 48 kredit kursus biasa (iaitu bukan kredit disertasi). Pelajar ini biasanya memperoleh ijazah Sarjana semasa proses kerja mereka. Pelajar yang memasuki Lehigh dengan ijazah sarjana mesti mengambil 48 kredit termasuk sekurang-kurangnya 18 kredit kursus biasa (iaitu bukan kredit disertasi).

Penerangan mengenai Program

Jabatan ini menawarkan program pengajian yang membawa kepada MS dan Ph.D. darjah dalam Matematik, MS dan Ph.D. darjah dalam Matematik Gunaan dan ijazah MS dalam Statistik.

Program master menuntut 30 jam kredit kursus siswazah dengan sekurang-kurangnya 18 jam pada tahap 400. Hingga enam jam boleh diganti dengan tesis. Kursus dipilih dengan berunding dengan penasihat fakulti atau ahli Jawatankuasa Siswazah jabatan.

Program kedoktoran memerlukan minimum 72 kredit kursus siswazah melebihi ijazah sarjana muda. Pelajar yang telah memperoleh ijazah sarjana di institusi lain mesti mendaftar sekurang-kurangnya 48 jam kredit kursus siswazah.

Pada mulanya, kursus dipilih dengan berunding dengan penasihat fakulti atau ahli Jawatankuasa Siswazah jabatan. Setelah menyelesaikan semua syarat jabatan yang diperlukan untuk masuk ke pencalonan, rancangan pengajian diarahkan oleh penasihat tesis pelajar dan jawatankuasa kedoktoran. Pelajar siswazah sepenuh masa biasanya mendaftar selama 9 jam kredit setiap semester. Pelajar yang telah menyelesaikan kredit kursus minimum ke tahap biasanya mendaftar hanya 3 kredit setiap semester dan menyerahkan borang Perakuan Sepenuh Masa setiap semester semasa pendaftaran. Sekiranya pelajar telah melamar dan dimasukkan ke Calon Kedoktoran (ini mempunyai beberapa syarat, termasuk beberapa kertas kerja), maka pelajar biasanya mendaftar untuk 1 kredit "Pemeliharaan Calon." Pelajar harus merujuk Buku Panduan Pelajar Siswazah Kolej Seni dan Sains dan Katalog Lehigh University untuk maklumat yang lebih spesifik mengenai peraturan dan keperluan (termasuk tarikh akhir).

Kemasukan

Kemasukan Dibuka: Musim Panas / Kejatuhan / Musim Bunga

Tarikh Akhir Kejatuhan Semakan Permohonan: 15 Julai

Tarikh Akhir Kejatuhan Pertimbangan Bantuan Kewangan: 1 Januari

Tarikh Akhir Musim Semak Permohonan: 1 Disember

Tarikh Akhir Musim Panas untuk Semakan Permohonan: 30 April

Maklumat perhubungan

Robert Neel, Pengarah Siswazah
E-mel: robert.neel@lehigh.edu
Nombor Telefon: (610)758-5531

Syarat Kemasukan

  • 2 Surat Syor Diperlukan.
  • Skor Ujian GRE Sangat Disarankan.

Pemohon Antarabangsa

Pemohon Antarabangsa diminta untuk menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris sama dengan yang diperlukan oleh pelajar yang mencari ijazah. Semua pemohon antarabangsa yang bahasa ibunya bukan bahasa Inggeris mesti mengambil ujian TOEFL dan menghantar markah.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time facult ... Baca lebih lanjut

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time faculty and 90 professional staff, we are comparable in size and offer the intimacy of a liberal arts college, yet benefit from the resources of a research university. Our faculty are accomplished scholars, artists, and writers, recognized nationally and internationally as leaders in their fields, who share a commitment to the integration of teaching and scholarship into innovative, dynamic curricula set in an intellectually stimulating environment. Baca Ringkas