PhD dalam Kimia

Umum

Penerangan Program

Lehigh University Department of Chemistry" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/136631_Keystone-Chemistry-Header.jpg" alt="Lehigh University Department of Chemistry" data-json="{"author":"","author_url":"","source":""}" />

Kawasan penyelidikan untuk Ph.D. program merangkumi analisis, organik, anorganik, kimia fizikal, dan biokimia.

Jabatan ini mempunyai 14 anggota fakulti yang aktif dalam penyelidikan dengan bidang pengkhususan dalam Biointerfacial chemistry, Chemical force microscopy, Drug delivery, Electrochemistry, Gas separations, High-pressure chemistry, Lanthanide Chemistry, Lipids, Membranes, dan Langmuir-Blodgett film, Membrane protein, Rintangan pelbagai ubat, bahan Nanopori, kimia Organometallic, Organofl Fluorokimia, Kimia Polimer, Kimia Keadaan Pepejal, kimia permukaan logam dan semikonduktor, dan spektroskopi getaran polimer berstruktur nanostruktur.

Sorotan Program

 • Pelajar siswazah bekerja rapat dan dibimbing oleh penasihat penyelidikan mereka.
 • Pelajar mempunyai akses ke instrumen canggih dan melakukan penyelidikan canggih yang dibiayai oleh kerajaan.
 • Pelajar kami menerbitkan jurnal ilmiah terkemuka dan membentangkan karya mereka di persidangan nasional dan antarabangsa.
 • Pelajar siswazah mengembangkan kemahiran mengajar dan sangat kompetitif di pasaran pekerjaan.

Ph.D. ijazah dalam kimia adalah kemasukan anda ke dunia penyelesaian masalah molekul profesional. Sebagai ahli kimia profesional atau ahli biokimia, anda diharapkan dapat menyelesaikan masalah di dunia nyata dan berpeluang untuk menangani masalah sosial utama, yang kebanyakannya adalah masalah disiplin yang kabur. Lehigh Chemistry menyediakan pendekatan untuk pendidikan siswazah yang melatih pelajar untuk menjadi saintis bebas yang berjaya dalam dunia saintifik yang semakin interdisipliner. Pelajar siswazah di Jabatan Kimia terlibat dalam penyelidikan yang merangkumi dari meneroka kimia asas dan biokimia hingga menyelesaikan masalah berdasarkan misi yang semakin kompleks dan transdisipliner.

Mengapa memilih Lehigh untuk sekolah siswazah?

Pelajar siswazah dalam Kimia bekerjasama rapat dengan fakulti untuk menjalankan penyelidikan canggih yang memajukan pemahaman dan pengetahuan semasa dalam spektrum masalah kimia yang luas. Dalam program ini, anda akan belajar menggunakan penyelesaian masalah tahap molekul untuk memajukan bidang anda, menyumbang kepada literatur ilmiah, dan mengembangkan kemahiran untuk menangani cabaran kompleks dengan banyak bahagian yang bergerak.

Lehigh Chemistry menawarkan:

 • Projek penyelidikan antara disiplin.
 • Nisbah fakulti-ke-pelajar yang kecil.
 • Sokongan kewangan: tuisyen, dan faedah penjagaan kesihatan melalui pembantu mengajar, bantuan penyelidikan, dan persekutuan kepada semua pelajar yang mempunyai reputasi baik.
 • Kemudahan instrumentasi canggih.

Apa yang dilakukan PhD Kimia Lehigh selepas tamat sekolah?

Selepas tamat pengajian, banyak pelajar kami terus melakukan pekerjaan pasca doktoral di universiti dan institut berprestij atau mengambil pekerjaan di industri yang menjalankan penyelidikan atau pekerjaan lain. Alumni telah bekerja untuk pelbagai jawatan di beberapa institusi.

Lehigh University Department of Chemistry Xiaoji Xu

Apa yang diperlukan untuk mendapatkan Ph.D Kimia?

Untuk meringkaskan, aliran umum Ph.D. dalam kimia terdiri daripada:

Ujian Kemahiran

Ph.D. calon mesti menunjukkan kecekapan dalam tiga bidang dalam dua tahun pertama mereka di tempat tinggal dan sebelum menjadualkan Peperiksaan Umum mereka. Jabatan ini menjalankan pemeriksaan kemahiran dalam bidang biokimia, analitik, organik, bukan organik, dan kimia fizikal.

Kerja Kursus

Semua pelajar siswazah sepenuh masa mesti mendaftar sekurang-kurangnya 9 kredit kursus kursus peringkat siswazah (iaitu tahap 400). Terdapat pelbagai jenis kursus di Jabatan. Pelajar siswazah berunding dengan Pentadbir Siswazah (semester pertama) atau Penasihat Penyelidikan mereka untuk membina program unik yang merangkumi topik dan minat penyelidikan pelajar.

Memilih Penasihat Penyelidik

Jabatan Kimia menggunakan model ejen bebas di mana pelajar siswazah dimasukkan ke dalam program ini dan menghabiskan semester pertama mereka memilih kumpulan penyelidikan. Setiap pelajar akan bertemu dengan sekurang-kurangnya 4 fakulti untuk membincangkan projek penyelidikan sebelum menyerahkan senarai pilihan utama mereka kepada jawatankuasa penasihat siswazah (GAC).

Peperiksaan Am

Pemeriksaan Doktor Umum kadang-kadang disebut sebagai "Ujian Berkelayakan," adalah pembelaan lisan dari cadangan penyelidikan bertulis yang disampaikan kepada fakulti kimia mengenai jawatankuasa doktor pelajar yang mesti diselesaikan pada awal semester kelima pelajar.

Ph.D. Disertasi

Keperluan untuk Disertasi bertulis dan jadual waktu penyerahan draf dokumen ini dan versi akhir dari Disertasi ditetapkan oleh Peraturan Kolej dan Universiti.

Syarat Kemasukan

 • 2 Surat Syor Diperlukan: Pengesyor harus berada dalam bidang kimia atau dalam bidang pengajian yang dekat.
 • Ujian am GRE tidak diperlukan.
 • Pernyataan minat: Sila berikan ringkasan objektif kerjaya anda serta pengalaman kerja dan / atau penyelidikan dengan merujuk kepada bidang pengajian siswazah yang dipilih. Panjang karangan anda tidak boleh melebihi dua halaman. Sekiranya sesuai, sila beri komen mengenai cabaran atau kemunduran yang anda hadapi dan bagaimana anda mengatasinya. Anda boleh menggunakan pernyataan ini untuk mengatasi kelemahan yang dirasakan dalam permohonan anda yang ingin dipertimbangkan oleh jawatankuasa.
 • Transkrip Untuk pemohon antarabangsa, anda perlu memberikan transkrip yang telah diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris, bersama dengan versi rasmi dalam bahasa asalnya.
 • Curriculum Vitae.

Pemohon Antarabangsa

Pemohon Antarabangsa diminta untuk menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris sama dengan yang diperlukan oleh pelajar yang mencari ijazah. Semua pemohon antarabangsa mesti mengambil ujian TOEFL dan menghantar markah.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time facult ... Baca lebih lanjut

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time faculty and 90 professional staff, we are comparable in size and offer the intimacy of a liberal arts college, yet benefit from the resources of a research university. Our faculty are accomplished scholars, artists, and writers, recognized nationally and internationally as leaders in their fields, who share a commitment to the integration of teaching and scholarship into innovative, dynamic curricula set in an intellectually stimulating environment. Baca Ringkas