Kimia dan Teknologi Bahan Makanan

Singkatan: DKAP_CHTP

Tahap unit kursus: Doktor Falsafah

Fakulti: Fakulti Kimia

Tahun akademik: 2019/2020

Tajuk yang dianugerahkan: Ph.D.

Kelayakan yang dianugerahkan: Ph.D. dalam bidang "Kimia dan Teknologi Bahan Makanan"

Tahap kelayakan: Doktor (kitaran ke-3)

Keperluan kemasukan khusus:

Ijazah Sarjana dalam kejuruteraan kimia, kimia makanan atau pengkhususan kimia lain yang diperolehi di fakulti universiti, ICT Prague atau universiti pertanian.

Hasil pembelajaran utama:

Ph.D. penyelidikan berkaitan kajian dan penyelidikan tertumpu kepada pengambilalihan dan pembangunan pengetahuan teoretikal dan kemahiran eksperimen dalam bidang kimia makanan dan proses kejuruteraan penghasilan makanan, kimia analitik dan fizikal yang digunakan, mikrobiologi, biokimia dan bioteknologi molekul. Kajian ini dirancang selaras dengan perkembangan sains makanan dan teknologi makanan dan pengkhususan asas dan penerapan yang lain.

Perhatian utama adalah menumpukan pada pembuatan, pemprosesan, penyimpanan, kawalan kualiti dan keselamatan makanan. Oleh kerana perkembangan pesat teknik biologi molekul, perhatian yang cukup diberikan kepada penggunaan disiplin ini dalam pembangunan teknologi makanan baru. Pengetahuan saintifik memberi tumpuan kepada kualiti dan keselamatan makanan, pengeluaran makanan berfungsi dan pembangunan kaedah diagnostik molekul moden-biologi.

Pengalaman kerja:

Pengalaman kerja bukan sebahagian daripada rancangan kajian standard.

Peperiksaan akhir negeri:

Pemeriksaan kedoktoran negeri membuktikan pengetahuan teoritis mendalam dalam bidang tesis disertasi dan bidang pengajian, termasuk asas metodologi kerja saintifik. Kandungannya didasarkan pada topik program kedoktoran dan pelan kajian individu pelajar kedoktoran.
Bahagian peperiksaan doktor terdiri daripada perbincangan mengenai hubungan dengan topik disertasi yang disampaikan oleh pelajar kedoktoran. . Perbincangan ini mengandungi terutamanya penilaian kritikal mengenai penemuan dalam bidang topik disertasi, matlamat yang diharapkan dari tesis disertasi dan ciri-ciri kaedah penyelidikan terpilih.

Kursus Pengajian:

Semasa program doktoral pelajar mengikut pelan individu peperiksaan menghadiri kuliah, kursus, seminar, mengambil bahagian dalam latihan domestik dan luar negeri, aktiviti pendidikan jabatan latihan dan kerja-kerja disertasi. Semasa kursus pengajian pelajar doktoral diwajibkan untuk mengambil bahagian dalam persidangan sains yang dianjurkan oleh FCH BUT, di mana dia akan menyampaikan persembahan dalam bahasa Inggeris. Beberapa kali setahun, pelajar mengambil bahagian dalam bengkel yang dianjurkan oleh Lembaga Pakar program doktoral yang relevan, sekurang-kurangnya satu simposium ilmiah antarabangsa di Republik Czech, akhirnya. di luar negara dan dikehendaki untuk menerbitkan sekurang-kurangnya satu artikel dalam jurnal antarabangsa dengan JIKA. Pelajar menjadi lulusan pengajian kedoktoran dalam pengkhususan yang relevan dengan berjaya meluluskan pemeriksaan kedoktoran negeri dan dengan mempertahankan disertasi. Beliau memperoleh ijazah "Doktor", disingkat "Ph.D."

Profil pekerjaan graduan dengan contoh:

Graduan program doktoral akan mendapat pengetahuan teori dan kemahiran eksperimen praktikal dan pengalaman yang diperlukan untuk penyelesaian kreatif bebas masalah dalam bidang kimia makanan yang luas dan kompleks.

Program ini berorientasikan pada asas kimia makanan dan pengeluaran bioteknologi berkaitan dengan keselamatan dan pembangunan teknologi canggih, dan kawalan kualiti dan keselamatan makanan yang dihasilkan.

Para graduan mencari pekerjaan di universiti dan penyelidikan bukan universiti, R

Profil siswazah juga menawarkan pekerjaan dalam institusi kawalan negeri dan organisasi perniagaan. Profil siswazah dirancang untuk dibandingkan dengan kajian serupa di universiti tempatan dan luar negeri dan dengan permintaan Kawasan Penyelidikan Eropah.

Keperluan pengijazahan: peperiksaan akhir negara, tesis doktor

Cara pengajian: sepenuh masa, digabungkan

Penyelia program: prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh Brno University of Technology »

Tarikh Akhir Kemaskini Januari 19, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
2,000 EUR
setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019