Kimia fizikal

Singkatan: DPAP_FCH_4

Tahap unit kursus: Doktor Falsafah

Fakulti: Fakulti Kimia

Tahun akademik: 2018/2019

Tajuk yang dianugerahkan: Ph.D.

Kelayakan yang dianugerahkan: Ph.D. dalam bidang "Kimia Fizikal"

Tahap kelayakan: Doktor (kitaran ke-3)

Keperluan kemasukan khusus:

Kemasukan ke Fakulti Kimia dikondisikan dengan menyiapkan program Sarjana dalam bidang yang sama atau yang berkaitan. Prasyarat dasar untuk kemasukan adalah minat dan kebolehan untuk kerja sains, pengetahuan bahasa Inggeris dan rekod pengajian yang sangat baik yang dicapai dalam program Sarjana (purata mata gred semua peperiksaan lulus biasanya tidak melebihi 2.0).

Profil program

Berorientasikan profesional.

Objektif utama kajian ini adalah untuk melatih profesional yang berkelayakan tinggi yang akan bersedia untuk aktiviti bebas, kreatif, saintifik dan penyelidikan dalam bidang kimia fizikal. Pelajar dilatih untuk merumuskan masalah saintifik secara bebas, mencadangkan hipotesis dan prosedur yang membawa kepada penyelesaiannya dan cuba pengesahannya pada tahap percubaan atau teoritis.

Penilaian kritikal mengenai maklumat saintifik yang diterbitkan dan keupayaan untuk berkomunikasi dalam bahasa Inggeris - secara lisan dan dalam bentuk bertulis, menjadikan sebahagian kajian.

Hasil pembelajaran utama

Pascasiswazah dalam Ph.D. Program pengajian Kimia Fizikal mampu merumuskan masalah saintifik secara bebas, untuk merangka hipotesis untuk penyelesaian dan menjalankan kerja eksperimen dan teoretikal untuk pengesahannya. Pada masa yang sama, dia mampu penilaian kritikal terhadap maklumat saintifik yang diterbitkan dan persembahan hasil eksperimen dalam bahasa Inggeris juga.

Profil pekerjaan graduan dengan contoh

Pengkhususan profesional profesional yang akan dapat mengambil bahagian dalam aktiviti saintifik dan penyelidikan yang berkelayakan berdasarkan proses fizikal-kimia, iaitu di jurusan universiti, jabatan Akademi Sains, institut penyelidikan, tetapi juga di pusat penyelidikan industri.

Graduan disediakan untuk kerja kreatif bebas dalam bidang kimia fizikal. Oleh kerana pelbagai aplikasi praktikal kimia fizikal, graduan dapat mencari pekerjaan bukan sahaja dalam penyelidikan fizikal dan kimia tetapi hampir dalam semua pengkhususan berkaitan kimia atau kimia.

Keperluan pengijazahan: peperiksaan akhir negara, tesis kedoktoran Kaedah pengajaran: kajian sepenuh masa

Penyelia program: prof. Ing. Miloslav Pekař, CSc.

Penyelaras jabatan ECTS: prof. Ing. Oldřich Zmeškal, CSc.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh Brno University of Technology »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
2,000 EUR
setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019