PhD in Finance - Vienna Graduate School Of Finance

Vienna Graduate School Of Finance (VGSF) menjemput pelajar yang menjanjikan dengan profil akademik yang cemerlang untuk memohon Program PhD kami dalam Kewangan. VGSF adalah hasil kerjasama antara tiga institusi: Institut Pengajian Lanjutan (IHS), University of Vienna, dan WU (Vienna University of Economics and Business).

Kekuatan utama program ini:

Program PhD adalah program sepenuh masa 5 tahun yang disusun dalam kursus dan penyelidikan. Para pelajar PhD mendapat manfaat daripada persekitaran penyelidikan dan pembelajaran yang merangsang dan menerima bimbingan berterusan dari fakulti sepanjang tempoh program. Di VGSF, anda lebih daripada seorang pelajar; Anda adalah rakan sekerja dan ahli komuniti kami. Ahli fakulti adalah pakar dalam bidang masing-masing dan berkolaborasi dengan para profesional dan ahli akademik terkenal dari seluruh dunia, yang secara kerap dijemput ke VGSF untuk syarahan atau seminar tetamu.

Fakulti dan bidang penyelidikan

Fakulti VGSF termasuk profesor dan fakulti junior dari IHS, University of Vienna, dan WU. Mereka adalah pakar dalam bidang penyelidikan mereka, menerbitkan dalam jurnal yang terkenal. VGSF kerap menjemput profesor tetamu, yang merupakan penyelidik terkemuka dalam bidang kepakaran masing-masing, untuk meningkatkan lagi kualiti pengajaran program yang cemerlang.

Bidang penyelidikan utama VGSF adalah:

 • Kewangan korporat
 • Penetapan Aset
 • Pengantaraan Kewangan
 • Struktur Mikro Pasaran
 • Perbankan dan Risiko Kredit
 • Ekonomi Insurans

Pembiayaan (biasiswa)

VGSF dibiayai oleh Dana Sains Austria (FWF), dan pelajar dikerjakan oleh University of Vienna atau oleh WU. Mereka menerima gaji bulanan kasar sebanyak kira-kira € 2,000, termasuk insurans kesihatan. Gaji di Austria dibayar 14 kali setahun. Gaji ke-13 dan ke-14 dibayar sepanjang tahun dan dikenakan cukai pada kadar yang sangat rendah. Pelajar dikecualikan dari yuran pengajian. Pembiayaan dijamin selama lima tahun; Walau bagaimanapun, ia adalah tertakluk kepada prestasi akademik yang memuaskan.

Waktu pemohonan

Pembukaan: 2 November 2018

Penutup: 31 Januari 2019 (tengah malam Masa Pasifik)

Pusingan pertama tawaran pada semua permohonan yang lengkap diterima pada 08 Disember 2018 (tengah malam Pasifik Masa). Pusingan kedua tawaran akan dibuat selepas tarikh akhir permohonan.

Keperluan

Calon mesti memegang ijazah sarjana atau diharapkan untuk menamatkan gelar sarjana mereka dengan permulaan program PhD (September). Pemohon biasa memegang ijazah sarjana dalam bidang ekonomi, kewangan, matematik, atau statistik. Pemohon perlu mempunyai minat penyelidikan yang kukuh dalam kewangan.

Prosedur permohonan

Jawatankuasa kemasukan akan menyemak dengan teliti setiap permohonan, yang mesti termasuk dokumen-dokumen berikut:

 • Penyataan tujuan yang menggariskan mengapa calon berminat untuk melengkapkan program PhD
 • Sijil darjah dan transkrip rasmi
 • Curriculum vitae
 • Skor GMAT atau GRE (tidak lebih daripada lima tahun)
 • Bukti penguasaan bahasa Inggeris
 • Dua surat cadangan

Untuk menghantar permohonan anda, gunakan alat dalam talian di www.vgsf.ac.at/apply-now

Untuk maklumat lanjut:

www.vgsf.ac.at/application

www.vgsf.ac.at/phd-structure

www.vgsf.ac.at/faculty

www.vgsf.ac.at/placements

Program diajar dalam:
 • English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,000 EUR
gaji bulanan kasar
Deadline
Permintaan Maklumat
(midnight Pacific Time)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
(midnight Pacific Time)
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
(midnight Pacific Time)
End Date