PhD dalam Kepimpinan dan Tadbir Urus

Umum

Penerangan Program

Program ini memberi penekanan kepada penyelidikan mengenai falsafah, teori dan amalan pentadbiran dan pentadbiran pentadbiran, untuk menganalisis daripada kerangka kepimpinan (berbeza dengan pengurusan). Program ini menyediakan untuk memeriksa amalan kepimpinan dan tadbir urus, termasuk dinamik konteks pengikut-pengikut, kepimpinan penyesuaian, dan pengawasan sumber kewangan, material dan sumber manusia. Ia mempunyai kepekatan berikut;

 1. Kepimpinan dan Tadbir Urus Korporat,
 2. Psikologi Kepimpinan,
 3. Tadbir Urus Awam,
 4. Kepimpinan Sivik,
 5. Kepimpinan Sektor Keagamaan dan
 6. Tadbir Urus, Keagungan & Kepimpinan Politik.

Ph.D. Program Pilihan mod pembelajaran untuk tempoh kursus:

 • Kelas petang - Isnin-Khamis
 • Kelas hujung minggu - Jumaat dan Sabtu
 • Kelas modular - 2 minggu setiap semester

130892_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgHeadway / Unsplash

Syarat Kemasukan

 • Untuk dimasukkan ke program doktoral AIU , pemohon mesti memegang Ijazah Sarjana dari AIU atau institusi yang diiktiraf oleh Senat AIU . Di luar pemilikan ijazah, pemohon mestilah mempunyai purata kumulatif sekurang-kurangnya satu B dalam pengajian Mastersnya dan mesti menunjukkan keupayaan dalam penyelidikan akademik. Keperluan minimum program khusus akan dikenakan.
 • Dalam kes-kes yang luar biasa, Senat, atas cadangan mana-mana sekolah, boleh mengakui program doktor, pemohon yang memegang Ijazah Sarjana, dengan syarat bahawa calon tersebut, berdasarkan kerja-kerja penyelidikan, kerja profesional dan akademik yang mereka lakukan, boleh menunjukkan bahawa mereka adalah berkelayakan untuk menjalankan kerja doktor.

Bila Terapkan

Permohonan untuk program biasa biasanya ditutup pada 15 Disember untuk pengambilan Januari, 15 April untuk pengambilan bulan Mei dan 15 Ogos untuk pengambilan bulan September.

Untuk pelajar antarabangsa yang diterima dalam pengambilan bulan September, borang permohonan anda sepatutnya dihantar pada bulan April, untuk pengambilan bulan Januari anda harus menghantar permohonan anda pada bulan September dan untuk pengambilan bulan April anda harus menghantar borang permohonan pada Januari.

Untuk program Berbasis Sekolah, permohonan anda sepatutnya sampai pada kami tidak lewat dari Mac 10 untuk cuti April, 10 Julai untuk cuti Ogos dan 10 November untuk Cuti Disember.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International U ... Baca lebih lanjut

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International University currently trains students in Theology, Business, ICT, Psychology, Languages, Community Development, Linguistics Leadership and Education. Baca Ringkas