PhD dalam Kejuruteraan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Baca lebih lanjut mengenai bagaimana RIT menangani krisis coronavirus di sini

Gambaran keseluruhan

Program doktor dalam bidang kejuruteraan menyiapkan pemimpin kejuruteraan generasi akan datang untuk menangani beberapa masalah yang paling menakutkan dan kompleks yang dihadapi oleh masyarakat kita.

Doktor kejuruteraan kejuruteraan menghasilkan lulusan yang pakar dalam bidang ilmu dalam bidang disiplin kejuruteraan. Daripada menyekat graduan ke bidang kejuruteraan individu, kejuruteraan Ph.D. menyediakan para pelajar dengan fleksibiliti untuk menjadi ahli-ahli subjek khusus disiplin dan inovasi kejuruteraan dalam persekitaran arsitektur terbuka, memupuk pertumbuhan intelektual di sepanjang kedua-dua Pathways interdisipliner dan dalam batas-batas disiplin kejuruteraan konvensional. Dengan pendekatan ini, program ini membangunkan penyelidik bertaraf dunia yang dapat memanfaatkan penemuan dan inovasi yang paling menjanjikan, tanpa mengira asalnya dalam bidang kejuruteraan, untuk membangunkan penyelesaian interdisipliner untuk cabaran dunia nyata.

Doktor dalam bidang kejuruteraan memerlukan setiap pelajar untuk menangani masalah teknikal asas kepentingan nasional dan global untuk abad ke-21 . Empat industri utama - penjagaan kesihatan, komunikasi, tenaga, dan pengangkutan - ditangani khusus. Ini aplikasi domain memberi kesan kepada setiap individu di planet ini dan menjadi tumpuan daerah doktor calon dan fakulti akan menyumbang melalui kajian dan penyelidikan.

Kolej ini telah mengenal pasti beberapa kekuatan penyelidikan teknologi termasuk pembuatan dan bahan, pemprosesan isyarat dan imej, robotik dan mekatronik, pemindahan haba dan termo-cecair, pengkomputeran prestasi dan kuasa, teknologi akses dan bantuan, simulasi, pemodelan dan pengoptimuman, keselamatan dan keselamatan , dan sains nano dan kejuruteraan. Pelajar berkolaborasi dengan ahli fakulti dari pelbagai disiplin kejuruteraan untuk membawa kekuatan teknologi ini untuk menyelesaikan masalah kepentingan global dalam domain aplikasi.

Pelan pengajian

Kurikulum untuk bidang kejuruteraan dalam bidang kejuruteraan menyediakan kursus disiplin dan interdisipliner , bimbingan penyelidikan, dan seminar kawasan tumpuan kejuruteraan. Pelajar dijangka mempunyai kekuatan teknikal yang berasaskan disiplin untuk menjalankan dan menyelesaikan penyelidikan interdisipliner yang bebas, asli, dan novel yang menyumbang kepada salah satu daripada empat bidang tumpuan industri dan / atau masyarakat. Program ini terdiri daripada 66 jam kredit: 18 kredit kursus teras, 9 kredit asas disiplin, 9 kredit kawasan tumpuan industri, dan 30 kredit penyelidikan

Kursus Teras

Pelajar melengkapkan kursus-kursus teras berikut: Kaedah Penyelidikan Interdisipliner (ENGR-701), Yayasan Analisa Kejuruteraan (ENGR-707), Penerjemahan Penemuan ke Amalan (ENGR-702), analytics analytics elektif, dan seminar doktor.

Kursus asas disiplin

Kursus asas membina kedalaman dalam bidang kejuruteraan, seperti kejuruteraan mekanikal, kejuruteraan elektrik dan mikroelektronik, kejuruteraan komputer, kejuruteraan industri dan sistem, kejuruteraan kimia, atau kejuruteraan bioperubatan.

Kursus domain permohonan

Set kursus kejuruteraan yang ketat ini menyediakan pelajar dengan liputan komprehensif mengenai cabaran kejuruteraan dan pendekatan penyelesaian di salah satu daripada empat bidang industri utama yang berkaitan dengan program: penjagaan kesihatan, tenaga, komunikasi, dan pengangkutan. Pelajar memilih kawasan tumpuan dan bekerjasama dengan pengarah program untuk mengenal pasti satu set kursus bidang tumpuan yang sesuai dengan minat penyelidikan dan profesional mereka. Pelajar juga boleh mengikuti kursus tambahan dari industri pilihan mereka sebagai pilihan.

Peperiksaan kelayakan

Pelajar menyelesaikan peperiksaan kelayakan pada akhir tahun pertama pengajian mereka. Peperiksaan menilai bakat, potensi, dan kecekapan pelajar dalam menjalankan Ph.D. penyelidikan peringkat.

Cadangan disertasi dan peperiksaan pencalonan

Pelajar mesti mengemukakan cadangan disertasi kepada jawatankuasa disertasi mereka tidak lama selepas enam bulan selepas peperiksaan kelayakan dan sekurang-kurangnya dua belas bulan sebelum peperiksaan pertahanan disertasi. Cadangan ini memberi peluang kepada pelajar untuk menghuraikan rancangan penyelidikan mereka dan mendapatkan maklum balas mengenai arah dan pendekatan kepada penyelidikan mereka dari jawatankuasa disertasinya.

Mesyuarat semakan penyelidikan

Mesyuarat semakan penyelidikan memberikan maklum balas yang komprehensif kepada pelajar mengenai kemajuan penyelidikan disertasi dan hasil yang diharapkan sebelum mempertahankan disertasi penuh mereka. Mesyuarat semakan penyelidikan mestilah diadakan sekurang-kurangnya setiap enam bulan selepas tamatnya cadangan disertasi dan peperiksaan calon sehingga pertahanan disertasi.

Persembahan dan pembelaan disertasi

Setiap calon kedoktoran mempersiapkan disertasi asal, teknikal, dan bertulis yang baik. Mereka hadir dan mempertahankan disertasi mereka dan penyelidikan yang disertakan kepada jawatankuasa disertasi mereka.

Syarat Kemasukan

Dipertimbangkan untuk kemasukan ke Ph.D. program dalam kejuruteraan, calon mesti memenuhi syarat-syarat berikut:

  • Lengkapkan permohonan lepasan .
  • Pegang ijazah sarjana muda (atau setaraf) dari universiti atau kolej yang diiktiraf dalam bidang disiplin kejuruteraan.
  • Hantar transkrip rasmi (dalam bahasa Inggeris) untuk semua kursus kursus sarjana dan lepasan yang telah siap sebelum ini.
  • Mempunyai IPad kumulatif minimum 3.0 (atau setaraf).
  • Hantar skor daripada GRE.
  • Kirimkan Pernyataan Tujuan Penyelidikan yang menggambarkan minat (a) pemohon terhadap salah satu dari empat domain aplikasi pengangkutan, tenaga, komunikasi, atau perawatan kesihatan; (b) bidang kekuatan teknologi yang selaras dengan fakulti kolej; dan (c) asas disiplin.
  • Serahkan resume semasa atau vitae kurikulum yang menonjolkan latar belakang dan pengalaman pendidikan.
  • Serahkan sekurang-kurangnya dua surat cadangan akademik dan / atau profesional. Surat untuk calon doktor mestilah dirahsiakan dan mesti dikemukakan terus dari pengadil kepada RIT.
  • Mengambil bahagian dalam temu bual di kampus atau telekonferensi (jika berkenaan).
  • Pemohon antarabangsa yang bahasa ibunda bukan bahasa Inggeris mesti mengemukakan skor dari TOEFL, IELTS, atau PTE. Skor TOEFL minimum 94 (berasaskan internet) diperlukan. Skor IELTS minimum 7.0 diperlukan. Keperluan skor ujian bahasa Inggeris diketepikan untuk penutur asli bahasa Inggeris atau bagi mereka yang menghantar transkrip dari peringkat yang diperolehi di institusi Amerika.

Maklumat tambahan

Kediaman

Semua pelajar dalam program ini mesti menghabiskan sekurang-kurangnya tiga tahun di kediaman sebelum menyelesaikan ijazah.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word ... Baca lebih lanjut

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word "technology" in our name. At RIT, you will discover a university of artists and designers on the one hand, and scientists, engineers, and business leaders on the other – a collision of the right brain and the left brain. Baca Ringkas