Baca keterangan rasmi

LSBU adalah universiti moden terkemuka di London untuk penyelidikan yang terkemuka di dunia dan antarabangsa yang sangat baik dalam Kejuruteraan Am, yang merangkumi penyelidikan Alam Sekitar dan Penyelidikan Senibina - Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan (REF) 2014.

Pelbagai aktiviti penyelidikan di Sekolah kami, bersama-sama dengan gabungan kakitangan akademik, pelajar penyelidikan pasca kedoktoran dan profesor yang melawat, membolehkan kami menawarkan persekitaran yang merangsang dan pelbagai.

Tema penyelidikan

Penyelidikan di bidang kejuruteraan dan persekitaran yang dibina dijalankan oleh pusat pakar. Kebanyakan kakitangan akademik tergolong dalam satu atau lebih daripada ini dan pelajar penyelidikan boleh mengharapkan untuk menyertai satu pasukan kecil yang bekerja pada masalah tertentu. Tema penyelidikan merangkumi:

 • Akustik
 • Kejuruteraan Pengangkutan
 • Penyejukbekuan dan Pendingin hawa
 • Tenaga yang Cekap dan Boleh Diperbaharui di Bangunan

Kawasan penyelidikan di mana kami dapat menawarkan penyeliaan termasuk:

 • Reka bentuk tenaga rendah pasif dan fizik bangunan, kesan perubahan iklim dan penyesuaian bangunan sedia ada
 • Perkhidmatan bangunan, teknologi tenaga yang cekap dan boleh diperbaharui
 • Penyejukbekuan, penghawa dingin, pemanasan, penyejukan dan teknologi penyimpanan tenaga
 • Perkhidmatan bangunan elektrik termasuk lampu, kuasa dan kawalan
 • Akustik persekitaran dan seni bina
 • Penilaian kitaran, penyelenggaraan dan pengurusan aset.
 • Kejuruteraan struktur, analisis struktur dan simulasi,
 • Kejuruteraan pengangkutan
 • Sistem dan pengurusan air
 • Pembangunan kemapanan
 • Daya tahan bandar
 • Penuaan penyelidikan dalam persekitaran yang dibina dan manusia
 • Pembinaan hijau
 • Kecekapan tenaga dan sumber
 • Memantau permintaan tenaga
 • Penilaian tenaga, pengukuran dan prestasi bangunan
 • Tenaga boleh diperbaharui di bandar, masyarakat dan daerah
 • Ketahanan bencana

Seorang ahli kakitangan, pakar dalam bidang yang dipilih, bertanggungjawab secara langsung untuk membimbing dan menyokong program penyelidikan anda. Sebagai pelajar penyelidikan, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti akademik yang berkembang maju kami.

PhD, mengikut definisi, adalah sumbangan asal kepada pengetahuan. Ijazah penyelidikan adalah berbeza daripada kursus yang diajar. Pelajar penyelidikan dijangka mengarahkan diri mereka sendiri dengan sokongan dari pasukan pengawas.

Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod

Kemudahan

Mengatur suhu bangunan dengan cekap, PhD

Penyelidikan PhD Metkel menumpukan pada peningkatan kecekapan sistem pam haba sumber kerja, penemuannya mempunyai implikasi terhadap dasar kerajaan dan industri yang boleh diperbaharui

Pusat Tenaga Cekap dan Boleh Diperbaharui di Bangunan (CEREB)

Kemudahan £ 2.8million ini adalah sumber unik, pengajaran, penyelidikan dan demonstrasi untuk penyelesaian tenaga boleh diperbaharui dan cerdas.

Kemudahan Penyelidikan Akustik

Makmal akustik kami menawarkan persekitaran pembelajaran yang luar biasa dan jarang berlaku. Kemudahan termasuk Dewan Anechoic dan Dewan Reverberation, yang menyokong penyelidikan canggih dalam bidang akustik yang digunakan.

Kebolehpasaran

Pembangunan kemahiran penyelidikan

Semua pelajar penyelidikan dikehendaki menyertai program Pembangunan Kecekapan Utama yang bertujuan untuk membangunkan kemahiran yang boleh dipindahmilik selain mereka yang bekerja dalam menjalankan penyelidikan. Latihan dalam kaedah penyelidikan boleh didapati melalui seminar penyelidikan yang kerap.

Apabila perlu pelajar penyelidikan dapat mengikuti, sebahagian, kursus Masters yang relevan yang terdapat di dalam Sekolah dan unit-unit tertentu pada metodologi penyelidikan. Dalam sesetengah kes, pelajar penyelidikan digalakkan mengikuti kursus-kursus lain yang ada di dalam Universiti atau secara luaran yang bertujuan meningkatkan kepakaran umum mereka di kawasan pilihan mereka.

Di samping itu, mereka boleh digalakkan mengikuti kursus bahasa yang bertujuan meningkatkan kemahiran lisan dan bertulis mereka - yang penting dalam kerjaya masa depan mereka.

Kemahiran yang boleh ditukar

Gelaran penyelidikan akan membekalkan anda dengan banyak kemahiran yang boleh dipindahmilik. Disiplin diri, permintaan terhadap pemikiran analitis yang jelas, dan keupayaan untuk mengubah kritikan terhadap orang lain menjadi sesuatu yang membina diri anda sendiri, semuanya merupakan latihan yang unik untuk hampir semua jenis kerjaya. Keseronokan dan kepuasan mencari fakta-fakta baru, idea baru, atau cara baru untuk melihat sesuatu boleh menjadi sangat bermanfaat.

Menghadiri persidangan

Pelajar penyelidikan sering ditaja untuk menghadiri persidangan kebangsaan dan antarabangsa dan bertemu dengan saintis utama dalam bidang mereka dan membentangkan hasil penyelidikan mereka. Kemajuan semua pelajar penyelidikan dipantau secara formal oleh Jawatankuasa Ijazah Penyelidikan Universiti.

Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate untuk tahun kedua berturut-turut - The Times dan Sunday Times Good University Guide 2018, 2019.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.

Syarat kemasukan

Pemohon untuk program Ijazah Penyelidikan di LSBU biasanya dijangka mempunyai ijazah kepujian yang baik (2: 2 dan ke atas) dan kelayakan pascasiswazah yang berkaitan, sebaiknya merit di peringkat Sarjana. Sila juga membekalkan dua rujukan akademik sebagai sebahagian daripada permohonan anda. Anda juga perlu menunjukkan bukti semua kelayakan anda. Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda perlu untuk membuktikan kecekapan anda dalam Bahasa Inggeris, menunjukkan skor IELTS sekurang-kurangnya 7.0 pada peringkat pascasarjana. Anda akan dijemput untuk temu bual dengan penyelia potensi anda, secara peribadi atau melalui telefon, sebelum tawaran dibuat.

Skim Kelulusan Teknologi Akademik

Sekiranya anda bukan negara EU / EEA, anda mungkin perlu memohon kepada Pejabat Asing dan Komanwel (FCO) untuk kelulusan dari Skim Kelulusan Teknologi Akademik (ATAS) untuk mengkaji kursus ini. Ini adalah syarat untuk pendaftaran di Universiti atau untuk mendapatkan Pengesahan Penerimaan Pengajian (CAS) jika anda perlu membuat permohonan Tier 4 General visa. Sila ambil perhatian, Sijil ATAS tidak diperlukan untuk anda mengemukakan permohonan untuk kursus di LSBU dan untuk menerima tawaran.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai sama ada anda akan memerlukan ini melalui laman web FCO dan dalam panduan MyLSBU kami ke Skim Kelulusan Teknologi Akademik.

Proses memperolehi sij sijinya boleh mengambil sedikit masa sehingga penting untuk memeriksa sama ada Anda memerlukannya sedini mungkin sehingga Anda dapat membuat permohonan untuk sertifikat untuk memperolehnya dalam waktu yang baik. Kegagalan untuk menghasilkan sijil BA yang sah boleh mengakibatkan kelewatan menerima CAS anda atau kami mungkin tidak dapat mendaftarkan anda di Universiti.

Kod JACS untuk kursus ini ialah H700.

Cara memohon

Arahan untuk pemohon Laman Utama / EU

Mod

Rumah / pelajar pascasiswazah EU dan pelajar penyelidikan hendaklah memohon melalui sistem aplikasi berdedikasi kami.

Butir-butir lengkap tentang bagaimana untuk melakukan ini dibekalkan pada kami Bagaimana untuk memohon bahagian untuk pelajar pascasiswazah dan kami Bagaimana untuk memohon bahagian untuk pelajar penyelidikan.

Pemohon antarabangsa harus menggunakan sistem aplikasi antarabangsa kami. Butiran lengkap boleh didapati di kami Bagaimana untuk memohon bahagian untuk pelajar antarabangsa.

Memandangkan permohonan anda

Permohonan anda akan diedarkan kepada beberapa penyelia berpotensi yang akan melihat kelayakan akademik, pengalaman dan cadangan penyelidikan untuk menentukan sama ada minat penyelidikan anda adalah sesuatu yang boleh diawasi di LSBU.

Terdapat juga wawancara sama ada melalui telefon atau di Universiti. Jika anda berjaya, anda akan ditawarkan tempat kursus dan dimaklumkan tentang tarikh pendaftaran seterusnya. Seluruh proses biasanya mengambil masa antara enam hingga lapan minggu, dari penerimaan permohonan anda kepada keputusan yang dibuat mengenai permohonan anda di Sekolah.

Cadangan penyelidikan

Apabila memohon, sila lampirkan cadangan penyelidikan anda (maksimum 2,000 perkataan).

Bersedia untuk memulakan

Kami membantu pelajar kami bersiap untuk universiti sebelum semester bermula. Untuk mengetahui bila anda perlu memohon penginapan LSBU atau kewangan pelajar anda membaca tab Bagaimana untuk memohon untuk kursus ini.

Selamat Datang Minggu

Sebelum memulakan kursus, kami akan menghantar maklumat tentang apa yang perlu anda lakukan sebelum anda tiba dan selama beberapa hari pertama di kampus. Anda boleh membaca tentang proses pada halaman Minggu Selamat Datang kami.

Program diajar dalam:
English

Lihat 20 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 23, 2019
This course is Online, Campus based
Start Date
Apr. 2019
Mei 2019
Duration
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,325 GBP
Tahun 1 bayaran sepenuh masa UK / EU: £ 4325; Tahun 1 sepenuh masa Bayaran antarabangsa: £ 13780. Tahun 1 sambilan UK / EU fee: £ 2162.5; Tahun 1 separuh masa Bayaran antarabangsa: £ 6890
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Apr. 2019
End Date
Mac. 31, 2022
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Mei 2019
End Date
Apr. 30, 2022
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 23, 2019
End Date
Jun 4, 2022
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Okt. 2019
End Date
Sept. 30, 2022
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Nov. 2019
End Date
Okt. 31, 2022
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan. 27, 2020
End Date
Jan. 21, 2023
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Feb. 2020
End Date
Jan. 21, 2023
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Mac. 2020
End Date
Feb. 28, 2022
Tarikh tutup permohonan

Apr. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Mac. 31, 2022

Mei 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Apr. 30, 2022

Sept. 23, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jun 4, 2022

Okt. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sept. 30, 2022

Nov. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Okt. 31, 2022

Jan. 27, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan. 21, 2023

Feb. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan. 21, 2023

Mac. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Feb. 28, 2022