PhD dalam Kejuruteraan Kimia

Umum

Penerangan Program

Teknologi Kejuruteraan Kimia

Teknologi Kejuruteraan Kimia memberi tumpuan kepada pengendalian, analisis, pemantauan, sifat, dan pemrosesan pelbagai jenis bahan seperti bahan kimia, sebatian, pasta, turunan petroleum, bijih perlombongan, farmasi, produk gas, dan banyak lagi. Reaksi dan sifat kimia diperiksa secara kecil-kecilan dan kemudian digunakan pada persekitaran industri sebenar. Kejuruteraan Kimia melibatkan pertukaran kimia antara bahan apabila bahan mentah diubah menjadi produk. Ini juga menyelidiki sifat reaksi kimia dan melibatkan proses dan reka bentuk pengoptimuman peralatan dan proses, penyelesaian masalah, dan penyelesaian masalah.

Tanggungjawab

Fungsi teras Jurutera Kimia atau Juruteknik melibatkan bahan mentah dan analisis produk akhir, jaminan kualiti, penyelidikan dan pengembangan, penjualan dan perkhidmatan teknikal, pengeluaran, dan pengendalian proses.

Bill Oxford / Unsplash

Di University of Johannesburg “Masa Depan. Terfikir semula. " bukan sekadar ungkapan yang menarik

Institusi ini memimpin seluruh Afrika dalam Pemikiran Revolusi Perindustrian ke-4, memikirkan kembali masa depan untuk semua disiplin ilmu 4IR adalah gelombang perindustrian seterusnya yang perlu kita fahami dan bentuk untuk membina masa depan negara ini - dan benua Afrika - sangat berhak. 4IR bukan hanya mengenai robotik dan automasi; ini adalah mengenai kemajuan masyarakat untuk memperkasakan manusia dan meningkatkan generasi.

Ketika dunia bergerak maju ke revolusi industri ke-4, begitu juga UJ dengan "Education 4IR" - membawa pemikiran dan teknologi 4IR ke dalam kurikulum di pelbagai kursus dan menggunakan teknologi pembelajaran campuran yang inovatif. Ini bermaksud bahawa lulusan UJ lebih bersedia untuk merangkul masa depan perniagaan dan industri kerana AI dan 4IR memainkan peranan yang lebih besar dalam cara kita hidup dan bekerja.

Di University of Johannesburg , adalah tugas kita untuk merangkul dan menavigasi pemimpin masa depan negara kita dengan bangga dan berani melalui kerumitan 4IR yang tidak dapat dibayangkan sehingga mereka dapat memanfaatkan sepenuhnya dan memberikan hari esok yang lebih baik. Pemimpin masa depan seperti anda! Di sini kita mengetuai perbualan yang berani; mendorong dan membentuk reka bentuk esok yang baru. Di sini kita mengambil tindakan dan membina dunia baru.

Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan:

Ijazah Sarjana dalam bidang Kejuruteraan atau kelulusan yang serupa di peringkat Sarjana atau NQF tahap 9 setaraf. Kemasukan terakhir ke program ini hanya akan diberikan setelah penyampaian seminar penyelidikan berjaya enam bulan selepas pendaftaran. Topik penyelidikan juga mesti diterima dan disetujui oleh penyelia di Fakulti dan akhirnya oleh Senat atau Jawatankuasa Eksekutif Senat Universiti.

Tempoh program:

  • Sepenuh masa: 2 tahun
  • Sambilan: 3 tahun

Butiran kenalan:

Nama: Cik Dudu Kanyi / Tel: 011 559 2109 / E-mel: febehd@uj.ac.za

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas