PhD dalam Fizik

Umum

Penerangan Program

Lehigh University Physics Graduate Students

Jabatan ini menawarkan MS dan Ph.D. dalam fizik, dengan pengkhususan dalam astrofizik, fizik atom dan molekul, biofizik & bahan pekat lembut, fizik komputasi, bahan terkondensasi, optik dan fotonik nonlinier, fizik zarah, teori rentetan, dan fizik statistik.

Sorotan Program

  • Pelajar siswazah dalam fizik di Lehigh terlibat dalam kolaborasi penyelidikan nasional dan antarabangsa utama. Ini termasuk Relativistic Heavy Ion Collider di Brookhaven National Laboratory; rangkaian superkomputer nasional XSEDE; kerjasama dengan Oak Ridge dan Berkeley National Lab; kemudahan pengkomputeran NERSC dan RACF; dan kemudahan astrofizik seperti Teleskop Penyelidikan Sinoptik Besar dan misi NASA TESS.
  • Jabatan fizik mempunyai pelbagai peralatan canggih dan kemudahan eksperimen. Ini termasuk Laboratorium Spektroskopi Laser Fizik, beberapa sumber laser, yang menyediakan segala-galanya dari radiasi koheren jalur lebar rendah tepat hingga denyutan pendek femtosecond dan picosecond yang dapat ditala panjang gelombang, dan peralatan spektroskopi canggih dari yang dapat dilihat ke inframerah. Peralatan lain termasuk mikroskop daya atom, mikroskop Raman, mikroskop optik UV medan dekat, pinset optik, spektrometer transformasi Fourier, dan beberapa mikroskop optik confocal lain.
  • Penyelidikan fizik Lehigh menggunakan kemudahan universiti tambahan termasuk Pusat Pengkomputeran Berprestasi Tinggi Lehigh, Pusat Fotonik dan Nanoteknologi, beberapa Institut Penyelidikan Interdisipliner, dan pelbagai analisis bahan, fabrikasi, dan kemudahan pencirian.

Jabatan ini menawarkan program kerja kursus dan penyelidikan yang menuju ke MS dan Ph.D. darjah dalam fizik. Kira-kira 40 pelajar siswazah didaftarkan di jabatan Fizik, disokong oleh penyelidikan dan pengajaran pembantu dan persekutuan.

Bidang penyelidikan aktif di jabatan ini merangkumi Astronomi dan Astrofizik, Eksperimen Fizik Atomik, Molekul, & Optik, Biofisik, Fizik Komputasi, Fizik Terkondensasi, Eksperimen Nuklear / Zarah Tenaga Tinggi, Teori dan Kosmologi Tenaga Tinggi, Eksperimen Optik dan Fotonik Nonlinear, Fizik Plasma Eksperimen, Fizik Bahan Berkondisi Lembut, dan Cecair Kompleks, Fizik Statistik & Termal, dan Pendidikan Fizik. Lihat Halaman Penyelidikan untuk senarai aktiviti penyelidikan yang lebih terperinci. Projek eksperimental, teori, dan komputasi sedang dijalankan di kebanyakan kawasan. Kerjasama aktif juga ada dengan fakulti di jabatan dan program lain di Lehigh, seperti Kejuruteraan Elektrik, Bioengineering, dan Sains dan Kejuruteraan Bahan.

Calon untuk peringkat lanjutan biasanya akan menyelesaikan, sebelum memulakan pengajian siswazah, syarat untuk ijazah sarjana muda dengan jurusan fizik, termasuk matematik lanjutan yang melebihi kalkulus pembezaan dan integral. Pelajar yang tidak setaraf dengan persiapan ini akan menebus kekurangan selain mengambil pekerjaan yang ditentukan untuk ijazah yang dicari.

Sekurang-kurangnya lapan jam semester fizik kolej am menggunakan kalkulus diperlukan untuk kemasukan ke semua kursus peringkat 200 dan 300. Prasyarat tambahan untuk kursus individu dinyatakan dalam keterangan kursus. Kemasukan ke kursus peringkat 400 umumnya bergantung pada penyelesaian kursus yang sesuai dalam kumpulan tahap 200 dan 300 atau setaraf dengannya.

Lehigh University Physics Graduate Program Volkmar Dierolf

Ph.D. Ijazah

Ph.D. program merangkumi satu set kursus teras, termasuk beberapa di peringkat siswazah lanjutan yang memberikan latar belakang yang luas dalam fizik yang sangat penting dalam jangka panjang, kursus khusus yang relevan dengan bidang penyelidikan pelajar, dan penyelidikan untuk Ph.D . disertasi. Pelajar yang masuk dengan pekerjaan peringkat siswazah di institusi lain boleh memasukkan kursus yang relevan yang diambil di institusi lain dalam cadangan pencalonan mereka, yang merangkumi semua persiapan kursus mereka serta cadangan penyelidikan untuk disertasi.

Garis Masa Biasa

Tahun 1
Ikuti kursus teras dalam Mekanik (Phy 420), Kaedah Fizik Matematik (Phy 428), Struktur Atom dan Molekul (Phy 362), Mekanik Kuantum I (Phy 369), Elektrik dan Magnetisme (Phy 421), dan Mekanik Statistik (Phy 442 ).


Musim panas 1
Projek penyelidikan (Phy 491) Jun-Ogos.


Tahun 2
Semester Kejatuhan: Elektrik dan Magnetisme (Phy 422), Mekanik Kuantum II (424), dan satu kursus elektif. Ramai pelajar pergi ke perjumpaan berkumpulan di kawasan penyelidikan yang mereka pertimbangkan untuk kerja disertasi mereka.

Pada awal Semester Musim Semi, pelajar mengikuti Ujian Kelayakan.

Semester Musim Semi: Fizik Partikel Nuklear dan Elemen Dasar (Phy 364), luas dan kursus elektif, secara formal memilih penasihat penyelidikan, memulakan penyelidikan jika ada masa, dan menghadiri mesyuarat kumpulan, jika sesuai.

Tahun 3
Ikuti kursus khusus, jika sesuai, lakukan penyelidikan awal, dan kumpulkan Proposal untuk Calon, yang merangkumi cadangan penyelidikan dan ujian umum.


Tahun 4
Ikuti kursus khusus, jika sesuai, dan tumpukan perhatian pada penyelidikan. Mesyuarat tahunan dengan jawatankuasa disertasi anda diperlukan.


Tahun 5
Selesaikan penyelidikan, terbitkan makalah, lengkapkan dan pertahankan disertasi.


Pelajar yang masuk dengan Ijazah Sarjana, atau kerja kursus yang setara, mengikuti Ujian Berkelayakan setelah semester pertama, dan memilih penasihat penyelidikan pada semester berikutnya dan memulakan penyelidikan pada musim panas depan.

Kemasukan

Maklumat Organisasi

Jabatan Lehigh Fizik menawarkan Ph.D. dalam fizik dengan pengkhususan dalam astrofizik, fizik atom dan molekul, biofizik, fizik komputasi, fizik bahan terkondensasi, fizik eksperimen nuklear tenaga tinggi, teori tenaga tinggi, optik nonlinier, dan fotonik, bahan pekat lembut dan cecair kompleks, teori rentetan, dan fizik statistik .

Kemasukan Dibuka: Musim Gugur / Musim Bunga

Tarikh Akhir Kejatuhan Semakan Permohonan: 15 Januari

Tarikh Akhir Musim Semak Permohonan: 15 September

Maklumat perhubungan

Marina Long, Penyelaras Siswazah
E-mel: mal516@lehigh.edu
Nombor Telefon: (610) 758-3931

Syarat Kemasukan

  • 2 Surat Syor Diperlukan.
  • Markah ujian am GRE Diperlukan.
  • Markah Ujian Subjek GRE (Fizik) Disyorkan.

Pemohon Antarabangsa

Pemohon Antarabangsa diminta untuk menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris yang diperlukan untuk mengikuti kursus di Lehigh, melakukan penyelidikan ilmiah, berkomunikasi dengan rakan sekerja, dan mengajar. Semua pemohon antarabangsa mesti mengambil ujian TOEFL atau IELTS dan menghantar markah. Pemohon antarabangsa yang bahasa ibunya adalah bahasa Inggeris atau yang menghadiri institusi pemberian ijazah di AS atau negara berbahasa Inggeris yang lain boleh menghubungi Jabatan Fizik untuk pengecualian dari syarat tersebut.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time facult ... Baca lebih lanjut

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time faculty and 90 professional staff, we are comparable in size and offer the intimacy of a liberal arts college, yet benefit from the resources of a research university. Our faculty are accomplished scholars, artists, and writers, recognized nationally and internationally as leaders in their fields, who share a commitment to the integration of teaching and scholarship into innovative, dynamic curricula set in an intellectually stimulating environment. Baca Ringkas