GSSI menawarkan 31 beasiswa PhD dan mengajukan permohonan untuk persaudaraan untuk Program PhD dalam Fizik Astroparticle, Matematik dalam Sains Asli, Sosial dan Hayat, Sains Komputer, Kajian Bandar dan Sains Serantau.

Bahasa rasmi untuk semua kursus PhD adalah bahasa Inggeris.
Persahabatan diberikan selama 4 tahun dan jumlah tahunan mereka ialah € 16,159,91 kasar. Semua pelajar PhD mempunyai penginapan percuma di kemudahan GSSI dan penggunaan kantin.
Permohonan hendaklah dikemukakan melalui borang dalam talian yang boleh didapati di www.gssi.it/phd/ pada 18 Jun 2019 jam 6 petang (zon waktu Itali, 6 petang).

Institut Sains Gran Sasso (GSSI) adalah sekolah PhD antarabangsa dan pusat penyelidikan dan pendidikan tinggi di bidang Fizik, Matematik, Sains Komputer dan Sains Sosial. Ditubuhkan pada tahun 2012 di L'Aquila (Itali) sebagai Pusat Pengajian Lanjutan Institut Kebangsaan untuk Fizik Nuklear (INFN) dan kemudian ditubuhkan pada Mac 2016 sebagai Sekolah Pengajian Lanjutan yang menyediakan pendidikan pascasiswazah. Melalui kerjasama dan interaksi sehari-hari, para penyelidik dan pelajar mempunyai peluang untuk membina pengetahuan yang kukuh tentang kaedah penyelidikan dan mencuba pencemaran kepentingan, pendekatan inovatif dan pertukaran pelbagai budaya dalam semua aktiviti GSSI. Dalam menangani kerumitan dunia hari ini, kami komited untuk menghapuskan semua halangan antara bidang kajian dan penyelidikan GSSI, di mana interdisciplinarity dan persenyawaan silang mendasari segala yang kami lakukan. Antara matlamat kami adalah penyebaran keputusan saintifik terhadap masyarakat dan mempromosikan acara kebudayaan untuk masyarakat umum, warganegara dan sekolah.

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk Call for Applications di www.gssi.it/phd/ atau tulis e-mel kepada info@gssi.it atau hubungi 39 0862 4280262.

Matlamat utama kurikulum dalam Fizik Astropartikel adalah untuk menyediakan titik masuk dan alat saintifik dan kebudayaan untuk mengambil bahagian secara berjaya dalam penyelidikan dalam fizik zarah, fizik nuklear, dan astrofizik, astrofizik tenaga tinggi, graviti, dan kosmologi. Perhatian khusus akan diberikan kepada aspek eksperimen dan fenomenologi. Selain itu, pelajar PhD dalam Fizik Astroparticle di GSSI akan mempunyai peluang istimewa untuk mengikuti dan mengambil bahagian dalam penyelidikan yang dijalankan di Makmal Kebangsaan Gran Sasso (LNGS), dengan komuniti saintis yang luas dari seluruh dunia.

Kurikulum Fizik Astroparticle terdiri daripada 4 tahun kajian dan penyelidikan. Tahun pertama pilihan kursus yang luas akan meliputi spektrum topik yang besar dan tahun akan disimpulkan oleh peperiksaan akhir. Pelajar akan membuat projek penyelidikan di bawah penyeliaan satu atau lebih guru dan saintis GSSI, Makmal Kebangsaan INFN Gran Sasso dan / atau profesor Universiti L'Aquila. Pendekatan antara disiplin untuk kajian dan penyelidikan, pertukaran ide dan inovasi sangat digalakkan.

Jawatankuasa

Felix Aharonian (Max Planck dan DIAS), Roberto Aloisio (GSSI), Veniamin Berezinsky (GSSI), Pasquale Blasi (INAF dan GSSI), Eugenio Coccia (GSSI), Fernando Ferroni (Universtà La Sapienza Roma dan INFN), Stefano Ragazzi Milano Bicocca dan INFN), Guido Martinelli (Universtà La Sapienza Roma), Antonio Masiero (Università di Padova dan INFN), Sergio Petrera (Università dell'Aquila dan GSSI), Carlo Rubbia (GSSI dan Max Planck), Francesco Vissani LNGS dan GSSI).

Gran Sasso Science Institute menawarkan 34 Ph.D. fellowships dalam Fizik, Matematik, Sains Komputer dan Sains Sosial.

href = "http://www.gssi.it/phd/


Institut Sains Gran Sasso (GSSI), yang diasaskan pada tahun 2012 di L'Aquila (Itali) sebagai Pusat Pengajian Lanjutan Institut Fizik Nuklear Nasional (INFN) dan kemudiannya ditubuhkan pada Mac 2016 sebagai Sekolah Pengajian Lanjutan yang menyediakan pascasiswazah pendidikan, menawarkan 34 Ph.D. kedudukan untuk tahun akademik 2018/19.


GSSI ( www.gssi.it ) mengajak permohonan untuk 10 persahabatan dalam "Fizik Astroparticle", 8 dalam "Matematik dalam Sains Asli, Sosial dan Hayat", 8 dalam "Sains Komputer" dan 8 dalam "Kajian Bandar dan Sains Serantau". Bahasa rasmi untuk semua Ph.D. kursus adalah bahasa Inggeris.


Persahabatan diberikan selama 4 tahun dan jumlah tahunan mereka ialah € 16,159,91 kasar. Semua Doktor Falsafah pelajar mempunyai penginapan percuma di kemudahan GSSI dan penggunaan kantin.


Permohonan hendaklah dikemukakan melalui borang dalam talian yang boleh didapati di www.gssi.it/phd/ pada 20 Jun 2018, pada 18.00 (zon waktu Itali).


Untuk maklumat lanjut, sila rujuk Call for Applications di www.gssi.it/phd/ atau tulis e-mel kepada info@gssi.it

Fizik Kursus

MODEL STANDARD FIZIK PARTIKEL
Carlo Rubbia (GSSI dan Max Planck)
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh GSSI - Gran Sasso Science Institute »

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 20, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Ogo 1, 2021
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 1, 2021